Συνεδριάζει η Κ. Ε. του ΠΑΣΟΚ εν μέσω ζυμώσεων για την Κεντροαριστερά

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/15-ert-sinedriazi-tou-pasok-meso-zimoseon-gia-tin-kentroaristera.html
Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης απηύθυνε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά. Χαρακτήρισε ηθική υποχρέωση των στελεχών που τιμήθηκαν απο το ΠΑΣΟΚ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια ισχυρή κεντροαριστερά, ενω αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση του ΚΙΔΗΣΟ . Η κ.Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Χαιρέτησε ως θετικό ότι ανταποκρίθηκε ήδη στο κάλεσμα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ζητώντας απ’ όλες τις δυνάμεις να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να συνδιαμορφώσουν τις πολιτικές, «να συμβάλλουν στη νέα πορεία μας στην ελληνική κοινωνία».

Σε υψηλούς τόνους επέκρινε την κυβερνητική τακτική για την αξιολόγηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για χιλιοπαιγμένο έργο. Επίσης, υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε για τους χειρισμούς στο προσφυγικό, ζητώντας να πληροφορηθεί πως διατίθενται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Χθες, στη συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα στελέχη και τις δυνάμεις του χώρου για συστράτευση, με στόχο τη διαμόρφωση του οδικού χάρτη για το Συνέδριο και τη δημιουργία του νέου φορέα της παράταξης.

«Η κεντροαριστερά μπορεί να δώσει σήμερα τις λύσεις για την ανάταξη της κοινωνίας με αρμονική συνύπαρξη και όχι σύγκρουση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και σύγχρονες υπηρεσίες στους τομείς κοινωνικής πολιτικής αντί μίας αδιέξοδης επιδοματικής πολιτικής ανακύκλωσης της φτώχειας. Είναι φανερό ότι με βάση αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία, εξάλλου το δηλώνει και ο ίδιος», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα KONTRANEWS της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση», ανεφερε στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας αιχμές για τη σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

«Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Δεν σημαίνει de facto δικαίωση της έλλειψης σεβασμού στην παράταξη και τους ανθρώπους της. Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη. Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τις τωρινές εξελίξεις ως δικαίωση μας. Φοβούμαι όμως ότι άλλοι τις εκλαμβάνουν ως εφαρμογή του δόγματος που λέει ότι στην πολιτική όλα γίνονται και με την ίδια άνεση ξεχνιούνται, γιατί όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν δηλαδή τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει και αυτοί στη Βουλή, όλα θα ήσαν διαφορετικά. Αλλά δεν μπήκαν παρά τις λυσσώδεις διασπαστικές προσπάθειες και τους πρόθυμους Ποντίους Πιλάτους, τους οπαδούς των ίσων αποστάσεων. Δεν έχω κανένα προσωπικής τάξης πρόβλημα με κανέναν. Επωμίστηκα τα ιστορικά βάρη της παράταξης στις δυσκολότερες φάσεις της, περισσότερες από μια φορές, χωρίς να έχω συμμετοχή στη δημιουργία των αιτιών της κρίσης και της φθοράς», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας. «Για εμένα η πολιτική δεν είναι άσκηση ψυχρού αίματος ή φεστιβάλ κυνισμού και τυχοδιωκτισμού. Αλλιώς θα είχα κάνει πολύ πιο εύκολες, ασφαλείς και επιλογές στη ζωή μου», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services