-->

Τα χιόνια έφυγαν, ο παγετός και τα προβλήματα παραμένουν

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/12-problimata-logo-xionia.html
Θεσσαλονίκη
24 φωτογραφίες
Μπορεί το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να αποχαιρέτησε την Ελλάδα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Ήλιος με δόντια στη Θεσσαλονίκη, καθώς το θερμόμετρο το πρωί έδειχνε -3 βαθμούς Κελσίου. Ύστερα από αρκετές μέρες, ο υδράργυρος στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από το μηδέν, προσεγγίζοντας τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δεν λειτουργεί το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δεν δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στο ΑΠΘ. 

Προβλήματα παρουσιάστηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω χαμηλής ορατότητας στην περιοχή, με συνέπεια κάποια αεροσκάφη να μην μπορούν να προσεγγίσουν τον αεροδιάδρομο.

Οι βασικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτοί, ενώ σε κάποιους περιφερειακούς δήμους οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα καταγράφηκαν από το πρωί στη Φλώρινα με -19 βαθμούς Κελσίου, στα Γρεβενά με -17 και στην Καστοριά με -13.

Παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Ήπειρο. Το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί -8 βαθμούς στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, -15 στο Μέτσοβο , -12 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, καθώς, επίσης, και σε δημοτικά διαμερίσματα στην Άρτα.
Κάταγμα στο αριστερό χέρι υπέστη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μετά από πτώση σε παγωμένο δρόμο στην πόλη της Κοζάνης, όπου βρέθηκε προ ημερών για να επισκεφθεί συγγενείς του.

Ο κ. Πελετίδης αρχικά δεν έδωσε σημασιά στους έντονους πόνους, οι οποίοι εντάθηκαν περισσότερο όταν επέστρεψε στην Πάτρα. Τελικώς, μετέβη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε το κάταγμα.
Οι χιονοπτώσεις σταμάτησαν και στη Λάρισα, όμως ο νομός φαίνεται πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με το απόλυτο ψύχος και τον παγετό.
Το θερμόμετρο σήμερα τα ξημερώματα ήταν «κολλημένο» στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται νέο κύμα παγετού, με τις προβλέψεις να μιλούν για θερμοκρασίες κάτω από τους -10 βαθμούς από το βράδυ και την Παρασκευή.

Πάνω από μηδέν η θερμοκρασία στη Λαμία. Τη θέση του χιονιά πήρε ο ήλιος που σιγά-σιγά βοηθά να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Μέσα στην πόλη της Λαμίας παραμένουν ανοικτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες και τα συνεργεία ξεκίνησαν παρεμβάσεις στους υπόλοιπους δρόμους. 

Στο μεταξύ, αποκλεισμένα από το χιόνι παραμένουν δεκάδες χωριά ανά τη χώρα. Συγκεκριμένα:

  • Στην Αλεξανδρούπολη: οικισμοί Γιαννούλη, Σιδηρού και Δερείων του δήμου Σουφλίου.
  • Στην Εύβοια: Στρόπωνες και Γλυφάδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Μακρυχώρι, Μανίκια, Βίταλα και Ανδρωνιάνοι του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
  • Στη Φθιώτιδα: Δ.Δ. Κανάλια-Πουγκάκια-Γαρδίκι-Πλάτανος-Κυριακοχώρι-Νικολίτσι-Περιβόλι-Αργύρια-Κολοκυθιά-Μάρμαρα-Ανατολή-Άνω Καλλιθέα.
  • Στην Ευρυτανία: Χρύσοβα, Σίχνικο, οικισμός Πρόδρομου Πρασιάς, Μάραθος, Επινιανά, Τριδεντρο, Μαυρόλογγος, Ροσκά, Ψιανά, Δολιανά, Παπαρούσι, Χελιδόνα, Καταβόθρα, Εσωχώρια.
Στη Ροδόπη, σημειώνεται διακοπή ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικής επικοινωνίας στην Άνω και Κάτω Βυρσίνη. Τα ΚΤΕΛ Έβρου δεν εκτελούν δρομολόγια, ενώ διακόπηκαν οι πτήσεις στον αερολιμένα Καβάλας.
Και την Πέμπτη, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας, είτε για τα φορτηγά, είτε και για τα Ι.Χ. επιβατηγά, ενώ σε μεγάλο μέρος της Επικράτειας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Την ίδια ώρα, τον απολογισμό δράσης της από τις 7 Ιανουαρίου και τις υπόλοιπες ημέρες της κακοκαιρίας έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική. Συνολικά συνέδραμε στη μεταφορά 87 ασθενών προς νοσηλευτικά ιδρύματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προς τα σπίτια τους, μετέφερε σε ασφαλή σημεία 336 άτομα, καθώς και άλλα 144 άτομα-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από και προς τον χώρο εργασίας τους. Σε άλλες 100 περιπτώσεις επιλήφθηκε για παροχές βοηθείας, κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και μεταφορά φαρμάκων-τροφίμων.
Newsroom ΔΟΛ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3