ΕΔΕ για τα 'παγωμένα' τρένα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την άμεση διερεύνηση όλων των αιτιών, αλλά και των υπευθύνων για τις δυσλειτουργίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο την Τετάρτη, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
AdTech Ad
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με έγγραφο του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των  ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, το οποίο και έφερε την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον", ζήτησε  τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη 11-01-2017 σε μέρος της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και των μηχανικών βλαβών που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών.
Στο ίδιο έγγραφο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.
Θυμίζουμε πως η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα και μετέφερε 300 επιβάτες ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.
Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχώρησε Τετάρτη και Πέμπτη στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services