-->

Ινδονησία: Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από τον σεισμό 6,5 Ρίχτερ- Συνεχίζονται οι έρευνες [εικόνες]

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/12/8-indonisia-xepernoyn-toys-100-oi-nekroi-apo-ton-seismo-65-rihter-synehizontai-oi-ereynes.html
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Ινδονησία και συγκεκριμένα την επαρχία Άτσεχ, το πρωί της Τετάρτης.
Διασώστες, στρατιώτες και αστυνομικοί συνεχίζουν και σήμερα να ψάχνουν στα χαλάσματα για επιζώντες , καθώς οι έρευνες είχαν σταματήσει το βράδυ λόγω της βροχής και της διακοπής του ρεύματος.
Παράλληλα, οι ιατρικές ομάδες των νοσοκομείων προσπαθούν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες, ενώ η βοήθεια αργεί να φτάσει στην αναφερόμενη περιοχή.
Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο γύρο από την περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού, έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της αποστολής των εφοδίων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε στην περιοχή η κυβέρνηση της Ινδονησίας, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με το ABC, αρκετοί κάτοικοι πέρασαν την νύχτα στους δρόμους, ενώ χιλιάδες κατέφυγαν σε τζαμιά και προσωρινά καταφύγια.
«Θα πάρει αρκετές μέρες μέχρι να έχουμε μία πλήρη εικόνα των επιπτώσεων» δήλωσε η υπεύθυνη της οργάνωσης Indonesia Care, συμπληρώνοντας πως οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως νερό, στέγη, τροφή και φάρμακα.
Να σημειωθεί, πως ο σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών που έγινε χθες και έπληξε την επαρχία Άτσεχ είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε η περιοχή από το τσουνάμι του Ινδικού ωκεανού το 2004, το οποίο προκάλεσε περισσότερα από 120.000 θύματα, μόνο στο Άτσε.
Φωτογραφίες: ASSOCIATED PRESS, Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ABC


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/ 




















Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3