-->

Άγνωστες χρήσεις του ξυδιού

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/12/18-agnwstes-chrhseis-toy-xydioy.html

Θέλετε να ανανεώσετε τα δερμάτινα έπιπλα, ρούχα ή παπούτσια σας;

Θέλετε να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τον κάδο των σκουπιδιών σας; Μήπως θέλετε να καθαρίσετε κάποιους λεκέδες; Για όλα αυτά τα πράγματα δεν χρειάζεστε κάποιο ειδικό προϊόν, για το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα πληρώσετε πολλά χρήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και αυτό το κάτι είναι το ξύδι. Ας δούμε μερικές άγνωστες χρήσεις του ξυδιού:
- Αν έχει βουλώσει ο νεροχύτης σας, ρίξτε μισό ποτήρι μαγειρική σόδα και ένα ποτήρι ξύδι. Μόλις σταματήσει να αφρίζει, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.
- Αν ο κάδος σκουπιδιών σας βρωμάει πολύ, ακόμα και όταν είναι άδειος, πάρτε μια φέτα ψωμί και ρίξτε πάνω της ξύδι. Μόλις μουλιάσει, τοποθετήστε την φέτα στον πάτο του κάδου και αφήστε την εκεί για όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί η δυσάρεστη μυρωδιά θα έχει φύγει. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε οποιοδήποτε μέρος που βρωμάει.
- Φτιάξτε ένα δικό σας καθαριστικό μπάνιου και κουζίνας, γεμίζοντας ένα μπουκάλι ψεκασμού με 1/3 ξύδι και το υπόλοιπο με νερό και μερικές σταγόνες σαπούνι για τα πιάτα. Έτσι έχετε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό καθαριστικό.
- Απαλλαχτείτε από τα μυγάκια, βάζοντας μηλόξυδο σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και κάντε μερικές τρυπούλες. Τα μυγάκια θα μπαίνουν μέσα στο μπολ, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν.
- Αν η γάτα σας έχει την τάση να γρατζουνάει τα έπιπλά σας, ψεκάστε λίγο ξύδι στο σημείο που θέλετε να αποφεύγει το κατοικίδιό σας. Οι γάτες μισούν το ξύδι και το αποφεύγουν.
- Αν θέλετε τα λουλούδια σας να παραμένουν ζωντανά περισσότερο, ανακατέψτε λίγο μηλόξυδο μαζί με νερό στο βάζο που θα τα βάλετε.
- Για να δώσετε λάμψη στα δερμάτινά σας, είτε είναι ρούχα, είτε παπούτσια, είτε έπιπλα, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με 1/3 φλιτζάνι ξύδι, πάρτε ένα απαλό ύφασμα και τρίψτε μέχρι να δείτε αποτελέσματα.
- Καθαρίστε τα γυαλιά σας ψεκάζοντας λίγο λευκό ξύδι και σκουπίζοντας με ένα απαλό ύφασμα.
- Για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό και 1/4 φλιτζάνι ξύδι και βάλτε το στα φρεσκολουσμένα βρεγμένα μαλλιά σας. Αφήστε το για μισό λεπτό και ξεβγάλετε με κρύο νερό.
- Αν έχουν πέσει υπολείμματα κεριού στο έπιπλό σας και φοβάστε μην τα γρατζουνίσετε προσπαθώντας να αφαιρέσετε το κερί, ρίξτε πάνω λίγο ξύδι και πιέστε με ένα πανί. Το ξύδι θα διαλύσει τα υπολείμματα, χωρίς να καταστρέψει την επιφάνεια.
- Δώστε λάμψη στα θολά ποτήρια σας, καθαρίζοντάς τα με λευκό ξύδι πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε ένα ύφασμα. Αφήστε τα για 10 λεπτά και ύστερα ξεπλύνετε.
- Το ξύδι μπορεί με ευκολία να διαλύσει την σκουριά. Τοποθετήστε όλα τα σκουριασμένα εργαλεία σας σε ένα ποτήρι γεμάτο ξύδι και μετά από λίγη ώρα βγάλτε τα και σκουπίστε τα.
- Αν φυτρώνει γρασίδι ανάμεσα στις ρωγμές στην αυλή σας, μπορείτε να ρίξετε ξύδι πάνω του. Το ξύδι θα φτάσει στις ρίζες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μέσα σε μια μέρα την βλάστηση, έτσι ώστε να μπορείτε να την αφαιρέσετε πιο εύκολα.
- Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας με ένα πανί στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγο ξύδι. Με ένα δυνατό τρίψιμο θα έχετε καθαρίσει την επιφάνεια και αν υπάρχουν σημεία στα οποία δεν φτάνετε με το πανί, χρησιμοποιήστε μπατονέτες. Προσοχή! Πριν αρχίσετε να το καθαρίζετε, απενεργοποιήστε τον υπολογιστή ή απλά αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο.
- Αν έχετε σημάδια από μούχλα στα ταβάνι του μπάνιου σας, βάλτε σε ένα ποτήρι ξύδι λίγο βόρακα και προσθέστε ζεστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί σχεδόν πλήρως ο βόρακας, μουσκέψτε μια χαρτοπετσέτα και πιέστε ελαφρά τα σημεία με τη μούχλα. Τρίψτε απαλά και κατά πάσα πιθανότητα θα αφαιρέσετε αμέσως τα σημάδια, με αποτέλεσμα να έχετε και πάλι ένα καθαρό ταβάνι.
- Για να αφαιρέσετε τα άλατα από τη βρύση σας, μουσκέψτε λίγο βαμβάκι με ξύδι και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα δευτερόλεπτα. Ύστερα, πιέστε το βαμβάκι στην άκρη της βρύσης και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Μετά από 15 λεπτά αφαιρέστε το βαμβάκι και αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.
- Για να ισιώσετε γρήγορα τα τσαλακωμένα ρούχα σας, γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με 1/4 ξύδι και το υπόλοιπο με νερό. Ψεκάστε το ρούχο και αφήστε το κρεμασμένο για λίγα λεπτά.
Mr.Fantastic

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3