-->

Ευθεία επίθεση Φίλη κατά Τσίπρα και Ιερωνύμου

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/8-ey8eia-epi8esh-filh-kata-tsipra-kai-ierwnymoy.html


Αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης παρέδωσε χθες το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και των Θρησκευμάτων στον νέο υπουργό Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Ο κ. Φίλης άσκησε εξ αριστερών κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση απομάκρυνσής του από το υπουργείο Παιδείας και τον επέκρινε ότι υπέκυψε στις πιέσεις της Εκκλησίας. Οσο για τον κ. Ιερώνυμο, ο κ. Φίλης... άστραψε και βρόντηξε, καταλογίζοντάς του «συμβόλαιο πολιτικού του θανάτου».

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης υπενθύμισε το «άριστα» που είχε πάρει από τον πρωθυπουργό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και κατόπιν είπε: «Αιφνιδίως το άριστα 20 μετατράπηκε, σε μόλις ενάμιση μήνα, σε μη προβιβάσιμο βαθμό. Ποιος κάνει λάθος, ο “γαλαντόμος καθηγητής” που χωρίς εξηγήσεις ακυρώνει μια τόσο υψηλή βαθμολογία ή ο μέχρι χθες άριστος μαθητής που ξαφνικά βρίσκεται ενώπιον μιας τόσο δραματικής αντιστροφής των επιδόσεών του;». Οσο για την πρόταση Τσίπρα ο κ. Φίλης να αναλάβει άλλο υπουργείο, ο τελευταίος τόνισε: «Και βέβαια όσο αυτά (η αλλαγή... βαθμολόγησης από τον Αλ. Τσίπρα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για... “αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος” δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ακόμη κι αν το… νέο σχολείο τυχαίνει να είναι κοτζάμ υπουργείο». Και ο κ. Φίλης εξήγησε ότι αρνήθηκε τις προτάσεις Τσίπρα, καθώς είναι συνεπής στις αρχές του και την πορεία του στην Αριστερά. Μάλιστα, ακόμη κι όταν διεύρυνε το ακροατήριό του και τους στόχους του σε πολιτικούς αντιπάλους του, άφηνε αιχμές και προς το κόμμα του, λέγοντας: «Αυτά είναι τα πιο ακριβά πτυχία μας, μαζί με την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου της Αριστεράς. Αυτά είναι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ οι πολιτικοί της τηλεοπτικής σαπουνόπερας, οι απόντες, οι αδιάφοροι, οι δοτοί, οι κυνικοί, οι άδειοι από ζωή με όσους τίτλους σπουδών κι αν κατάφεραν να αποκτήσουν με το πορτοφόλι του μπαμπά τους. Αυτή είναι η απάντησή μου, εξ ονόματος μιας Αριστεράς που έχω πει πως είναι παράταξη “ζώντων τε και τεθνεώτων” στο ερώτημα γιατί ο Φίλης δεν δέχθηκε να αναλάβει τα υπουργεία. Χαμογελώ και μόνο με την απορία αυτών των ανθρώπων. Δεν με ξέρουν».

Οξύτατος ήταν ο κ. Φίλης κατά του κ. Ιερωνύμου. «Οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου σε βάρος μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τη γνωστή σε όλους συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου. Εκεί ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας ενόψει του ανασχηματισμού η καθαίρεση του “προβληματικού” υπουργού Παιδείας. Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα ως υπουργό Παιδείας, τον σημερινό πρωθυπουργό ή την Αριστερά ως παράταξη. Αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι «είναι κρίμα οι εκκρεμότητες στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας να αντιμετωπίζονται με αφορισμούς και αναθέματα ή ακόμη χειρότερα με λογιστικούς υπολογισμούς για το “παγκάρι”, τα οικόπεδα, τα στρέμματα και τα χρυσόβουλα. Πρόκειται για αντιλήψεις και ιδιοτέλειες που λίγο πριν από την κρίση είχαν οδηγήσει στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Είναι λογικό λοιπόν να μας διατρέχει ανατριχίλα όταν ακούμε από τα χείλη του κ. Ιερώνυμου τέτοιου είδους τοποθετήσεις την ώρα που ο λαός μας ταλαιπωρείται και υποφέρει. Πρόκειται για εξουσιαστικές αντιλήψεις (αναγκάζομαι να το πω ανοιχτά) που μετατρέπουν τον “Οίκο του Πατρός σε Οίκο Εμπορίου”. Και αυτό δεν αναιρεί σε τίποτα, σε τίποτα την αξία της κοινωνικής προσφοράς πολλών ανθρώπων του λαϊκού κλήρου».

Ο κ. Φίλης, που όταν ο κ. Γαβρόγλου τον χαιρέτησε έδειξε να δακρύζει, έκλεισε λέγοντας ότι θα εστιάσει στον χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, σε ομιλία που τιτλοφορήθηκε από τον ίδιο: «Τίποτα δεν τέλειωσε, αντίθετα, τώρα αρχίζουν όλα».

kathimerini

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3