-->

Συνεδριάζει στις 12:30 το νέο υπουργικό συμβούλιο

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/6-sunedriazei-stis-1230-to-neo-upourgiko-sumboulio.html
Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα υπουργεία.
Την Κυριακή, στις 12:30 θα συνεδριάσει στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα υπουργεία.
Το μήνυμα πως ο ανασχηματισμός αποσκοπεί στην επιτάχυνση των ενεργειών για να βγει η χώρα από την κρίση έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία, μιλώντας για «ώθηση στα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου».

Η δήλωση Τσίπρα

«Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο. Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. 'Αλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό» κατέληξε στην δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

Ποιους υπουργούς κάλεσε στο Μαξίμου ο Τσίπρας μετά την ορκωμοσία

Μια ασυνήθιστη κίνηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ορκωμοσία της νέας του κυβέρνησης στο Προεδρικό. Κάλεσε τους νεαρότερους υπουργούς για μια πιο prive συνάντηση στο Μαξίμου.
«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης.» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός κάθισε στον καναπέ δίπλα στους  Δημήτρη Λιάκο ( νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό) και Δημήτρη Τζανακόπουλο( νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας).
Στην πολυθρόνα στην οποία συνηθίζει να κάθεται ο πρωθυπουργός κατά τις επίσημες συναντήσεις του κάθισε ο νέος υπουργός Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδης.
Παρών Νίκος Παππάς που θα διατηρήσει το γραφείο του στο Μαξίμου και οι Αλέξης Χαρίτσης ( αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης) αλλά και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.
Μοναδική γυναίκα στην ομήγυρη η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.


Την έμφαση στο νέο ξεκίνημα είχε δώσει και στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ορκωμοσία. 
« Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την ώθηση ώστε να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου, ο τερματισμός του οποίου θα μας βγάλει στο ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως, για να έλθει, 'συν Αθηνά και χείρα κίνει'» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.   
Επισημαίνοντας παράλληλα « Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

http://www.thetoc.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3