Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/5-orkisthke-to-neo-ypoyrgiko-symvoylio.html


Ο ανασχηματισμός αποσκοπεί στην επιτάχυνση των ενεργειών για να βγει η χώρα από την κρίση  τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προς τους δημοσιογράφους μετά την τελετή της ορκωμοσίας και έκανε λόγο για τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου.
«Εχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο.
» Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει»».
Για το κυβερνητικό σχήμα επισήμανε ότι έγιναν «οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές» και ευχαρίστησε όσους «τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές».
Αν και έχουμε μπει στον Νοέμβριο, η ημέρα στην Αθήνα ήταν ηλιόλουστη και ζεστή, το κλίμα πάντως στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης δεν είχε κάτι από τις άλλες ορκωμοσίες των κυβερνήσεων Τσίπρα και παρέμενε συγκρατημένο και τυπικό.
Λίγο πριν από τη μία άρχισαν να φτάνουν στην Ηρώδου Αττικού παλιοί και νέοι υπουργοί με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο. Ενας από τους πρώτους ήταν ο εικονιζόμενος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
179375
(Intime/Νίκος Χαλκιόπουλος)
Η ερώτηση των δημοσιογράφων προς τον νέο υπουργό ήταν άμεση στο πλαίσιο της σύγκρουσης του προκατόχου του Νίκου Φίλη με την ιεραρχία. «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» είπε, ενώ και για το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε την ανάγκη «συνέχειας και όχι ασυνέχειας». Οσο για τις σχέσεις με την Εκκλησία αρκέστηκε να πει: «Από μακριά και αγαπημένοι».
Μαζί περπάτησαν από το Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη και ο διάδοχός της στην ενημέρωση των συντακτών Δημήτρης Τζανακόπουλος.
179380
(Intime/Νίκος Χαλκιόπουλος)
Σε δηλώσεις της, η κυρία Γεροβασίλη έκανε λόγο για «κυβέρνηση επανεκκίνησης» με στόχο την προώθηση σταθερών πολιτικών για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη διευθέτηση του χρέους και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Πάντα παρόντα, βεβαίως, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι, με τον άδειο για τα αυτοκίνητα δρόμο όλο δικό τους.
179373
(Intime/Νίκος Χαλκιόπουλος)
Οπωσδήποτε είναι ένα από τα πρόσωπα αυτού του ανασχηματισμού, η 31χροη Εφη Αχτσιόγλου, νέα υπουργός Εργασίας στη θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου και μέχρι πρότινος στενή συνεργάτρια του υπουργού, προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Με σπουδές Νομικής και διδακτορικό στα εργατικά δικαιώματα και τις πολιτικές, η υπουργός αναλαμβάνει ένα βαρύ και δύσκολο χαρτοφυλάκιο.
179403
(Intime/Νίκος Χαλκιόπουλος)
Στις πρώτες δηλώσεις της η υπουργός είπε ότι ήταν τιμή προς το πρόσωπό της από τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε συντεταγμένα το έργο μας στο υπουργείο Εργασίας», είπε.
Ενα άλλο από τα συζητημένα πρόσωπα του ανασχηματισμού, ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου πήρε αποστάσεις από δηλώσεις του τα προηγούμενα χρόνια για την ανάγκη ύπαρξης παράλληλου νομίσματος. Σε ερώτημα για το αν θα επιμείνει στην θέση που είχε εκφράσει «όχι βέβαια, η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».
179464
(Intime/Κώστας Μπαλτάς)
Σε μια δύσκολη συγκυρία, αλλά «με τους νέους ανθρώπους και με την προσπάθεια που θα κάνουμε παλιοί και νέοι θα το πετύχουμε» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός είχε να κάνει και κάποιες αναφορές για τα τηλεοπτικά, ενόψει της Διάσκεψης των Προέδρων τη Δευτέρα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ: «Αν μπουν σε κανονικό ρυθμό οι Νεοδημοκράτες τα βλέπω θετικά τα πράγματα στα τηλεοπτικά».
20161105144212_img_31711478352933
Τέρενς Κουίκ, Αλέκος Φλαμπουράρης και Βαγγέλης Αποστόλου (Menelaos Myrillas / SOOC)
Αρκετοί ήταν αυτοί, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που επέλεξαν τη γραβάτα, δεν έλειψαν όμως και αυτοί από τους νέους υπουργούς (και τους παλαιότερους, φυσικά) που ευθυγραμμίστηκαν με τις άτυπες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, στο κέντρο, ένας από αυτούς ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας μετά την μετακίνησή του από το Εσωτερικών.
179406
(Intime/Νίκος Χαλκιόπουλος)
Στο γνώριμο, οξύ στιλ του ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και σε μια αναφορά  του στον 13ο και 14ο μισθό είπε ότι έχουν απομείνει «κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να σας τα αφαιρέσουμε βάσει των εντολών της τρόικας. Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή».
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «ο Αρης Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή. Είμαστε υπό κατοχή». Ερωτώμενος για το πώς θα βγούμε από την κατοχή είπε «Θα βγούμε με αντίσταση. Δηλαδή από την στιγμή που στα όλα τα επίπεδα τα υπουργικά και στην συνομιλία με τους δανειστές και με τους τροικανους θα έχουμε μια συνεχή διαπραγμάτευση και διαπραγμάτευση σημαίνει ουσιαστικά συσχετισμό ισχύος και δυνάμεως σημαίνει μαζί με μια αυξημένη ή αύξουσα αγανάκτηση του ελληνικού λαού αυτό θα βοηθήσει τον στόχο».
Αμετακίνητος, από την άλλη πλευρά, παρέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος συνοδευόταν στο Προεδρικό Μέγαρο από τις κόρες του.
179469
(Intime/Νίκος Χαλκιόπουλος)
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος και για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει αξιόπιστο δίκτυο και για να γίνει αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά» δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
06_01_20161105134406_img_28481478348877
(Menelaos Myrillas / SOOC)
Μόλις δέκα οι υπουργοί και υφυπουργοί που επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο, μεταξύ τους η Ελενα Κουντουρά, αναβαθμισμένη πλέον σε υπουργό Τουρισμό, και η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν ακόμη ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Χρήστος Σπίρτζης.
179408
(Intime/Κώστας Μπαλτάς)
Και για τους νέους και για τους παλαιότερους υπουργούς η στιγμή της ορκωμοσίας σίγουρα έχει την θέση της στο άλμπουμ των οικογενειακών αναμνήσεων, όπως και για τα παιδιά τους. Εδώ η σύζυγος και η κόρη του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα.
179448
(Intime/Γιάννης Λιάκος) να στρέφονται κυρίως στους νεοεισερχόμενους


protagon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files