-->

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/27-kairos-isxyres-vroxes-kai-kataigides-se-olokliri-ti-xora.html

Φωτογραφίες:
Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε στην πόλη της Αθήνας το έντονο μπουρίνι που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (27/11/2016).


Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.
Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων.Παλαιολόγου.
Επίσης, παραμένουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα.

Σοβαρά προβλήματα από τη δυνατή βροχόπτωση στη Ζάκυνθο


Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες.
Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Συναγερμός για αγνοούμενο 33χρονο



Αγνοείται 33χρονος στη Ζάκυνθο, το αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού.


Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής που ερευνά την περιοχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άντρας έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ, γεγονός που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.

Ο καιρός σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανόν την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).
Οι άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες εκδηλωθήκαν  στην Αττική κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Θεσσαλονίκη με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 12 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά, και πιθανόν πρόσκαιρα την Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: νότιο 4 α 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: νότιο 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός τη Δευτέρα (28/11/2016)
Βροχές θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές  τη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά 7 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.


Νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα (28/11)

Από τη Δευτέρα (28/11) «καταφτάνουν» τα χιόνια, στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήμα αλλά και περιοχές της βορείου Ελλάδα, με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, στο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα επτά μποφόρ αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους - βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα κάνει... βουτιά τουλάχιστον 10 βαθμών ενώ θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Στα ανατολικά και νότια της χώρας καθώς και το Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.
Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο με τη θερμοκρασία να σημειώνει και άλλη πτώση, τα μποφόρ στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 και τον παγετό τη νύχτα και το πρωί να είναι τοπικά ισχυρός.

Πότε θα χιονίσει στην Αττική

«Άσπρη μέρα» αναμένεται να δουμε και στο λεκανοπέδιο της Αττικής τις προσεχείς ημέρες...
Με έναν χιονιά - εξπρές θα μας αποχαιρετήσει ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για Δευτέρα και Τρίτη δίνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.
Από Δευτέρα έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο, με βάση τα στοιχεία που δίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


http://www.newsbomb.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3