-->

Νύχτα χάους στη Μυτιλήνη: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου στη Μόρια

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/25-nyxta-xaoys-sti-mytilini-dyo-nekroi-kai-arketoi-traymaties-apo-ekrixi-fialis-ygraerioy-sti-moria.html


Δύο άνθρωποι, μια 66χρονη γυναίκα και το εγγόνι της ηλικίας 5-6 ετών, Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ, εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη εδώ και τέσσερις μήνες, είναι τα θύματα της ισχυρής έκρηξης και της μεγάλης φωτιάς που ακολούθησε και κατέκαψε τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Παρασκευής (25/11) μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας.
Δύο ομοεθνείς τους, η 25χρονη μητέρα του άτυχου παιδιού και το 4χρονο αδελφάκι του, έχοντας σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα προκειμένου οι περιπτώσεις τους να αντιμετωπισθούν από εξειδικευμένους γιατρούς.

Το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αγία Σοφία και η μητέρα του βρίσκεται διασωληνωμένη στο ΚΑΤ.
Τουλάχιστον 10 άτομα στο Νοσοκομείο από τη φωτιά και τους καπνούς
Μαζί με τους παραπάνω στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν και περίπου 10 ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες με ελαφρά εγκαύματα, και άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών που σκέπασαν το χώρο.

Πως ξεκίνησαν όλα
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης (24/11) όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, εξερράγη φιάλη υγραερίου την ώρα που μέσα στη σκηνή της μαγείρευε η 66χρονη και το εγγόνι της κοιμόταν δίπλα της. Και οι δυο εγκλωβίστηκαν μέσα στην καιόμενη πλαστική σκηνή και κάηκαν ζωντανοί.
Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στις διπλανές σκηνές, δεδομένου του ότι στο hot spot επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Σε καλοκαιρινές σκηνές οι περισσότεροι, διαμένουν συνολικά περισσότεροι από 4.500 μετανάστες και πρόσφυγες κάθε ηλικίας και από δεκάδες εθνικότητες της Ασίας και της Αφρικής.
CyDyRAcXcAAqW J


Έντρομές γυναίκες και παιδιά, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι από το Ιράκ, μια και η συγκεκριμένη φωτιά εκδηλώθηκε στο τμήμα όπου κατοικούν κυρίως πρόσφυγες αυτής της εθνικότητας, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τη φωτιά που επεκτείνονταν γρήγορα. Κάποιοι πρόσφυγες μαζί με αστυνομικούς προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Νέα εξέγερση και επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια
Την ίδια ώρα όμως υπήρξαν εξεγέρσεις σε διάφορα τμήματα του καταυλισμού ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να μπαίνουν και φωτιές από τους εξεγερμένους σε σκηνές και κοντέινερ.
Προς στιγμή η πυρκαγιά απείλησε να κάψει όλους τους χώρους, πράγμα που αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχείρησαν σε όλη την έκταση κατά μικρές ομάδες.
moria22.jpeg

Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί οδήγησε στην εκκένωση των χώρων, κυρίως από τα γυναικόπαιδα που σκόρπισαν στα γύρω χωράφια. Εκκενώθηκε επίσης και η δομή των ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί μέσα στο hot spot, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε Αφρικανούς κυρίως μετανάστες και δυνάμεις των ΜΑΤ που μπήκαν μέσα στον καταυλισμό.

Τελικά, περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα οι φωτιές έσβησαν, ένας μεγάλος όμως αριθμός ανθρώπων πέρασε τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν.

Βίντεο από το lesvosnews.gr


  http://www.newsbomb.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3