-->

Οι πράκτορες δεν άφησαν τον Ομπάμα να πάει για σουβλάκι στο Μοναστηράκι

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/21-ompama-soublaki-sto-monastiraki.html

Το παιδικό όνειρο του Αμερικανού προέδρου να επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε, παρόλο που οι σύμβουλοί του φέρονται να ήταν ενάντιοι σ' αυτή την επίσκεψη.Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη Ομπάμα και τον έκδηλο φιλελληνισμό του που εξέπληξε ελληνικό λαό και διεθνή Τύπο. Οπως εξηγούν στο «Εθνος της Κυριακής» πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του προέδρου των ΗΠΑ, η απόφαση να έρθει στην Αθήνα ήταν προσωπικά δική του και ειλημμένη από καιρό. Κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του, ο Ομπάμα είχε στο πλευρό του αρκετούς Ελληνοαμερικανούς που του μιλούσαν διαρκώς για την Ελλάδα και τις ομορφιές της.
«Αν παρατηρήσετε οι ελληνικές λέξεις που είπε κατά την επίσκεψή του, όπως "καλοκάγαθος", είναι λέξεις που δεν χρησιμοποιούμε τόσο πολύ στην καθομιλουμένη. Είναι λέξεις που ?πήραν? μαζί τους οι ομογενείς μας», αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» πηγή που ανήκει στο ευρύτερο ελληνοαμερικανικό περιβάλλον του προέδρου των ΗΠΑ.
Ενα από τα πρόσωπα που τιμά με τη φιλία του ο Μπ. Ομπάμα είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας. Με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, μεγάλωσε στο Σικάγο, γενέτειρα και του Ομπάμα, είναι οικονομολόγος και ο νεότερος «τοπικός» υπ. Οικονομικών του Ιλινόις. Ο Αλέξης Γιαννούλιας σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και της Βοστόνης, ενώ το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει με τον Πανιώνιο.
Με Κικίλια
Μάλιστα, συμπαίκτης υπήρξε τότε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο διατηρούν ακόμη φιλικές σχέσεις. Φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του «φιλελληνισμού» του Ομπάμα. Ειδικά κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Γιαννούλιας, που ήταν σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, του μιλούσε πολύ συχνά για τα ελληνικά νησιά, τον Παρθενώνα, το ελληνικό φαγητό και τα... σουβλάκια με τη σος γιαουρτιού.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν στο «Εθνος της Κυριακής», ο πρόεδρος Ομπάμα ήθελε να σπάσει το αυστηρό πρωτόκολλο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Είχε ακούσει τόσο πολλά για το ελληνικό σουβλάκι που εξέφρασε την επιθυμία να το δοκιμάσει, αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη. «Ηθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Γνωρίζει ότι στο Μοναστηράκι θα μπορούσε να γευτεί καλό σουβλάκι. Ομως, η Secret Service ήταν αρνητική - ως αναμενόταν. Μία πιθανή βόλτα του Αμερικανού προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο στις αμερικανικές και ελληνικές Αρχές», αναφέρει πηγή. Μία ακόμη «κομμένη» από τις Μυστικές Υπηρεσίες επιθυμία του Μπ. Ομπάμα ήταν να παίξει μπάσκετ με τον φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Μάλιστα, στο παιχνίδι «τρεις εναντίον τριών» θα συμμετείχε και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στενός φίλος και πρώην συμπαίχτης του Αλ. Γιαννούλια. Ο Ομπάμα είναι φανατικός του μπάσκετ και είχε ακούσει από τον Ελληνοαμερικανό φίλο του για το υψηλό επίπεδο της Ελλάδας.
Οι πράκτορες δεν άφησαν τον Ομπάμα να πάει για σουβλάκι στο Μοναστηράκι
Το παιχνίδι που δεν έγινε
Σχετική είδηση είχε δημοσιεύσει την ημέρα που έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος η ρεπόρτερ της εφημερίδας «Washington Post», Τζουλιέτ Εϊλπερίν. Είχε γράψει στον λογαριασμό της στο twitter ότι «κυβερνητική πηγή δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παίξει μπάσκετ με τον Μπ. Ομπάμα». Το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ ώστε να επαληθευτεί ή όχι η πληροφορία της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, ωστόσο, πηγή από το περιβάλλον Ομπάμα αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για το άθλημα. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αγάπησε τη χώρα μας και εκμυστηρεύτηκε και στους δικούς του ανθρώπους ότι θα την επισκεφθεί ξανά. Μόνο που την επόμενη φορά θα έχει μαζί του και τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες του για να κάνουν τουρ στα διάσημα ελληνικά νησιά, για τα οποία τόσα είχε ακούσει στο παρελθόν από το «λόμπι» των Ελληνοαμερικανών φίλων του.
Η δέσμευση του Ομπάμα να επιστρέψει επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Πηγές αναφέρουν ότι λίγο πριν αναχωρήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη χώρα μας μαζί με την οικογένειά του, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ισως τότε να μπορέσει να δοκιμάσει το διάσημο ελληνικό σουβλάκι με τη σος γιαουρτιού...
ethnos

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3