-->

Ομπάμα - Πούτιν: Μια χειραψία πιο «παγωμένη» και από τον χειμώνα στις στέπες της Σιβηρίας

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/21-obama-poutin-mia-heirapsia-pio-pagomeni-kai-apo-ton-heimona-stis-stepes-tis-sivirias.html

Σχεδόν δεν κοίταξαν ο ένας τον άλλον...

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και η φράση αυτή δεν θα μπορούσε να μην κολλήσει... γάντι στη χειραψία που αντάλλαξαν χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τυχαία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού, και η μεταξύ τους χειραψία ήταν ενδεικτική του Ψυχροπολεμικού κλίματος που διέπει τις μεταξύ τους σχέσεις: τυπική, πιο «παγωμένη» και από τον χειμώνα στις στέπες της Σιβηρίας, με τα βλέμματά τους ίσα να διασταυρώνονται, για το τυπικό της υπόθεσης.

Οι λόγοι της μεταξύ τους «παγωμάρας»; Είναι πολλοί, και ποικίλλουν: από την ανοιχτή θέση της ρωσικής ηγεσίας υπέρ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία μέχρι την πρόσφατη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ, ενός δηλωμένου θαυμαστή του Βλαντιμίρ Πούτιν, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος «φέρει βαρέως» τις συνεχιζόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος του Κρεμλίνου, που ήρθαν ως «αντίποινα» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στη ρωσική οικονομία...




protothema

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3