Αλλα 24 F-35 θα προμηθευτεί η Τουρκία

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/2-alla-24-f-35-8a-promh8eytei-h-toyrkia.html
Την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί ακόμη 24 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο Haber. Οπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ισίκ γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας έλαβε εντολή να προμηθευτεί τα 24 αμερικανικά αεροσκάφη της Λόκχιντ Μάρτιν έως το 2018, πληροφορία η οποία διασταυρώνεται τόσο από την αμερικανική πλευρά όσο και από τη μόνιμη δομή της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι η Τουρκία συμμετέχει από την αρχή στο πρόγραμμα (Joint Strike Fighter) που, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει στην αντικατάσταση των περισσοτέρων από τα αεροσκάφη τρίτης γενιάς. Ο εκπεφρασμένος τουρκικός στόχος είναι η προμήθεια 100 και πλέον F-35 με σκοπό την αντικατάσταση του στόλου των F-16. Στην αμυντική βιομηχανία της γειτονικής χώρας (η οποία αποτελεί ήδη συμπαραγωγό) υπάρχει η φιλοδοξία ότι έως το 2023 θα υφίσταται η δυνατότητα για ανάπτυξη και ενός αμιγώς τουρκικού μαχητικού.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη είδηση διαβάζεται με σκεπτικισμό και ανησυχία από την ημετέρα πλευρά του Αιγαίου, όπου ακόμη και η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος στόλου (F-16 και Mirage 2000) προσκρούει στη δημοσιονομική συγκυρία. Οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) προφανώς θα επιθυμούσαν την ενίσχυση με πέμπτης γενιάς αεροσκάφη, ωστόσο αντιλαμβάνονται τη στενότητα της συγκυρίας και τηρούν στάση αναμονής. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ΔΕΘ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας», προσθέτοντας ότι «απέναντι (σ.σ. στην Τουρκία) θα πάρουν F-35 και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα ανάλογο σύστημα». Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Καμμένος δήλωνε, επιπλέον, ότι στο πλαίσιο επέκτασης της στρατιωτικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στόχος θα είναι «να καταφέρουμε να ενισχύσουμε την Π.Α. με αντίστοιχα αεροσκάφη με αυτά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πιλότοι μας στη μάχη του Αιγαίου». Χθες, υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον Ελληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με σκοπό να προσδιορίσουν την επόμενη συνάντησή τους στην Τουρκία, που θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης το Κυπριακό.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες, στο πλαίσιο της τουρκικής διεκδίκησης για Ερευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, τουρκικό ελικόπτερο επενέβη περί τα 20 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χίου για να διασώσει τον Τούρκο επιβαίνοντα ιστιοφόρου με σπασμένο κατάρτι. Ο Τούρκος αρνήθηκε τη βοήθεια τόσο από το τουρκικό όσο και από το ελληνικό ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή. Τελικά, κατόπιν συνεννοήσεως, το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Χίου.

Έντυπη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services