Τα 'όχι' του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/18ta-oxi-toy-soimple-gia-to-ellhniko-xreos.html
Εμμένει στην σκληρή γραμμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Με νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά από τη Βιέννη, βάζει νέο φρένο στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σημειώνοντας: "Όποιος μιλάει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποθαρρύνει όσους θέλουν μεταρρυθμίσεις"Στον απόηχο της επίσκεψης Ομπάμα, ο οποίος έστειλε σαφή μηνύματα προς τους δανειστές της χώρας επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, χωρίς να χάνει καμία ευκαιρία και για δεύτερη φορά απέκρουσε τις παραινέσεις Ομπάμα σημειώνοντας ότι “όποιος μιλάει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποθαρρύνει όσους θέλουν μεταρρυθμίσεις”.

Σύμφωνα με το Reuters, η παρέμβαση Σόιμπλε έγινε σε εκδήλωση στη Βιέννη, λίγες ώρες μετά το πρώτο “όχι” σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue».
Όπως είπε μια ενδεχόμενη ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για την Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Όποιος λέει 'θα ανακουφίσουμε τα χρέη σας' προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα”.
Σημειώνεται πάντως, πως το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο σαφές μήνυμα στους δανειστές λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί να την οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση.
«Το μήνυμα που με τους αγώνες και τη στάση μας στέλνουμε στην παγκόσμια κοινότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αφεθούμε σε ένα δρόμο που μας οδηγεί στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, την εθνική αναδίπλωση τη δεξιά περιχαράκωση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της Βουλής για το Πολυτεχνείο και ξεκαθάρισε: «ο κόσμος μπορεί να προχωρήσει προς το μέλλον με περισσότερη δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη». «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» διεμήνυσε.
Τόνισε, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά είναι στην Ελλάδα «ορατό το τέλος της ανηφόρας» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, η συνεπαγόμενη συμφωνία για την απομείωση του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι ένα ορόσημο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ δεν υπήρξε κάποια αναφορά για το χρέος της Ελλάδας.

http://news247.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services