-->

Ομπάμα στην Αθήνα: Χρέος χωρίς υποσχέσεις – Τα ευτράπελα και ο “Γολγοθάς” των πολιτών

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/16-Ompama-stin-Athina-Xreos-xoris-yposxeseis-Ta-eytrapela-o-Golgothas-ton-politon.html
- Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη την πρώτη μέρα παρουσίας του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα
- Το πρόγραμμά του για την Τετάρτη πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο
- Τα μηνύματα που έστειλε στις ομιλίες του για χρέος, Κυπριακό και μεταρρυθμισεις
- Τα αστεία και τα ευτράπελα της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα
Το πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας μέρας της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, περιλαμβάνει ξενάγηση στην Ακρόπολη και ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Χίλιοι άνθρωποι έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα, οι οποίοι όμως αναμένεται να περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο κατά την είσοδό τους.

Η Λεωφόρος Συγγρού θα κλείσει και θα πραγματοποηθούν τρεις έλεγχοι, κατά τα πρότυπα που γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις την Τετάρτη
Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).
Την ίδια ώρα τέθηκε απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου θα διαμένει ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00  έως  τις 16:00. Το τραμ δεν θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 16:00. Στη Γραμμή 1 δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών  από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας,  λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων.

Ο σταθμός Ακρόπολη καθ’υπόδειξη της Αστυνομίας θα κλείσει στις 09:30 για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση. Ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, ο ΟΑΣΑ θα προβεί και σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή/και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες έως τις 06:00 της 18/11/2016.

Η πρώτη μέρα του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα
Το πρώτο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, ένα... παιδικό του όνειρο, έμελλε να είναι το τελευταίο ταξίδι του στην Ευρώπη ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται από τις 10:40 το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για επίσκεψη... μιας μέρας και μερικών ωρών.

Όλα του... Μπάρακ δύσκολα! Καψώνια, "μαγικό χαλί", "αόρατος" Καμμένος! [vids, pics]
Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο έδωσαν και κοινή συνέντευξη Τύπου. Η “καλή κουβέντα” που περίμενε η ελληνική κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους ήρθε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος τάχθηκε σαφέστατα υπέρ αυτής της λύσης, καλώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Έπειτα αφού ξεκουράστηκε για λίγο στο ξενοδοχείο του, επέστρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του.

Το δείπνο ξεκίνησε με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των ΗΠΑ και της Ελλάδας και ακολούθησαν η προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και η αντιφώνηση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσαν τα παιδιά της Λυρικής Σκηνής, που τραγούδησαν τέσσερα τραγούδια : Το "imagine" του Τζον Λένον, και το "Sound of Silence» των Simon και Garfunkel, καθώς και το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Στο δείπνο παρακάθησαν 130 άτομα, και σύμφωνα με το Πρωτόκολλο εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, το δείπνο ήταν άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν συνοδεύει τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο στο ταξίδι του. Από υπουργούς παρευρέθησαν οι κ.κ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας.

Στο δείπνο παρέστη επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και πρυτάνεις πανεπιστημίων. Επίσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο είχαν κληθεί οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας, ενώ δεν είχαν προσκληθεί βουλευτές και πρώην πρωθυπουργοί.

Οι συγκεντρώσεις και τα επεισόδια
Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, συνοδεύτηκε πάντως και με ογκώδεις διαδηλώσεις στο -δύσκολα προσβάσιμο- κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αν και είχαν επιτρέψει μόνο συγκεντρώσεις και όχι τις πορείες που ακολούθησαν, έκλεισαν τη δίοδο προς Σύνταγμα στο ύψος της οδού Αμερικής. Οι διαδηλωτές που ανέβαιναν προς το Σύνταγμα από την οδό Σταδίου, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

newsit

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3