Προβληματισμός στην Αθήνα για τις νέες παραγγελίες F-35 της Άγκυρας (vids)

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/1-f-35-vids.html
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές η παραγγελία από την Τουρκία ακόμα 24 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin. Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της γειτονός Φικρί Ισίκ.

Η έντονη προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, αλλά και οι αλλεπάλληλες αμφισβητήσεις της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν προβληματίζουν την Αθήνα, καθώς με τα F-35 οι ισορροπίες στο Αιγαίο αλλάζουν. Εξάλλου, οι ΗΠΑ σχεδίασαν τα μαχητικά αυτά για να αντικαταστήσουν, μεταξύ άλλων, και τα F-16 τα οποία έχει στο στόλο της η Αθήνα. 

Η Άγκυρα κατέθεσε τις πρώτες παραγγελίες για F-35 το 2014 και περιμένει ότι θα παραλάβει τα πρώτα αεροσκάφη το 2018. Απώτερος σκοπός της είναι να παραλάβει συνολικά 116 αεροσκάφη αυτού του τύπου για να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο των F-16.Περισσότερα στοιχεία για το F-35

Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems.

Το F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους.

Tο F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.


ΣΚΑΙ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive