-->

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας έως την Κυριακή

http://freshsnews.blogspot.com/2016/09/9-NEOKIMA-KAKOKAIRIAS.html
Νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από σήμερα και το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή.

Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος (κυρίως το βόρεια τμήματα), η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία.
Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, ενώ οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν είναι κυρίως στα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Σήμερα, Παρασκευή, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στη Βορειοδυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία και σταδιακά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 19 έως 31 βαθμούς στην υπόλοιπη Μακεδονία, από 16 έως 33 βαθμούς στη Θράκη, από 16 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 30 στις Κυκλάδες και στις Σποράδες και από 18 έως 35 βαθμούς στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7, στο Κεντρικό Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και καταιγίδας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός στα νότια θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, και αργότερα θα στραφούν σε μέτριοι έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Το Σάββατο
, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, τοπικά έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, τις μεσημβρ9ινές και απογευματινές ώρες όπου και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3