-->

Ο χάρτης της επόμενης μέρας: Τι θα παίζουν τα κανάλια, οι πληρωμές και οι εργαζόμενοι

http://freshsnews.blogspot.com/2016/09/3-o-xarths-ths-epomenhs-meras-ti-tha-paizoyn-ta-kanalia-oi-plhrwmes-kai-oi-ergazomeno.html
Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμα των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών που πήραν άδεια βάσει προκήρυξης και κανονισμών διαγωνισμού. Ποια είναι τα 9 επόμενα βήματα για τους επόμενους τρεις μήνες 
Οι τέσσερις νικητές ανακοινώθηκαν, το χρήμα θα πέσει ζεστό (246 εκατομμύρια είναι αυτά), δύο παλιοί έμειναν, δύο νέοι μπήκαν, και τώρα, μένει να περάσουν τρεις μήνες για να δούμε τα κανάλια να "ντεμπουτάρουν". ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ με το νέο τους πρόγραμμα και εκείνα των Μαρινάκη και Καλογρίτσα με εκπομπές που και αυτές, θα πρέπει να εναρμονίζονται με όσα προβλέπει η προκήρυξη δημοπρασίας.

AdTech Ad
Σύμφωνα λοιπόν με την "προκήρυξη δημοπρασίας για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)", το πρόγραμμα των σταθμών θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:
α. τρία καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων συνολικής ημερήσιας διάρκειας τουλάχιστον ενενήντα (90) λεπτών.
β. εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού και θεάτρου, όπως ενδεικτικά ιστορικές εκπομπές, εκπομπές για την ελληνική γλώσσα, εκπομπές για το βιβλίο, το θέατρο, το κινηματογράφο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες κλπ, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δέκα (10) ωρών μηνιαίως
γ. τέσσερις τουλάχιστον κατηγορίες εκπομπών, συνολικής μηνιαίας διάρκειας καθεμίας εξ αυτών τουλάχιστον δέκα (10) ωρών, από τις εξής κατωτέρω:
-Ενημερωτικές
-Ποικίλης ύλης
-Ελαφράς ψυχαγωγίας (τηλεπαιχνίδια, θεάματα, εκδηλώσεις κ.λ.π.)
-Ελληνικές σειρές
-Ξένες σειρές
-Παιδικές εκπομπές
-Ντοκιμαντέρ
-Εκπομπές αθλητικού περιεχομένου
δ. ευρωπαϊκά έργα και ανεξάρτητες παραγωγές σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 17 και 18 του π.δ. 109/2010.
ε. δελτία ειδήσεων στη νοηματική γλώσσα
στ. εκπομπές (όπως αυτές προσδιορίζονται στο άρθρο 8 παρ. 2 περ. β του ν. 4339/2015) με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα.


Για κάθε εκπομπή που περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα καταγράφεται η κατηγορία στην οποία εμπίπτει (κατά τα ως άνω οριζόμενα), η διάρκεια και η περιοδικότητα προβολής της. Ζητούμενο για τον έλεγχο των παραπάνω, είναι φυσικά να συσταθεί το ΕΣΡ και να οριστεί η κεφαλή του, κάτι που εκκρεμεί κατόπιν αδυναμίας συναίνεσης των κομμάτων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ζήτημα του ΕΣΡ θα λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Διευκρινίζεται πως ALPHA και STAR μπορούν να πάρουν θεματική άδεια, ή περιφερειακή, ή να συνεχίσουν την εκπομπή τους μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Επίσης, πιθανές είναι και οι "συμμαχίες" με τους νέους "παίκτες".
Το MEGA έχει ανακοινώσει μέσω Θ. Ψυχάρη ότι θα συνεχίσει μέσω διαδικτύου και μέσω OTE TV και NOVA.

Έρχονται θεματικές και περιφερειακές άδειες


Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά η διαδικασία για τη χορήγηση των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών θα ξεκινήσει άμεσα και όπως δήλωσε στο Euronews, κρίνει πως η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση.


Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, εξέφρασε την άποψη πως "δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας".
"Πιστεύω ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών", είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και σημείωσε ερωτηθείς σχετικά: "Δεν νομίζω ότι 1.500 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο και δεν θα μείνουν επειδή θα υπάρχουν θεματικές άδειες. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες άδειες θα υπερκαλυφθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας".
Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη ότι σε 90 ημέρες δεν θα αναμεταδίδονται από την Digea όσα κανάλια δεν αδειοδοτήθηκαν, ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Digea "θα συμμορφωθεί" και πως αν δεν συμβεί αυτό "θα επέμβουν όσα όργανα χρειαστεί να επέμβουν από την πλευρά της πολιτείας". "Τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας θα αναλάβουν τα δικά τους καθήκοντα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος", είπε.
Συγκεκριμένα από τα κανάλια που λειτουργούν  το Mega απασχολεί (χωρίς να πληρώνει αυτή τη στιγμή) 540 εργαζόμενους, ο Alpha 537, ο ΑΝΤ1 509, o Star 387, ο ΣΚΑΙ 340, το Ε 206, το Μακεδονία TV 61 και το ΑΡΤ 59. Συνολικά είναι 1790 άτομα ενώ το κάθε κανάλι από εκείνα που πήραν τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες, θα πρέπει να απασχολεί μίνιμουμ, 400 άτομα.

Τι θα γίνει τις επόμενες 90 ημέρες


Τα επόμενα βήματα για τους τέσσερις, είναι τα εξής:
1. Πρακτικό: Το συντάσσει η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και σε αυτό περιέχονται τα αποτελέσματα της κάθε φάσης με την ανάδειξη του προσωρινού υπερθεματιστή.
2. Πίνακας Επιλαχόντων: Ταξινομούνται σε φθίνουσα σειρά βάσει της υψηλότερης προσφοράς όλων των φάσεων που υπέβαλαν.
3. Έλεγχος πόθεν έσχες: Η Επιτροπή διενεργεί έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση αδειών οι πλειοδότες. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός πέντε ημερών και γίνεται με βάση τα ήδη κατατεθέντα δικαιολογητικά, αν και η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει και πρόσθετα.
"Σε περίπτωση που δεν δικαιολογείται η υποβληθείσα οικονομική προσφορά προσωρινού υπερθεματιστή, ο εν λόγω υποψήφιος δεν ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής και τη θέση του λαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης του ελέγχου επάρκειας των οικονομικών του μέσων σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο", προβλέπεται χαρακτηριστικά.
4. Επιλαχόντες: Σε περίπτωση που κάποια οικονομική προσφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κάποιον πλειοδότη, τη θέση του παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον πίνακα επιλαχόντων. Γίνεται και πάλι έλεγχος πόθεν έσχες.
5. Έγκριση πλειοδοτών: Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό με τους τελικούς πλειοδότες κι αυτό υπογράφεται από τον ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.
6. Η καταβολή του τιμήματος: Γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις με τραπεζικές επιταγές σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρώτη εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των πλειοδοτών, η δεύτερη εντός 12 μηνών και η Τρίτη εντός 24 μηνών από τη χορήγηση της άδειας.
7. Κακοπληρωτές: Αν κάποιος πλειοδότης δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προθεσμίας κηρύσσεται έκπτωτος, η εγγυητική επιστολή του καταπίπτει και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, βάσει του πίνακα επιλαχόντων.
8. Ανακήρυξη πλειοδοτών: Ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και του υπουργού Επικρατείας.
9. Χορήγηση αδειών: Γίνεται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εντός 90 ημερών από την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος. Εντός 60 ημερών επιστρέφονται στους μειοδότες υποψηφίους οι εγγυητικές επιστολές.


Η σειρά και το κόστος των αδειών


Θυμίζουμε ότι την πρώτη άδεια εξασφάλισε ύστερα από 56 γύρους ο ΣΚΑΪ στις 20:50 το βράδυ της πρώτης μέρας της δημοπρασίας, και το τίμημά της έφτασε τα 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Με το ποσό αυτό, είναι η άδεια που αποκτήθηκε φθηνότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες.


Τη δεύτερη άδεια εξασφάλισε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ύστερα από 78 γύρους με διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 15:25 το μεσημέρι της Τετάρτης. Το αντίτιμό της διαμορφώθηκε στα 52,6 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη άδεια ανήκει, ύστερα από 99 γύρους, στον ΑΝΤ1, που εκπροσωπήθηκε από τους Θοδωρή Κυριακού και Στρατή Λιαρέλη. Η δημοπράτησή της ολοκληρώθηκε στις 11:20, λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης και η άδεια αυτή είναι και η ακριβότερη καθώς κόστισε 75,9 εκατ. ευρώ.
Η τελευταία άδεια χρειάστηκε 117 γύρους για να δοθεί και κατοχυρώθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego στις 02:35 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Με αυτήν ολοκληρώθηκε και η όλη διαδικασία της δημοπρασίας. Κόστισε 73,9 εκατ. ευρώ.

http://news247.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3