Κοντοσούβλι με πατάτες στο φούρνο

http://freshsnews.blogspot.gr/2016/07/8-kontosoybli-me-patates-sto-fourno.html
Υλικά συνταγής
  • 800 γρ. χοιρινό (ώμος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείστε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώστε το και πασπαλίστε το με ρίγανη.
Βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπλέντερ και τα αλέθετε. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μπολ με το κρέας ανακατεύετε να καλυφθεί καλά, καλύπτετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες [το ιδανικό είναι να το αφήσετε όλη τη νύχτα].
Παίρνετε ένα μεγάλο ξυλάκι για σουβλάκι  [ξύλινο ή μεταλλικό] και περάστε σουβλάκι τα μαριναρισμένα κομμένα κομμάτια χοιρινού βάζοντας ανάμεσα φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας.
Τοποθετήστε το κοντοσούβλι σε ενα μεγάλο ταψί και προσθέστε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες. Τις πασπαλίζετε με ρίγανη και προσθέτετε ελαιόλαδο και 1/2 ποτήρι νερό.
Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά να ροδοκοκκινίσει το κοντοσούβλι και οι πατάτες. Προαιρετικά κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείψτε το κοντοσούβλι με λίγο λαδολέμονο.


https://greeksintayes.blogspot.gr/2016/07/blog-post_55.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive