-->

Εντεκα μνηστήρες για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες -Οι ελλιπείς και οι πλήρεις φάκελοι

http://freshsnews.blogspot.com/2016/07/5-enteka-mnistires-gia-tesseris-tileoptikes-adeies-oi-ellipeis-kai-oi-plireis-fakeloi.html
Εντεκα αιτήσεις για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκαν χθες και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιες θα περάσουν στην επόμενη φάση και το ποιες θα κοπούν.
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων χθες το μεσημέρι, αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι και ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών, ωστόσο διαπιστώθηκε πως ορισμένοι από τους φακέλους είχαν λάθη και παραλείψεις. Οπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή, θα τους δοθεί χρόνος ως την Παρασκευή για τη συμπλήρωση τυχόν ελλείψεων και για οποιασδήποτε διορθώσεις, ενώ οι υποψήφιοι μνηστήρες θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση ή ενστάσεις εναντίον φακέλου άλλου υποψηφίου, εφόσον διαπιστωθούν παρατυπίες.
Οι ελλιπείς και οι πλήρεις φάκελοι
Από τους 11 φακέλους που κατατέθηκαν, τουλάχιστον δύο φαίνεται πως έχουν λάθη και παραλείψεις. Πρόκειται για τις αιτήσεις του City News ΑRΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρει και του Mega. Στον φάκελο του Mega δεν υπήρχε η έγκριση των τραπεζών για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο και εκφράζονται αμφιβολίες αν θα κατορθώσει να το εξασφαλίσει τις επόμενες ημέρες.
Το χρονοδιάγραμμα έως την τελική φάση της δημοπρασίας 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, τα επιχειρηματικά σχήματα που θα κριθεί ότι κατέθεσαν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας και θα περάσουν από το πρώτο στάδιο προεπιλογής θα ανακοινωθούν επισήμως το αργότερο ως τις 14 Ιουλίου.
Στη συνέχεια θα κληθούν να προσκομίσουν το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ που θα είναι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας και ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων σε αυτήν θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Η τελευταία φάση της δημοπρασίας και ανακοίνωσης των προσωρινών υπερθεματιστών θα πραγματοποιηθεί στις 12-17 Αυγούστου.
Στο ΣτΕ η συζήτηση επί της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών
Στο ΣτΕ χθες ξεκίνησε η συζήτηση επί της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών. Οι δικηγόροι των καναλιών χαρακτήρισαν αντισυνταγματική και παράνομη τη διαγωνιστική διαδικασία, με το Δημόσιο να απαντά ότι «φοβούνται τους νέους παίκτες και θέλουν να διατηρηθεί η παρανομία εσαεί». Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Οι έντεκα που κατέθεσαν αίτηση για την παροχή τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού ενημερωτικού περιεχομένου είναι:
1. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)
2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL)
3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ)
4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ - MEGA CHANNEL)
5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ)
6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - «EPSILON TV»)
7. Ο εφοπλιστής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία, που υπέβαλε την αίτηση, λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ)
8. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μέσω κυπριακής εταιρείας (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED)
9. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη (City News ΑRΤ TV)
10. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)
11. Μία κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων (σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, πρόκειται για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Στην αίτηση αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων Φίλιππου Χατζηφιλίππου, Αθανάσιου Δάμη και Ναταλίας Καλογερή). Η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική της S.N.P. Southeast Network Public Limited, με έδρα την Κύπρο. Κύριος μέτοχος της κυπριακής εταιρείας συμμετοχών εμφανίζεται να είναι ο Νικόλαος Ντάβαρης, με ποσοστό 99%.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3