-->

Ημέρα κρίσης η Παρασκευή για την Μαρινόπουλος

http://freshsnews.blogspot.com/2016/07/1-Marinopoulos-imera-krisis.html
Υπέρ της παροχής προστασίας στην εταιρεία αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Πρωτοδικείο - Η επιστολή «ενδιαφέροντος» με αστερίσκους από τη Σκλαβενίτης
 
Ώρα αποφάσεων για την πολύκροτη υπόθεση Μαρινόπουλου καθώς το πρωί της Παρασκευής το Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να εξετάσει και να αποφασίσει για το αίτημα του ομίλου να λάβει προστασία έναντι των πιστωτών, με βάση άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, έως την κύρια δικάσιμο που ορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για τη 16η Σεπτεμβρίου.

Με δεδομένη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική «πίεση», αλλά και το εύρος της αλυσίδας και του ανοίγματος αυτής στην οικονομία, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν τις αμφιβολίες τους αν το δικαστήριο μπορεί να λάβει διαφορετική απόφαση απ’ αυτή της αποδοχής της προσωρινής διαταγής για την προστασία της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενικών με αυτήν εταιρειών, από τους πιστωτές τους.

Η επιστολή «ενδιαφέροντος» της Σκλαβενίτης


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Μαρινόπουλος μετά και την επιβεβαίωση από την πλευρά της Σκλαβενίτης μέσω επιστολήςπου έστειλε στο Πρωτοδικείο ότι διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της στις διαδικασίες εξυγίανσης της εταιρείας  με βάση τον πτωχευτικό κώδικα, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η επιστολή της Σκλαβενίτης δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασιας στο Πρωτοδικείο.

Να σημειωθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης επιστολής η αλυσίδα Σκλαβενίτης, δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση, ωστόσο και μόνο η ύπαρξη της επιστολής, διαμορφώνει το πλαίσιο των επόμενων 60 κρίσιμων ημερών, που θα κρίνουν το μέλλον όχι μόνο για τον χειμαζόμενο όμιλο Μαρινόπουλο, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές αυτού αλλά και για την εθνική οικονομία συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα η Σκλαβενίτης γνωστοποίησε με επιστολή προς τη διοίκηση της Μαρινόπουλος ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία και αγορά, διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της στις διαδικασίες που άνοιξε η Μαρινόπουλος, με την αίτηση υπαγωγής της στον πτωχευτικό κώδικα, «σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες"». Οι προϋποθέσεις που βάζει είναι: - Διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τους υφιστάμενους μετόχους και τις τράπεζες
- Η διενέργεια οικονομικού, νομικού και φορολογικού ελέγχου (due diligence)
- Oι εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και οι τυχόν εξ αυτών απορρέουσες ρυθμίσεις
- Η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος
- Λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν, είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης.
Η Μαρινόπουλος παίρνει με το μέρος της τους εργαζόμενους
Στο μεταξύ η διοίκηση της Μαρινόπουλος έσπευσε να πάρει με το μέρος της τους εργαζόμενους. Οπως ανακοίνωσε κατέληξε σε συμφωνία ώστε να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας κατά την σημερινή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι όλες οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Στήριξη του αιτήματος για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα από τράπεζες και κυβέρνηση
Η πλευρά του δημοσίου αλλά και των τραπεζών αναμένεται να στηρίξει απολύτως το αίτημα για προστασία της εταιρείας. Είναι γνωστό ότι για το θέμα της Μαρινόπουλος έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και επαφές εκ μέρους της κυβέρνησης, που παρακολουθεί το θέμα από πολύ κοντά. Μάλιστα, τον συντονισμό από κυβερνητικής πλευράς φέρονται να έχουν αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με στόχο να αποτραπεί ένα ναυάγιο που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην αγορά. Μαζί τους αναμένεται να συνταχθεί και μεγάλο μέρος των προμηθευτών, ιδίως δε οι μεγάλες εταιρίες που έχουν και τα μεγάλα ανοίγματα με την Μαρινόπουλος, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

http://www.tovima.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3