Αλλαγές στην Παιδεία: Αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/06/8-allgi-paidias.html
Αθήνα
Ανάμεσα στις πολλές αλλαγές που ετοιμάζει για τα γυμνάσια της χώρας ο υπουργός Παιδείας περιέλαβε και μία που θα γίνει αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, τουλάχιστον από τους μαθητές: την αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων.

Οπως είπε ο Νίκος Φίλης εξειδικεύοντας τις επερχόμενες αλλαγές σε συνέντευξή του στον Real FM, χθες, Τρίτη, ο χρόνος του διαλείμματος που είναι σήμερα μικρός, θα αυξηθεί από το ερχόμενο σχολικό έτος «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων».
Για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας κατά τρεις εβδομαδιαίως, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα κοπεί μία ώρα από τα Αρχαία Ελληνικά και από την Ερευνητική Εργασία (project) η οποία θα σταματήσει να είναι χωριστό μάθημα και θα ενσωματωθεί στα υπόλοιπα ως τρόπος διδασκαλίας.

Επίσης στην Α' Γυμνασίου θα προστεθεί μία ώρα Νέων Ελληνικών στη θέση των Αρχαίων. Τα Θρησκευτικά τελικά δεν θα πειραχτούν και θα συνεχίσουν να διδάσκονται δύο ώρες σε κάθε τάξη.

Η ώρα που απομένει θα κοπεί από την εναλλασσόμενη διδασκαλία «ήσσονος σημασίας μαθημάτων», όπως τα χαρακτήρισε, μεταξύ των οποίων η Οικιακή Οικονομία.
Ωστόσο, σύμφωνα με Τα Νέα, η υποβάθμιση της Οικιακής Οικονομίας ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του Συλλόγου αποφοίτων του αντίστοιχου Τμήματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο υπουργός στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στις 24 Μαΐου είχε χαρακτηρίσει τα αντικείμενα που πραγματεύεται το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (αγωγή υγείας, διατροφή, αποτροπή της παχυσαρκίας, αποτροπή εθισμών, σεξουαλική αγωγή) «προτεραιότητες», ενώ τώρα χαρακτηρίζει ως ήσσονος σημασίας το μάθημα.
«Να μας εξηγήσει ο κύριος υπουργός με βάση ποιες προτάσεις οδηγείται σε αυτή την απόφαση. Σε ποιες εισηγήσεις στηρίχτηκε, με ποιους φορείς συνομίλησε και ιδιαίτερα να απαντήσει αν έλαβε υπόψη του τη γνώμη των διδασκόντων το μάθημα και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ας εξηγήσει στις εκατοντάδες των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, πού θα απασχοληθούν μετά την κατ' ουσίαν κατάργηση του εργασιακού τους αντικειμένου και μάλιστα σε εποχές βαθύτατης κρίσης και ανεργίας» αναφέρουν οι απόφοιτοι.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν του χρόνου στα γυμνάσια περιλαμβάνονται και η μείωση της ύλης των μαθημάτων, η καθιέρωση τετραμήνων αντί για τρίμηνα, ο περιορισμός των απολυτήριων και ενδοσχολικών εξετάσεων στα βασικά μαθήματα, η παράταση του σχολικού έτους μέχρι τα τέλη Μαΐου και - πιλοτικά σε πρώτη φάση - η έναρξη της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών.  
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services