-->

Υγιεινός τρόπος ζωής: πώς να ξεκινήσεις όταν είσαι υπέρβαρος

http://freshsnews.blogspot.com/2016/06/30-YPERBAROS-DIETA.html
 Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν είναι εύκολος. Για κάποιους, αυτό έρχεται αβίαστα, αλλά για εκείνους που είναι ήδη αρκετά υπέρβαροι ίσως τούς φαίνεται ...βουνό να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα καλής διατροφής και γυμναστικής.

Υπάρχουν άτομα που από τότε που ήταν έφηβοι αγωνίζονται με το βάρος τους. Όχι απαραίτητα από πλευρά υγείας, αλλά γιατί θέλουν να έχουν μία καλύτερη εικόνα σώματος, να αισθάνονται πιο ενεργητικοί και να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει το γυμναστήριο και η καλή διατροφή. Ωστόσο, όταν είστε ήδη υπέρβαροι, πολλές από τις δραστηριότητες που άλλοι άνθρωποι καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, σε σας μπορεί να μοιάζουν από εντελώς εξουθενωτικές έως αδύνατες. Υψηλής έντασης γυμναστική; Γιόγκα; Crossfit; Ακόμα και το τζόγκινγκ...

Δεν είναι οι προπονήσεις που δεν λειτουργούν. Είναι απλά ότι τόσο οι αρχάριοι όσο και οι αισθητά υπέρβαροι πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στον εαυτό τους. Απογοητεύονται αμέσως και τα παρατάνε νωρίς. Μιλάμε για όσους έχουν αρκετό επιπλέον βάρος στο σώμα τους ή δεν έχουν ασκηθεί ποτέ, γι' αυτούς το άλμα από μία καθιστική ζωή σε ένα σχήμα υπερεντατικής προπόνησης δεν είναι μόνο δυσάρεστο, αλλά καταδικασμένο να αποτύχει.

Για σας λοιπόν, υπάρχουν κάποιες οδηγίες για να ξεκινήσετε:

Πριν ξεκινήσετε: Μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί ίσως να είναι η πιο σημαντική συμβουλή. Ό,τι κάνετε κάνατε, κάντε το με συμπόνια. Μην πιέσετε τον εαυτό σας παραπάνω από όσο μπορεί και μην σκεφτείτε πως είστε αποτυχημένος εάν δεν καταφέρετε αυτό που ακριβώς είχατε στο μυαλό σας. Σιγά σιγά. Με συνεχή προσπάθεια θα δείτε τον εαυτό σας να αλλάζει, όμως αυτό δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Προσπαθείτε να διακρίνετε τις αλλαγές πάνω σας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και μην ασχολείστε με τον εαυτό σας κάθε λεπτό... Δεν αλλάζει με μαγικό ραβδί.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν είναι κάτι που κατακτιέται αμέσως και απλά θα υιοθετήσετε για κάποιο διάστημα.
Είναι μια ικανότητα που δουλεύεται συστηματικά και κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Δεν μπορείτε απλά να σηκωθείτε ένα πρωί και να τρέξετε για μια ώρα ούτε να αλλάξετε εντελώς τη διατροφή σας μέσα σε ένα 24ωρο. Προσεγγίστε την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση βάζοντας μικρούς και εφικτούς στόχους, όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη δεξιότητα που θα μαθαίνατε.

Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε, και ξεκινήστε από εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν το τρέξιμο ή το γυμναστήριο, επειδή θεωρούσαν ότι είναι αυτό που έπρεπε να κάνουν. Το μισούσαν, αλλά συνέχισαν μέχρι που κάτι συνέβη και έχασαν μια μέρα. Τότε ήρθει το τέλος. Μπορεί να ήταν οι διακοπές, να άργησαν στη συνάντηση, ένα κρύωμα, αλλά ό,τι και αν ήταν, τους έκανε να σταματήσουν. Αναζητήστε μια άσκηση που σας ανταμείβει τόσο ψυχικά και συναισθηματικά όσο και σωματικά. Βρείτε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Αν μισείτε το τρέξιμο, δε σας υποχρεώνει κανείς να τρέχετε. Μην παρασύρεστε από την νοοτροπία «όλα ή τίποτα». Κάθε τόσο προσπαθήστε με κάτι που ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε, ακόμα κι αν είναι περπάτημα μία φορά την εβδομάδα. Είναι πιο σημαντικό, ειδικά όταν είσαι στο ξεκίνημα, να επικεντρωθείς σε αυτά που μπορείς να κάνεις, να δημιουργήσεις μια ρουτίνα που θα την κατακτήσεις και μετά να συνεχίσεις στο επόμενο επίπεδο, όταν νιώσεις έτοιμος.


Μην κάνετε την προσπάθεια μόνοι σας, παρακολουθείτε την πρόοδό σας και ενθαρρύνετε και άλλους να βοηθήσουν.
Τέλος, ό,τι κάνετε, μην το κάνετε μόνοι σας. Θα έχετε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία εάν γυμνάζεστε με τη βοήθεια ή την υποστήριξη των φίλων ή των αγαπημένων σας. Υπάρχει κάτι που πρέπει να πούμε για τη διατήρηση των στόχων σας. Οι στόχοι πρέπει να μοιράζονται με σύνεση πολύ ιδιωτικά, ώστε να μην αισθάνεστε άσχημα όταν έχετε αποτυχίες (δε χρειάζεται να ανακοινώνετε τις αποτυχίες σας δημόσια, εκφραστείτε στους δικούς σας ανθρώπους και απλώς συνεχίστε την προσπάθεια). Μην αφήνετε περιστασιακές αποτυχίες να σας καταβάλουν. Δεν πάμε για πρωτάθλημα, δεν κρίνονται όλα σε μια στιγμή. Πάμε να χτίσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε μόνιμα από το περιττό βάρος και θα μας χαρίσει τα οφέλη του. Αυτό είναι όλο και τίποτα παραπάνω.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!

https://greeksintayes.blogspot.gr/2016/06/blog-post_22.html

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3