-->

Game of Thrones: Η πιο θρυλική θεωρία επιβεβαιώθηκε

http://freshsnews.blogspot.com/2016/06/28-game-of-thrones-h-pio-thrylikh-thewria.html
Το Game of Thrones έριξε τίτλους τέλους για φέτος, κάνοντας την μεγαλύτερη αποκάλυψη και επιβεβαιώνοντας τη θεωρία που αλλάζει μια και καλή το "παιχνίδι του Θρόνου". ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!!
Το φινάλε του 6ου κύκλου του Game of Thrones μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και λύπης. Χαράς γιατί επιτέλους επιβεβαιώθηκε η μεγαλύτερη θεωρία στην ιστορία τόσο της σειράς, όσο και τον βιβλίων. Kαι λύπης, γιατί θα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για τη συνέχεια, και δεν έχει τελειώσει και το βιβλίο ο Τζορτζ ΡΡ Μάρτιν (you had one job!).
Πέρυσι, τέτοια εποχή, προσπαθούσαμε να συνέλθουμε από την ψυχρολουσία της δολοφονίας και της προδοσίας της Νυχτερινής Φρουράς προς τον Τζον Σνόου, πράγμα που μας έκανε να θρηνούμε για μήνες ολόκληρους, μέχρι να αρχίσουν να διαρρέουν οι πρώτες θεωρίες, οι οποίες μας γέμιζαν ελπίδα για την επιστροφή του. Και φέτος πανηγυρίζουμε για την τροπή που πήραν τα γεγονότα.

  Γιατί, ο Τζον όχι μόνο αναστήθηκε την Κυριακή του Πάσχα, αλλά κατάφερε να νικήσει τον Ράμσεϊ Μπόλτον, να πάρει πίσω το Winterfell και να γίνει βασιλιάς του Βορρά με τη στήριξη της λαίδης Λυάννα Μόρμοντ, πράγμα που το λες και διαβολική σύμπτωση (θα καταλάβετε παρακάτω γιατί).
Κι όμως, το τελευταίο επεισόδιο δεν αρκέστηκε στο να μας προσφέρει την ικανοποίηση να τον δούμε στον ρόλο που του αξίζει, αλλά μας αποκάλυψε, επιτέλους, ποια είναι η πραγματική του ταυτότητα, επιβεβαιώνοντας την μεγαλύτερη διαδικτυακή θεωρία, που δεν έχει λεχθεί ρητά από τον Μάρτιν, ωστόσο κυκλοφορεί για χρόνια μεταξύ των οπαδών της ιστορίας. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν κι άλλοι πανηγυρισμοί, well played HBO!

  Αφού ταξιδέψαμε στα διάφορα μέρη του Westeros, και είδαμε σε τι φάση είναι οι περισσότεροι από του χαρακτήρες μας, έφτασε η σειρά του Μπράντον, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο Τείχος και κινδυνεύει από τους Άλλους.
Βλέπουμε, λοιπόν τον Μπράν και τη Μίρα, τους οποίους συνοδεύει ο θείος Μπέντζεν,  ο Κρυοχέρης, δηλαδή ζωντανός νεκρός και δεν μπορεί να περάσει το Τείχος, υπενθυμίζοντάς μας  ότι είναι χτισμένο με τα ισχυρότερα ξόρκια, για να κρατά μακρυά τα απόκοσμα πλάσματα (όπως τους Άλλους και τα ζόμπι).
Επομένως, τους αφήνει λίγο πιο έξω από το Τείχος. Κάπου εκεί, λοιπόν, ο Μπραν, που είναι πλέον ο Three Eyed Raven (το Κοράκι) με τη βοήθεια ενός αρχαίου δέντρου, σκαλισμένου από τα παιδιά του Δάσους, ταξιδεύει και πάλι στο παρελθόν και μας πηγαίνει στον Πύργο της Χαράς, για να ολοκληρώσει την το στόρι.

  Βλέπουμε, λοιπόν, τον Νεντ να έχει νικήσει τους τρεις φρουρούς και να ανεβαίνει στον Πύργο για να σώσει την αδερφή του Λυάννα. Όταν μπαίνει στο δωμάτιο, την βρίσκει ετοιμοθάνατη σ' ένα κρεβάτι γεμάτο αίμα. Η Λυάννα, που ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο, του αποκαλύπτει πως έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί και τον βάζει να της υποσχεθεί ότι θα τον προσέχει. Ο Νεντ κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό και το πλάνο εστιάζει στο προσωπάκι του, και στη συνέχεια αυτό το πρόσωπο αλλάζει με του Τζον Σόου, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία.


via GIPHY
 

R + L = J

Η θεωρία, που έκανε τους θαυμαστές της σειράς να πανηγυρίζουν, δεν ήταν άλλη από το R + L = J για την πραγματική ταυτότητα του Τζον Σνόου.
Ας δούμε, όμως, την ιστορία από την αρχή. Όπως αποκαλύφθηκε στο 10ο επεισόδιο του 6oυ κύκλου, ο Τζον Σνόου δεν είναι το εξώγαμο παιδί του Νεντ, το οποίο έκανε με μια γυναίκα που γνώρισε κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του Ρόμπερτ. Γονείς του Τζον ήταν ο πρίγκιπας Ρέγκαρ Ταργκάριεν και η λαίδη Λυάννα Σταρκ.
Ο Ρέγκαρ Ταργκάριεν ήταν ο πρωτότοκος και κληρονόμος του βασιλιά Aerys Β', πρίγκιπας του Dragonstone και το πιο δημοφιλές μέλος της δυναστείας στον λαό, καθώς ήταν ο μόνος που αναμειγνύονταν με τον απλό κόσμο. Σε προηγούμενο επεισόδιο η Ντενέρυς είχε μάθει, πως στον αδελφό της Ρέγκαρ, άρεσε να τραγουδάει στον λαό του.
Σε πολύ νεαρή ηλικία χρίστηκε ιππότης εξελίχθηκε σε έναν δεινό μαχητή, διακεκριμένο σε τουρνουά, παρόλο που δεν συμμετείχε συχνά. Όταν γεννήθηκε η γενιά των Ταργκάριεν αποτελούνταν από ελάχιστα μέλη με αποτέλεσμα, όταν έφτασε σε ηλικία γάμου να μην υπάρχει καμία κοπέλα, που να έχει το ίδιο αίμα, για να παντρευτεί. Πράγμα που συνήθιζαν οι Ταργκάριεν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καθαρότητα της βασιλικής τους φυλής.
Έτσι, ο πατέρας του, αποφάσισε πως η καλύτερη λύση ήταν να παντρευτεί την πριγκίπισσα του Dorne, Elia Martell, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Μια κόρη την Rhaenys κι ένα γιο τον Aegon.
Αργότερα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο Harrenhal, ο Ρέγκαρ, που νίκησε ακόμη και τον Σερ Arthur Dayne, το Σπαθί του Πρωινού και κατέκτησε το στέμμα της Βασίλισσας της Αγάπης και της Ομορφιάς, στράφηκε προς τη πανέμορφη Λυάννα Σταρκ. Την έστεψε βασίλισσα της ομορφιάς, παραβλέποντας τη γυναίκα του και αφήνοντας του πάντες άφωνους. Ο Νεντ Σταρκ είχε αποκαλύψει πως εκείνη ήταν η στιγμή που "όλα τα χαμόγελα πέθαναν".

  Η Λυάννα Σταρκ ήταν η μικρότερη αδερφή του Μπραντον, του Νεντ και του Μπέντζεν και ήταν αρραβωνιασμένη με τον Άρχοντα Ρόμπερτ Μπαράθιον.
Λίγο καιρό αργότερα ο Ρέγκαρ, που είχε αποκαλύψει τα συναισθήματά του για τη Λυάννα την έκλεψε και πήγαν στον Πύργο της Χαράς, πράγμα που προκάλεσε και την Εξέγερση του Ρόμπερτ, μιας και θεωρήθηκε ότι την απήγαγε και τη βίασε. Τα γεγονότα, ωστόσο, μαρτυρούν άλλα.
Ο Ρέγκαρ ήταν διοικητής του στρατού των Ταργκάριεν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την Λυάννα στον Πύργο, αφήνοντας, ωστόσο, τους τρεις ικανότερους έμπιστους φρουρούς του για να την φυλάνε, προκειμένου να πάει να πολεμήσει στη μάχη της Τρίαινας.
Εκεί συνάντησε τον Ρόμπερτ και η θρυλική μονομαχία των δυο ανδρών άφησε τον Ρέγκαρ νεκρό και τον Ρόμπερτ τραυματισμένο. Ο Ρόμπερτ κατάφερε, σύμφωνα με τον μύθο, να τον σκοτώσει με ένα δυνατό χτύπημα στο στήθος με σφυρί, με αποτέλεσμα τα ρουμπίνια της πανοπλίας του να σκορπιστούν στο ποτάμι και τους στρατιώτες να τα αναζητούν.
Την ίδια τύχη είχε η σύζυγός του και τα παιδιά τους, που δολοφονήθηκαν από τον Gregor Clegane και τον Σερ Amory Lorch.
Εν τω μεταξύ, ο Νεντ ανακάλυψε την τοποθεσία που φυλάσσονταν η αδερφή του και πήγε να τη σώσει. Φτάνοντας, λοιπόν, στον Πύργο της Χαράς , είδαμε ότι τους περίμεναν οι Λευκοί Μανδύες του ήδη ηττημένου οίκου Ταργκάρυεν, ο Σερ Άρθουρ Ντέυν, το Σπαθί  του Πρωινού και ο τρομερός Σερ Γκέρολντ Χάιταουερ, ο Άρχοντας Επικεφαλής της Βασιλικής Φρουράς.

Αφού τους σκοτώνει όλους, με τη βοήθεια του Χάουλαντ Ρηντ, βρίσκει την αδελφή του στο δωμάτιο που "μύριζε τριαντάφυλλα και αίμα", λίγο μετά την γέννηση του Τζον Σνόου.
Η Λυάννα αναγκάζει τον αδελφό της να της υποσχεθεί ότι θα προστατεύσει τον γιο της και δεν θα αποκαλύψει την ταυτότητά του, γνωρίζοντας ότι ο βασιλιάς Ρόμπερτ Μπαράθιον θα τον σκότωνε, εξαιτίας του μίσους που ένιωθε για τους Ταργκάρυεν.
Και επειδή, η Λυάννα ήταν στα τελευταία της ο Νέντ δεν μπορούσε να της χαλάσει χατήρι και παίρνει τον μικρό Τζον στο Winterfell, ως εξώγαμο γιο του με την Wylla, τη γυναίκα που πιθανώς έπεισε να πει ψέμματα.
Ο Τζον πέρασε ολόκληρη τη ζωή του ως το νόθο του Νεντ Σταρκ, με την Κείτλυν σε ρόλο κακιάς μητριάς και τον ίδιο να μην αντέχει το γεγονός ότι είναι μπάσταρδος, κάτι που τον έκανε να αισθάνεται απομονωμένος. Σύντομα, αντιλήφθηκε πως η καλύτερη λύση ήταν να βγει από το πλάνο της ευτυχισμένης οικογένειας με δική του πρωτοβουλία, καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει τον θείο Μπέντζεν και να ενταχθεί στην Νυχτερινή Φρουρά.


via GIPHY
 

Τι σημαίνει η αποκάλυψη για τον Τζον Σνόου;

Μπορεί ο Τζον να μην γνωρίζει ακόμη την πραγματική του ταυτότητα, μέχρι να φτάσει ο Μπραν στο Winterfell, και να θυμάται το παρελθόν, που η οικογένεια των παραγκώνιζε στις γιορτές, ωστόσο το μέλλον του προβλέπεται κάτι παραπάνω από λαμπρό.
Η αποκάλυψη τον χρίζει τον καταλληλότερο υποψήφιο για να επικρατήσει στο "παιχνίδι του Θρόνου" και να καθίσει σ' αυτόν, μιας και στις φλέβες του κυλάει αίμα από βορρά και νότο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα θεωρία των αναγνωστών των βιβλίων, η Ντενέρυς έχει ένα όραμα, στο οποίο βλέπει τον αδερφό της και την Elia να στέκονται πάνω από τον νεογέννητο γιο τους Aegon. Ο Ρέγκαρ λέει πως "ο Aegon είναι ο πρίγκιπας που έχει υποσχεθεί και δικό του είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου". Στη συνέχεια προσθέτει πως "πρέπει να υπάρξει άλλος ένας γιος γιατί ο δράκος έχει τρία κεφάλια". Σύμφωνα με τη θεωρία, ο Αζόρ Αχάι θα επιστρέψει με τη μορφή ενός δράκου με τρία κεφάλια για να νικήσει το Μεγάλο Άλλο, ωστόσο πολλοί από τους αναγνώστες των βιβλίων πιστεύουν πως η συγκεκριμένη αναφορά είναι μεταφορική και πως τα τρία κεφάλια συμβολίζουν τη Ντενέρυς, τον Τζον Σνόου και τον Τύριον Λάννιστερ.


via GIPHY
  Τώρα, αν αναρωτιέστε που κολλάει ο Τρύριον με τους Ταργκάριεν, οι συνωμοσιολόγοι έχουν απάντηση και γι' αυτό το ερώτημα, καθώς υποστηρίζουν πως ο Τρύριον είναι γιος της Τζοάννα Λάννιστερ και του "Τρελού" βασιλιά, Aerys B', επομένως αδελφός της Ντενέρυς.
Η θεωρία μοιάζει πολύ τραβηγμένη, ωστόσο, επειδή μιλάμε για το Game of Thrones, θα περιμένουμε να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί στον επόμενο κύκλο.

(ΠΗΓΗ: gameofthrones.wikia, Vox, Heavy)

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3