-->

Στάσεις εργασίας από σήμερα σε τρένα και προαστιακό

http://freshsnews.blogspot.com/2016/06/14-staseis-ergasias.html
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις θα υπάρξουν από  σήμερα στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Αναλυτικά, οι μέρες και οι ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ως εξής:
Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (14-15-16 Ιουνίου) από τις 05:00-08:00, από τις 13:00-16:00 και απο τις 21: 00-24:00
Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00
Τετάρτη 22 Ιουνίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, 24ωρη απεργία.
Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας δεν γίνεται ήδη, με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκράτηση εισιτηρίων.
Υπενθυμίζεται, πως οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Εν τω μεταξύ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα πενθήμερη απεργία εξήγγειλαν από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου εορτή του Αγίου Πνεύματος έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport.
Την ίδια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί σε αναζήτηση συμβούλου για την αξιοποίηση και των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν παραχωρήθηκαν στη γερμανική εταιρία με προκήρυξη διαγωνισμού εξπρές.
Η μελέτη για την αξιοποίηση των αεροδρομίων που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.
Πρόκειται για τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Χίου, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Λήμνου, Μήλου, Νέας Αγχιάλου, Νάξου, Πάρου, Σητείας, Σκύρου, Σύρου.
Εάν η απεργία των εργαζομένων υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια διαμαρτύρονται για την παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων αλλά και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενο από τους θεσμούς.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς. Συγκεκριμένα την Τετάρτη τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα πραγματοποιηθούν έως τις 9 το βράδυ, οπότε και ξεκινά η στάση εργασίας. Την Παρασκευή θα ακινητοποιηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

    Συνολικές προβολές σελίδας

     
    Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

    3