-->

Θρίλερ στο Παρίσι με δύο νεκρούς, «πίστη» στην ISIS δήλωσε ο δράστης

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/06/14-isis-parisi.html
Παρίσι
Έναν αστυνομικό διοικητή στο σπίτι του στο Παρίσι και τη σύντροφό του μαχαίρωσε θανάσιμα άνδρας που στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έχοντας στο ενδιάμεσο δηλώσει «πίστη» στην τζιχαντιστική ISIS. Η ίδια η οργάνωση στη συνέχεια διεκδίκησε την ευθύνη, λέγοντας πως διενεργήθηκε από «μαχητή του χαλιφάτου».

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση με το επιτελείο του το πρωί της Τρίτης για το περιστατικό, καθώς το υπόβαθρο της επίθεσης είναι ακόμη θολό -κυρίως όσον αφορά την πραγματική της σχέση με την ISIS- όμως προστίθεται στις ανησυχίες για τρομοκρατία ειδικά κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον δράστη να είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε οργάνωση με σκοπό τη διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων -κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τις πληροφορίες αυτές αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο «συγκλίνουσες αναφορές» από πηγές κοντά στην έρευνα. Σύμφωνα με αυτές, επρόκειτο για έναν 25χρονο εν ονόματι Λαροσί Αμπαλά που είχε καταδικαστεί το 2013 για συμμετοχή σε ισλαμιστικό δίκτυο «μεταξύ Γαλλίας και Πακιστάν». Επισήμως, δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα κανένα στοιχεία για τον δράστη.

Το δράμα εκτυλίχθηκε τη νύχτα προς Τρίτη στην Υβελίν, στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού, και έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων που εξουδετέρωσαν τον δράστη, ο οποίος και θεωρείται ο μοναδικός εμπλεκόμενος στην επίθεση. 

Το πρώτο θύμα, και προφανής στόχος της επίθεσης, ήταν ένας 42χρονος αστυνομικός διοικητής, τον οποίο μαχαίρωσε θανάσιμα ο δράστης πριν τα μεσάνυχτα της νύχτας προς Τρίτη μπροστά από το σπίτι του.

Στη συνέχεια, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του διοικητή, όπου και βρήκε τη σύντροφο και τον τρίχρονο γιο του. Ταμπουρώθηκε στο σπίτι ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις, οι οποίες και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον δράστη.

Οι διαπραγματεύσεις δεν ευόδωσαν και οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν μερικές ώρες αργότερα, σκοτώνοντας τον δράστη. Στο σπίτι βρήκαν νεκρή τη σύντροφο του αστυνομικού και ζωντανό το τρίχρονο αγόρι, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν «σε σοκ, αλλά σώο».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, ο δράστης φέρεται να δήλωσε «πίστη» στην ISIS. Μέχρι στιγμής, η αστυνομική πληροφόρηση στα γαλλικά ΜΜΕ (μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών) θέλει την αντιτρομοκρατική να εμπλέκεται εξατίας των αναφορών που έκανε ο δράστης στους αστυνομικούς κατά τις επαφές που είχε μαζί τους.

Στη συνέχεια, το «πρακτορείο» Amaq, που είναι ουσιαστικά ένας από τους προπαγανδιστικούς διαύλους της ISIS, υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από «μαχητή του Ισλαμικού Κράτους».

Στην πρώτη του αντίδραση, ο γάλλος πρόεδρος μίλησε για «ειδεχθές δράμα» και δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει «πλήρης διαλεύκανση». Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter «αρνούμαστε στο φόβο, καταπολεμούμε την τρομοκρατία» ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αστυνομικού.
Newsroom ΔΟΛ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3