Αυτή είναι η διαδικασία του μεταβολισμού!

http://freshsnews.blogspot.com/2016/03/17-afti-einai-i-diadikasia-tou-metavolismo.htmlΗ κατανόηση της διαδικασίας του μεταβο­λισμού μας βοηθά να δούμε τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα συστατικά που θεωρούνται ως θρεπτικά συ­στατικά και σε αυτά που θεωρούνται ως φάρμακα. Σε κάθε οργανισμό, είτε είναι φυτό είτε ζώο, η διαδικασία της ζωής συντηρείται από διάφορες χημικές αντιδρά­σεις που λαμβάνουν χώρα συνεχώς μέσα στο κύττα­ρο. Έτσι, κατά μια άποψη, η ζωή μπορεί να θεωρηθεί ως μια σειρά ελεγχόμενων χημικών αλλαγών. Αυτές οι χημικές διαδικασίες παίρνουν δύο βασικές μορφές, το κτίσιμο των ιστών (αναβολισμός) και τη διάσπα­ση των συστατικών για την παροχή ενέργειας και για την παροχή των δομικών λίθων που είναι απαραίτητοι για τον αναβολισμό (καταβολισμός). Αυτές οι χημικές αντιδράσεις είναι γνωστές ως μεταβολισμός.

Παρ’ όλο που τα φυτά και τα ζώα έχουν παρό­μοιες χημικές διαδικασίες μέσα στα κύτταρα, τα ζώα (και ο άνθρωπος) είναι διαφορετικά από τα φυτά στο πώς αποκτούν την τροφή τους. Τα φυτά «κατασκευ­άζουν» την τροφή τους από μικρά μόρια, ενώ τα ζώα παίρνουν μεγάλα μόρια και τα διασπούν. Όλη μας η διατροφή και ενέργεια προέρχεται από φυτά είτε άμε­σα, τρώγοντας τα φυτά, είτε έμμεσα, τρώγοντας τα ζώα που έχουν φάει τα φυτά.

Αυτά τα συστατικά που σκεφτόμαστε ως κανο­νικές τροφές περιέχουν μια αφθονία βασικών διατρο­φικών στοιχείων, που είναι λίπη, πρωτεΐνες και υδα­τάνθρακες. Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για την παροχή ενέργειας στο σώμα και τα συστατικά για το κτίσιμο των δομών. Αυτά τα φυτά περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζο­νται για να καταλύουν τις διαδικασίες του σώματος. Άλλα φυτά περιέχουν πολύ λίγο από τα βασικά δια­τροφικά στοιχεία, αν και περιέχουν αρκετή ποσότητα ιχνοστοιχείων. 

http://www.voicenews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services