-->

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΜΠΡΟΣ»: ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑ. ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ.

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/03/10-oikismoi-lathrometanastwn-sta-dasoi-mas.html
Σε κηρυγμένες δασικές εκτάσεις σχεδιάζει να δημιουργήσει οικι­σμούς για την στέγαση των λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος σχεδιάζεται η δυνατότη­τα εγκατάστασης οργανωμένων συνοικι­σμών (με ή χωρίς οικοδομικές άδειες), όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν «λόγοι εθνικής ανάγκης».
Παράλληλα, προκειμένου να «χρυ­σωθεί το χάπι», θα νομιμοποιηθούν όσα κτίσματα «φύτρωσαν» στις συ­γκεκριμένες περιοχές, ακόμη και μετά το 2010.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης μελετά την ανάκληση για λαθρομετανάστες σε δασικές εκτάσεις
Θα εκδίδεται βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν εμπράγματα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου, επί της έκτασης αποκλείοντας το κράτος από κάθε μεταγενέστερη δι­εκδίκηση δασικών εκτάσε­ων που θα περιέλθουν σε ιδιώτες, είτε αυτοί έχουν την νομική μορφή των συ­νεταιρισμών είτε των ΜΚΟ.
της τροπολογίας που απαγορεύει την έκδοση οικοδομικών αδειών στις εν λό­γω ζώνες.
Προκειμένου δε να καταστεί πιο εύκο­λη η εγκατάσταση των αλλογενών σε δάση και να αποφευχθεί, αρχικά, η ολική αντιπαράθεσή τους με τις τοπι­κές κοινωνίες, θα συγκροτηθούν «ειδι­κές επιτροπές» από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που ουσιαστικά θα αποτε­λούνται από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΜΠΡΟΣ», αναζητούνται σε καθεμία από τις 7 διορισμένες διοικήσεις της χώρας, μηχανικοί, δασολόγοι και δικη­γόροι που να πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα δίνο­νται οι άδειες με διαδικασίες εξπρές για την κατασκευή ολοκληρωμένων στε­γαστικών συγκροτημάτων, εφόσον δεν βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι στον αστι­κό πολεοδομικό ιστό της Αττικής ή της Βορείου Ελλάδας, για την «φιλοξενία» αλλόφυλων και αλλόθρησκων.
Τα μέλη της επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από δύο εκπροσώπους μη­χανικούς του δήμου (που θα επιλεγεί με βάση τα κομματικά χαρακτηριστικά του), έναν εκπρόσωπο της Δασικής Υπη­ρεσίας και έναν δικηγόρο, θα εξετάσουν
τα στοιχεία που επιβάλλονται για την με­ταβολή της δασικής μορφής για την δη­μιουργία των σχετικών οικισμών.
Ορισμένοι δήμαρχοι που έχουν ενημε­ρωθεί σχετικά, προέβαλαν αντιρρήσεις και μάλιστα επικοινώνησαν με την Διεύ­θυνση Δασών της οικείας Αποκεντρωμέ­νης Διοίκησης.
Προς το παρόν, η μόνη απάντηση που έλαβαν είναι ότι «προβλέπεται η επιτά­χυνση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών».
Δεν απέκλεισαν, όμως, οι συγκεκρι­μένες υπηρεσίες, την περίπτωση ανέ­γερσης άλλων οικισμών, εκτός των ήδη αυθαίρετων που υπάρχουν, για «λόγους που άπτονται του δημοσίου συμφέρο­ντος κι εφόσον καταβληθεί το ανάλογο τίμημα».
Το ύψος του τελευταίου θα καθορίζε­ται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Περι­βάλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η θέ­σπιση πιστοποιητικού (εντελώς αυθαίρε­τα, σύμφωνα με τους δασολόγους) δα­σικού χάρτη, το οποίο θα χορηγείται από το τοπικό κτηματολογικό γραφείο.
Παράλληλα, θα εκδίδεται βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν εμπράγματα δικαιώ­ματα του Ελληνικού Δημοσίου, επί της
έκτασης που κυρώνει ο χάρτης.
Ουσιαστικά, το κράτος αποκλείεται από κάθε μεταγενέστερη διεκδίκηση δασικών εκτάσεων που θα περιέλθουν σε ιδιώτες, είτε αυτοί έχουν την νομι­κή μορφή των συνεταιρισμών είτε των ΜΚΟ.
Κι αυτό γιατί, τελευταία, ολοένα και ακούγεται ότι μη κυβερνητικές οργανώ­σεις ενδιαφέρονται, προκειμένου να μην προκαλέσουν αντιδράσεις στον αστικό πληθυσμό, για την αγορά (άραγε με ποι­ους πόρους;) εκτάσεων εκτός πολεοδομικών συγκροτημάτων, στην περιφέρεια μεγάλων αστικών πόλεων, όπως η Αθή­να, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, η Κατερί­νη, η Καβάλα και οι Σέρρες.
Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο σκο­πός αυτός, αρκετοί συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν λά­βει οδηγίες για άμεση κύρωση της μετα­βολής του χαρακτήρα δασικών εκτάσε­ων που σύντομα θα επικυρωθούν με υπουργική απόφαση.
Επίσης, προκειμένου να μετριασθεί το κύμα αντιδράσεων, έχει δοθεί εντολή να ανασταλεί κάθε κατεδάφιση παράνο­μων κατοικιών Ελλήνων πολιτών σε δα­σικές περιοχές, ακόμη κι αν αυτές έ­χουν χαρακτηριστεί αναδασωτέες.
Γ. ΦΡAΓΚΟΣ


http://ethnikismos.net/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3