Τι σημαίνει το «i» των iPhone; Αν και η στρατηγική branding της πολυτιμότερης μάρκας στον κόσμο, της Apple, αρχίζει να το αφήνει πίσω της, το εμβληματικό γράμμα “i” που κοσμεί εδώ και χρόνια -συγκεκριμένα από το 1998 όταν πρωτολανσαρίστηκε με τα iMac- τα προϊόντα της, δεν είχε γίνει ποτέ σαφές στον κόσμο ποιά λέξη αντιπροσώπευε.


Όταν, επί ηγεσίας του Steve Jobs, το “i” έκανε την εμφάνισή του στα προϊόντα, ο ηγέτης της Apple το είχε συνδυάσει με το Internet, και την σαρωτική επίδραση που είχε στη ζωή του δυτικού κόσμου επάνω στην αλλαγή της χιλιετίας. Το “i”, των iMac, των iBook και των iPods, σηματοδοτούσε την νέα εποχή της Apple, αναφέρει ο δημοσιογράφος Andrew Griffin του Independent.

Στην ιστορική πια παρουσίαση του iMac, το 1998, ο Steve Jobs είχε πει ότι ο υπολογιστής αυτός στόχευε στην “νούμερο ένα προτεραιότηα όλων των καταναλωτών: το internet”.

Όμως, τότε, σε ένα από τα slide της παρουσίασής του ο Jobs είχε δείξει και μια σειρά ακόμα λέξεις που αντιπροσώπευε το “i”:

Ιντερνετ, μοναδικότητα, εκπαίδευση, πληροφόρηση, έμπνευση.

Από εκείνη την χρονολογία-σταθμό ακολουθούμενη και από το 2007 οπότε και παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone, το “i” έμελλε να γίνει ένα γράμμα ταυτόσημο με τα προϊόντα της Apple, τα οποία κοσμεί ακόμα, αλλά σιγά σιγά αρχίζει να χάνει την λάμψη του, όπως αρκετά ευρήματα του marketing.

Τα νέα προϊόντα της Apple (Apple Watch, Apple TV) δεν συμπεριλαμβάνουν το “i” στην ονομασία τους, αφού πλέον θεωρείται δεδομένο ότι είναι συνδέονται με το Internet, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μεταφέρουν στο DNA τους και τις υπόλοιπες έννοιες με τις οποίες συνέδεσε την Apple, ο Steve Jobs.

Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services