-->

Let's scrub. Φυσικές συνταγές

Ο εγγυημένος και κλασικός τρόπος για ένα λείο, λαμπερό και τονωμένο δέρμα είναι να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα. Και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τα καλύτερα και πιο εύκολα σπιτικά σκραμπ που δοκιμάσαμε ποτέ. Ιδού ποια είναι αυτά.

Απολέπιση με χαλαρωτικές ιδιότητες

Συστατικά
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
1/2 κουταλιά έλαιο βιταμίνης Ε

Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό. Κάνουμε μασάζ χωρίς να τρίβουμε, για να μην τραυματίσουμε το δέρμα, και αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών. Μετράμε ένα λεπτό για κάθε περιοχή του προσώπου, ξεκινώντας από το μέτωπο και συνεχίζοντας στη μύτη και το πιγούνι, μετά στα ζυγωματικά και τέλος στον λαιμό. 
Tips 
*Το σκραμπ που περίσσεψε το χρησιμοποιούμε στα χέρια, επιμένοντας στα πετσάκια. Μετά από λίγα λεπτά, τα χέρια θα έχουν γίνει βελούδινα και τα πετσάκια θα έχουν μαλακώσει τελείως. 
* Αντί για ελαιόλαδο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας.

Σκραμπ αντί για μπότοξ 

Συστατικά
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά μέλι Μανούκα
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λιβανιού
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού

Οδηγίες
Ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με τη σόδα μέχρι να ενωθούν και να γίνουν αλοιφή. Έπειτα, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Για να εφαρμόσουμε το σκραμπ, βρέχουμε πρώτα με ζεστό νερό μια πετσέτα και την απλώνουμε στο πρόσωπο για 1΄. Έτσι, θα ανοίξουν οι πόροι. Στη συνέχεια, απλώνουμε το σκραμπ στο πρόσωπο και κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις για 3-5΄ προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να διεισδύσουν τα αιθέρια έλαια στο δέρμα για να κάνουν τα μαγικά τους. Ξεπλένουμε με ζεστό -προσοχή: όχι καυτό- νερό. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Ενδεχομένως να παρατηρήσουμε κοκκινίλες, οι οποίες φεύγουν γρήγορα, αλλά η συνταγή αξίζει, γιατί η τόνωση και η σύσφιγξη του δέρματος είναι θεαματικές.
Tip 
Για να εξισορροπήσουμε το pΗ του δέρματος μετά την απολέπιση, ψεκάζουμε το πρόσωπο με ροδόνερο.

Αυτό το ξέρατε;
Το σκραμπ αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στα αιθέρια έλαια να διεισδύσουν στην επιδερμίδα και να κάνουν τα μαγικά τους.

Γλυκό μου πίλινγκ

Συστατικά
1 κουταλάκι τζελ ή σαπούνι καθαρισμού προσώπου
2 κουταλάκια λευκή ζάχαρη, χτυπημένη στο μπλέντερ

Οδηγίες
Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και το σαπούνι μας και ξεπλένουμε με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα, τρίβοντας απαλά το δέρμα. Βάζουμε στην παλάμη τα υλικά της συνταγής  και τρίβουμε τα χέρια μεταξύ τους μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις, επιμένοντας στα πλαϊνά της μύτης, στις λεπτές γραμμές και στα ξηρά σημεία. Βρέχουμε μια μικρή πετσέτα και αφαιρούμε το σκραμπ, ξεπλένουμε με δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι και στεγνώνουμε το πρόσωπό μας με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα.

Μάσκα-σκραμπ από σταφύλια

Συστατικά
1 κούπα του τσαγιού κόκκινα σταφύλια με κουκούτσια
2 κουταλιές αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ

Οδηγίες
Αναμειγνύουμε τα υλικά στο μπλέντερ 
και εφαρμόζουμε το μείγμα σε ελαφρώς νωπό δέρμα. Περιμένουμε 15΄ και ξεπλένουμε με κρύο νερό τρίβοντας απαλά.
Tip
Αντί για σταφύλια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρόδι.

Πίλινγκ με αλάτι, αμυγδαλέλαιο, λεβάντα, καμφορά

Συστατικά
1 κούπα χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 κούπα αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα
1 κουταλιά λάδι καμφοράς
10 σταγόνες αιθέρια έλαια μέντας (προαιρετικά)

Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, κάνουμε έντονο μασάζ σε όλο το σώμα για 5΄. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό χωρίς σαπούνι και αφρόλουτρο. Η συνταγή οξυγονώνει το δέρμα σε βάθος και δημιουργεί έντονη και άμεση σύσφιγξη στο δέρμα. Προσοχή: Αποφεύγουμε τα σημεία με ευρυαγγείες.
(Από το βιβλίο της Δήμητρας Γουλά «Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;», των εκδόσεων Διόπτρα)
Τip
Είναι ιδανική συνταγή για την αποβολή τοξινών από το σώμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Συνταγή με κρέμα γάλακτος

Συστατικά 
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές τρίμμα καρύδας
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ώσπου να γίνουν ένα μείγμα ομοιόμορφο. Απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό, στεγνό δέρμα και κάνουμε κυκλικές, έντονες κινήσεις για λίγα λεπτά σε όλο το σώμα. Ξεπλένουμε μόνο με νερό και δεν ενυδατώνουμε. 
(Από το βιβλίο της Δήμητρας Γουλά «Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;», των εκδόσεων Διόπτρα)
Τip
Δοκιμάζουμε τη συνταγή και στο πρόσωπο, αφού χτυπήσουμε τη ζάχαρη και την καρύδα στο μπλέντερ. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Σκραμπ... σαν ρόφημα

Συστατικά 
1/2 κούπα φύλλα πράσινου τσαγιού μουλιασμένα σε χλιαρό νερό
2 κούπες λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στο μπλέντερ 

Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό και βρεγμένο δέρμα. Ξεκινάμε το μασάζ από κάτω προς τα πάνω, φορώντας γάντια απολέπισης. Επιμένουμε στα σημεία όπου υπάρχουν σπυράκια ή σπιθουράκια, όπως στα οπίσθια, στα μπράτσα και στις γάμπες, αλλά και στις τραχιές περιοχές (αγκώνες, πέλματα). Στην πλάτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές μακρόστενες λούφες με λαβές. Μετά από μερικά λεπτά, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.
Tip
Φυλάμε στο ψυγείο το τριμμένο τζίντζερ που περίσσεψε και το απλώνουμε μετά από λίγες ημέρες σε ένα σπυράκι. Κάνουμε μασάζ για 5΄ και το αποτέλεσμα θα μας αφήσει άφωνους. Το τζίντζερ θα έχει βοηθήσει τους πόρους να ανοίξουν, θα έχει εξοντώσει τα βακτήρια και το σπυράκι θα έχει μαραθεί.

Σκραμπ στα πόδια μας

Συστατικά
3 κουταλιές χλιαρό μέλι
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 αυγό

Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και αλείφουμε το μείγμα στα πόδια. Τρίβουμε ξεκινώντας από το κουντεπιέ και επιμένουμε στις τραχιές περιοχές μέχρι το δέρμα να γίνει λείο. Τέλος, ξεπλένουμε με ζεστό νερό, σκουπίζουμε και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.
Τip
Πριν απλώσουμε το μείγμα, μουλιάζουμε τα πόδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. 
Έτσι, η απολέπιση θα γίνει πιο εύκολη.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3