Παντζαροσαλάτα

Τι χρειαζόμαστε:

5-6 παντζάρια
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5-6 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. καρυδόψιχα
Λίγο λάδι - ξύδι
Αλάτι

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας.
Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.

Πηγη: www.sintagespareas.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive