Παρέμβαση σεισμός της Ρωσίας υπέρ της Ελλάδας εναντίον Τουρκίας...

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/8paremvasi-seismos-tis-rosias-yper-tis-elladas-enantion-tourkias.html 


Αναστάτωση προκαλούν ρωσικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση ΝΟΤΑΜ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η θαλάσσια περιοχή Αγίου Όρους.

Με την ΝΟΤΑΜ, απο 1 Ιανουαρίου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, η Τουρκία δεσμεύει όλες τις πτήσεις αεροσκαφών και σκαφών στην περιοχή του Αγίου Όρους, για την εκτέλεση «στρατιωτικών ασκήσεων», διευκρινίζουν τα δημοσιεύματα.

Η ολοκληρωτική δέσμευση αφορά τρείς περιοχές του Βόρειου , κεντρικού και νότιου τμήματος του Αιγαίου για την διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων, σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ Α5885 / 15, Α5884 / 15 και Α5881 / 15, που εξέδωσε η Άγκυρα.

Η επιλογή των περιοχών δεν είναι τυχαία, αλλά έγινε λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και της υπάρξεως ρωσικής Μονής, ωστόσο, οι εν λόγο οι περιοχές περιλαμβάνουν κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου.

Παράλληλα, το νησί της Σκύρου αποτελεί πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο Πέλαγος, αφού διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC-3 , και πυραύλους και MM-40 Exocet.

Πάντα σύμφωνα με το άρθρο, αναμένεται η απάντηση της Ρωσίας, ενώ απο την πλευρά της η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία, εξέδωσε τρεις ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ακυρώνει ως παράνομες τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ στα δύο τρίτα του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα των «Γκρίζων ζωνών» αποτελεί σοβαρό πρόβλημα πολλά χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την δεύτερη να έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφείς τις εδαφικές της διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας, με τελευταίες κρίσεις αυτή του 1987 και του 1996.

Την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησο αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα τονίζει η Ρωσία, απο την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, οπότε μετά τις επιπλοκές στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας η πράξη αυτή δίνει συνέχεια, απο την πλευρά της Τουρκίας.

Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει, ότι η Ρωσική Μονή μπορεί να αποτελέσει την «κόψη του μαχαιριού», σε περίπτωση επιδείνωσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ελλάδος και Τουρκίας, με την Ρωσία να παίρνει θέση ΄΄προστάτη΄΄.

Αναμένεται « καταιγιστικού χαρακτήρα» αντίδραση απο το Κρεμλίνο, σχετικά με την έκδοση τουρκικών ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνουν την Χερσόνησο του Άθω και φυσικά το Άγιο Όρος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services