-->

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Όλα για όλα στην τελική μάχη Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/8-ekloges-nd-2os-gyros-ola-gia-ola-stin-teliki-maxi-meimaraki-mitsotaki.html Τέλος

Πολεμικό κλίμα στη Συγγρού - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Στο κυνήγι των αναποφάσιστων τα επιτελεία των δύο «μονομάχων» 48 ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες - Τα ανοικτά μέτωπα και οι συγκρούσεις

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, το μόνο σίγουρο, δύο μόλις εικοσιτετράωρα προτού ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού, είναι ότι η αστική ευγένεια στη Νέα Δημοκρατία μοιάζει με όνειρο απατηλό.
Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου
Όπως, άλλωστε, εκτιμούν οι παροικούντες το κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, καθώς κορυφώνεται η εσωκομματική κόντρα ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κι ενώ τα πνεύματα δεν λένε να ηρεμήσουν μετά την άγρια κόντρα ανάμεσα στον Β. Μεϊμαράκη και τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο για τα περί «πορτιέρη», «λάδι στη φωτιά» ήρθε να ρίξει χθες, Πέμπτη (07/01/2016) η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, η οποία έδινε στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα στον πρώην πρόεδρο του κόμματος έναντι του Κ. Μητσοτάκη άνω των 15 ποσοστιαίων μονάδων.
Το περιβάλλον του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Σαμαρά έσπευσε να αμφισβητήσει, μάλιστα, ανοικτά την εγκυρότητα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, με τους στενούς συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζουν με νόημα: «Κυριακή, κοντή γιορτή».
Ωστόσο, εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της ΝΔ είναι η αυξημένη πόλωση που παρατηρείται και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάνεται το νόημα και να μην ακούγονται επιχειρήματα, αλλά μόνον ύβρεις και αλληλοκατηγορίες. Και τούτο, μόνον καλό δεν κάνει σε μια παράταξη που η συνεννόηση μοιάζει με λέξη ξεθωριασμένη.
Οι πρωταγωνιστές
Από τη μια πλευρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχειρεί, με την πρακτική του παλιού, έμπειρου και ιδιαίτερα ικανού κομματικού στελέχους της ΝΔ, να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα μπορέσει να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία το τελευταίο διάστημα μοιάζει να παίζει μπάλα μόνη της ως προς την άσκηση πολιτικής, όντας πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές των δανειστών.
Ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία για δήλωση ή συνέντευξη υπογραμμίζει ότι «ο παλιός είναι αλλιώς», ενώ επαναλαμβάνει τη στήριξη προς το πρόσωπό του από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ιδιαίτερα αψύς και ετοιμοπόλεμος, δεν διστάζει να επιτεθεί κατά μέτωπον σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθεί να διαταράξει τις ισορροπίες εντός της παράταξης.
Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δική του μάχη στην κούρσα για το «γαλάζιο δαχτυλίδι». Παίζει δυνατά με τα social media - ιδίως με το twitter - και προσπαθεί να αποσείσει καθετί που να τον συνδέει με «τζάκια» και «καπετανάτα», αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, από τη στιγμή που κουβαλά ένα επίθετο με μεγάλη ιστορία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα ήπιος, απαντώντας στοχευμένα σε αιτιάσεις και επικρίσεις προς το πρόσωπό του και αποφεύγοντας πολωτικές τακτικές έναντι των εκλογικών του αντιπάλων.
Οι αναποφάσιστοι
Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης; Μητσοτάκης ή Μεϊμαράκης; Το μεγάλο στοίχημα για τους δύο υποψηφίους κατά το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ μεθαύριο Κυριακή (10/01/2016) είναι οι ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής.
Ήδη, κατά πληροφορίες, τα επιτελεία των δύο «μονομάχων» ξεκινούν στο «παρά ένα» μια κούρσα ενάντια στο χρόνο, ώστε αφενός να πείσουν τον κόσμο που είχε ψηφίσει στις 20 Δεκεμβρίου να προσέλθει εκ νέου στις κάλπες, αφετέρου να προσεταιριστεί ανθρώπους που ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ως προς την τελική τους επιλογή.
Κομματικά στελέχη εκατέρωθεν έχουν βγει «παγανιά», σε μια τελική μάχη εντυπώσεων, με σκοπό να κερδίσουν τον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών.

Και μετά τι;
Ο β’ γύρος των εκλογών στη ΝΔ ολοκληρώνεται, εάν όλα πάνε καλά, την Κυριακή. Ωστόσο, όποιος και αν αναδειχθεί τελικά πρόεδρος, τα δύσκολα γι’ αυτόν θα ξεκινήσουν από την επόμενη ημέρα.
Ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα κληθεί να βάλει τάξη στα ασυμμάζευτα, να θεραπεύσει χρονίζουσες πληγές και αμαρτίες που έφεραν την παράταξη σε αυτή την κατάσταση και κυρίως να αντιμετωπίσει τους δύο μεγάλους «εφιάλτες»: τα χρέη και την ενότητα του κόμματος.
Σε τελευταία ανάλυση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται ενώπιον μιας σημαντικής πρόκλησης: να αποκαταστήσει την επικοινωνία της παράταξης με τον λαό, να βρει το κουράγιο να ζητήσει ανοικτά συγγνώμη στους πολίτες για σωρεία λαθών και παραλείψεων και να ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση της πολιτικής και του πολιτικού λόγου, μέσω της ανάδειξης νέων προσώπων, απαγκιστρωμένων από τα ξύλινα και παχιά λόγια του παρελθόντος.


 http://www.newsbomb.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3