ΚΑΥΤΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/5-kaytos-genaris-petrelaio.html
Τίποτε από όσα διαβάζουμε ή ακούμε στα δελτία ειδήσεων, δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό!
Η προαναγγελία πολέμου μεταξύ Ιράν (σύμμαχοι Ρωσίας) και Σαουδικής Αραβίας, (σύμμαχοι ΗΠΑ), με αφορμή την εκτέλεση του σιϊτη κληρικού, ενέργεια που έρχεται αμέσως μετά την τεράστια διπλωματική νίκη της Ρωσίας και της Συρίας, όπου το σχέδιο ειρήνης που εγκρίθηκε μόλις τον Δεκέμβριο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε προβλέπει σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης σε έξι μήνες, και εκλογές σε 18 μήνες με τον Άσαντ στην Θέση του. 
Το πετρελαιοπαραγωγό βασίλειο, της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε στα μάτια της Δύσης «τον πυλώνα της σταθερότητας» για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, βρίσκεται οικονομικά πιεσμένο, διπλωματικά απομονωμένο και στρατιωτικά παγιδευμένο σε αδιέξοδες περιπέτειες. Το ότι επέλεξε σε αυτή τη συγκυρία να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, προκαλώντας το σιιτικό στοιχείο εντός και εκτός των συνόρων του με την εκτέλεση του κληρικού Nimr al-Nimr, καταδικασμένου σε θάνατο για τις ειρηνικές διαδηλώσεις του 2011-2012, καταδεικνύει τον πανικό του Οίκου των Σαούντ και την αδυναμία του για ορθολογικό σχεδιασμό.
Η πτώση στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν που ανέστειλαν σήμερα τις συναλλαγές έπειτα από πτώση κατά 7% του βασικού δείκτη αναφοράς στην πρώτη συνεδρίαση του 2016, συνεχίζοντας επί της ουσίας την κατάρρευση του καλοκαιριού, προκαλώντας τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία.
Η Διακλαδική άσκηση των τούρκων, που δεσμεύουν το Αιγαίο για 12 μήνες, δημιουργώντας συνθήκες πολιορκίας στην χώρα μας. 
Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2016 και για έναν ολόκληρο χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η Άγκυρα θα εφαρμόζει στην πράξη την πλέον επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο, καθώς προβαίνει σε τρεις αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά, σε τρεις περιοχές του Αιγαίου για έναν ολόκληρο χρόνο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά,
Αμφισβητεί πως όλα τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τα θεωρεί ούτε λίγο, ούτε πολύ ως αδέσποτα και γι’ αυτό «απαγορεύει» στην Ελλάδα να τα χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα, καταργώντας στην πράξη το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ.
Αλλά ακόμη και η μήνυση των ΗΠΑ εναντίον της VW για τοποθέτηση παράνομων συσκευών σε σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα, με άμεσο στόχο να παραποιήσει τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων, απόφαση που αναμένεται να κοστίσει στην VW αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, πλήττοντας ακόμη περισσότερο, όχι μόνο το κύρος της αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του ομίλου, προκαλώντας κλυδωνισμούς στην Γερμανική Οικονομία, οι οποίοι εύκολα μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για ολόκληρη την ευρωζώνη.
Όλα τα παραπάνω, έχουν να κάνουν με αρρωστημένα μυαλά που ζητούν γενική αποσταθεροποίηση, ώστε να σταθεροποιηθεί και να αναπτυχθεί η Αμερικανική οικονομία μέσω των αυξήσεων των τιμών του πετρελαίου και να δημιουργηθούν προκλήσεις απέναντι στους Ρώσους που καλούνται να απαντήσουν σε πολλαπλά μέτωπα.
Θυμίζουμε, πως η πτώση των τιμών του πετρελαίου ήταν μια ενέργεια που κράτησε περίπου έναν χρόνο και στόχο είχε την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. Στην ουσία οι ΗΠΑ έβαλαν τις σύμμαχες χώρες στην Μέση Ανατολή να πυροβολήσουν όλοι μαζί τα πόδια τους, στηριζόμενοι στο σενάριο πως οποιαδήποτε διακύμανση στις τιμές θα επηρεάσει σοβαρά τη Ρωσία, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του προϋπολογισμού της και το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της.
Η μείωση των τιμών του πετρελαίου, υποτίθεται, πως θα σήμαινε λιγότερα χρήματα στα αποθεματικά της Ομοσπονδίας.
Ο καθένας, μπορεί να δει με προσοχή τις λεπτομέρειες πίσω από τις ειδήσεις, που οδηγούν ακόμη και σε γενικευμένο πόλεμο, ξεκινώντας από έναν πόλεμο οικονομικό σαν αυτόν που βλέπουμε εδώ και μερικούς μήνες μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, όπως στην περίπτωση της VW…
Πόλεμος που καθημερινά παίρνει σάρκα και οστά και γιγαντώνεται.
Υ.Γ. Βεβαίως, δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν. 
Κανείς δεν ξέρει όμως ποια θα είναι η εξέλιξη, αν στην μπαρουταποθήκη της Μέσης Ανατολής ανάψει κάποιος το σπίρτο της μισαλλοδοξίας.
Όπως και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν γενικευθεί ένας πόλεμος, με τόσα εκατομμύρια λαθρομεταναστών, σκόρπια στην Ευρώπη.
Ίσως γι’ αυτό, κράτη με ανοιχτές πολυφυλετικές κοινωνίες, σαν την Σουηδία, την Αυστρία, την Δανία ή την Γερμανία, κλείνουν σήμερα τα σύνορα τους, και δεν δέχονται περισσότερους λαθρομετανάστες! Καλός ο «ανθρωπισμός» όπου συνεπάγεται φθηνά εργατικά χέρια, αλλά προέχει η ασφάλεια…

http://ethnikismos.net/\

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files