-->

Κουρουμπλής: «Ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη»

http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/18Koyroymplis-O-neos-eklogikos-nomos-tha-ferei-nea-ithi.html

«Έχω τη φιλοδοξία να αλλάξω τον εκλογικό νόμο. Έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό, έχω σκεφτεί το πνεύμα που πρέπει να έχει ο νέος νόμος και, ειλικρινά, πιστεύω ότι αυτός ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι εάν η πρωτοβουλία θα έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και εάν θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ζήτημα που έχει να κάνει με την αποχή του 40% της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αποστρέφει το πρόσωπό της -και κυρίως νέοι και ικανοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν ουσιαστικό ρόλο-, στα δημόσια πράγματα».
"Ποιότητα"
Ανέφερε πως «θα πρέπει να κάνουμε μια ποιοτική παρέμβαση όπου θα πρέπει ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς πονηριές, να συζητήσουμε. Να δούμε τι θα γίνει με τις περιφέρειες- θα το ανοίξουμε αυτό το θέμα; Θα τις σπάσουμε, θα τολμήσουμε;» και προσέθεσε: «Όλοι αυτοί οι μεταρρυθμιστές, που τους ακούω μέχρι σήμερα, επανειλημμένα έφερναν τη διάταξη στη Βουλή και υπήρχε ένας από μηχανής θεός και έπαιρνε πίσω τη διάταξη, γιατί έπρεπε η Β' Αθηνών να παραμείνει, για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ. Περί αυτού πρόκειται...».
Μέσα στο 2016 είπε πως «πρέπει με ανοιχτές και απροκατάληπτες διαδικασίες να θέσουμε τα θέματα ... το μπόνους, τις περιφέρειες, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών». «Όλα αυτά είναι αιτήματα της κοινωνίας. Δεν μπορεί να τα αντιπαρέλθει κανείς, εάν θέλει να μιλάει με την κοινωνία και να επαναφέρει στο δημόσιο χώρο όλον αυτό τον κόσμο που αποστρέφεται την πολιτική. ... Θα προηγηθεί διάλογος και με τα κόμματα και με τους φορείς και με την κοινωνία. Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα έχει μέσα το στοιχείο του αιφνιδιασμού» τόνισε.
Για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ είπε: «Δεν φοβόμαστε. Ακούω κάποιους που, με πολύ απλουστευτικό τρόπο, προσπαθούν να πουν ότι ο Μητσοτάκης θα πάρει τον κεντρώο χώρο. Ο Μητσοτάκης είναι ένας ακρο-νεοφιλελεύθερος πολιτικός, τι σχέση έχει με τον κεντρώο χώρο; Ποιος κόσμος θα πάει στη ΝΔ;».
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που έδωσαν προβάδισμαα στη ΝΔ ανέφερε: «Καλά, εντάξει. Ποιες δημοσκοπήσεις; Του καλοκαιριού και του Σεπτεμβρίου; Θα δούμε. Να κάνουν λίγη υπομονή. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση τεσσάρων μηνών. Αν θέλει εκλογές η ΝΔ, ας τις ζητήσει...».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3