Μητσοτάκης: Εκτακτο Συνέδριο στις 26 Φεβρουαρίου -Τι θα αλλάξει στη ΝΔ

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/11mitsotakis-ektakto-synedrio-stis-26-fevroyarioy.html
Οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ σιγά σιγά κοπάζουν και πλέον όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου της ΝΔ.
Τα πεδία των επόμενων κινήσεων είναι δύο: το εσωκομματικό και η αντιπολιτευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου το έκτακτο Συνέδριο
Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό πεδίο μια από τις πρώτες κινήσεις που προετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.
Την Τρίτη τα τετ α τετ Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά
Αύριο τελικά θα συναντηθεί με τους πρώην προέδρους της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργούς ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο στις 12:30 με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τους πρώην πρωθυπουργούς στα γραφεία τους στη Βουλή.
Παραμένει Γραμματέας ο Παπαμιμίκος έως το Συνέδριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στο πλαίσιο της ενημέρωσής του νέο προέδρου για τρέχοντα θέματα του κόμματος. Στο τετ α τετ που είχαν αποφασίστηκε η παραμονή του κ.Παπαμιμίκου, έως τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.
Αλλαγές σε θέσεις προσώπων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πάντως την πρώτη αλλαγή σε νευραλγικό πόστο: Ορισε ως γενικό διευθυντή της ΝΔ - αρμόδιο και για τα οικονομικά του κόμματος - τον Νικόλαο Παπαθανάση. Ο Νικόλαος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και χρημάτισε πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), όπου τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Ηδη από την πρώτη στιγμή που η κάλπη έδειξε πως νέος πρόεδρος στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε η ονοματολογία. Ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν σε καίριες θέσεις τόσο στο κόμμα όσο και στη Βουλή. Ποιοι θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν, ποιοι θα έρθουν, αλλά και ποιοι θα φύγουν. Υπενθυμίζεται πως μόλις την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» είχε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα 111 ημερών για την αλλαγή της ΝΔ.
Μάλιστα είχε αναφέρει «σήμερα έχουμε τομεάρχες αλλά δεν έχουμε τομείς που να λειτουργούν αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαβούλευση και δεν προετοιμάζουμε συλλογικά την αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα. Ως βουλευτές μας λείπει ενίσχυση από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες στην άσκηση του έργου μας. Αυτά αλλάζουν, ώστε οι τομείς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες εργασίας να παράγουν πολιτική πρόταση συλλογικά»
Μετακόμιση και χρέη του κόμματος
Ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει πως μία από τις πρώτες εσωκομματικές του κινήσεις θα είναι το νέο οργανόγραμμα της ΝΔ.
Αυτό θα προσαρμοστεί μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κόμματος. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει «θα επαναστελεχώσουμε με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια λιτότερη αλλά αποτελεσματική δομή στη ΝΔ.
Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε την εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας με διαφάνεια και όπως ο νόμος ορίζει. Η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας προς τους εργαζομένους του κόμματος και για την εξυπηρέτηση των δανείων μας».
Παράλληλα στην ατζέντα των πρώτων κινήσεων, στις οποίες θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι η μετακόμιση από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Οπως έχει αναφέρει ο ίδιος το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει η αναζήτηση νέων, μικρότερων, αλλά λειτουργικών γραφείων για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του κόμματος, καθώς το ενοίκιο σε αυτά της Συγγρού είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά της ΝΔ.
Οι ημερομηνίες των αλλαγών στη ΝΔ βάσει του σχεδίου Μητσοτακη 
  • 1η Φεβρουαρίου: Ξεκινά η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του προτεινόμενου νέου Καταστατικού του κόμματος. Το σχέδιο Καταστατικού θα περιγράφει την λειτουργία της εσωτερικής δημοκρατίας, τον τρόπο που θα αξιολογούνται τα στελέχη , τις θητείες στους αιρετούς, στα Όργανα και βέβαια στον Πρόεδρο. Το κάθε μέλος και το κάθε στέλεχος θα έχει διακριτό ρόλο, δικαιώματα, αρμοδιότητες και ανάλογες ευθύνες.
  • 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου: Τριήμερο Έκτακτο Εθνικό Συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ. Εκεί θα κατατεθούν προτάσεις και θα αποφασιστεί η νέα οργανωτική δομή. Στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα προκύψει ο νέος οργανωτικός χάρτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. 
  • Εως το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2016 θα έχουμε ανασυνταχθεί οι οργανώσεις βάσεις του κόμματος. 
  • Εως τις 22 Απριλίου θα έχουν στελεχώσει και συγκροτήσει όλα τα κομματικά όργανα σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Καταστατικού.Πηγή:  www.iefimerida.g 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files