-->

Το Aσφαλιστικό αναστατώνει την κυβέρνηση -Πίεση από τις αντιδράσεις και τα πυρά της αντιπολίτευσης

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/11-asfalistiko-anastatonei-tin-kyvernisi-piesi-apo-tis-antidraseis-kai-ta-pyra-tis.html
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται -εντός και εκτός συνόρων- η προσπάθεια ενημέρωσης που καταβάλλει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες για το ασφαλιστικό με την προσοχή στραμμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρεί από τη μια να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία -μέσα και από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού- και από την άλλη την κοινωνία ότι δεν έχει χαθεί το αριστερό πρόσημο του κυβερνητικού έργου.

Επιπλέον, στα...μείον, συγκαταλέγεται η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε καθημερινή βάση εκτοξεύουν " πυρά" για το μαχαίρι που έρχεται στις συντάξεις, αλλά και οι ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων για τα νέα δεδομένα σε συντάξεις και ασφαλιστικά ταμεία.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι η ΝΔ ξεκινάει σκληρή αντιπολίτευση, στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί έντονη κινητικότητα.

Ο πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί θα βρεθεί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, στη Βουλη προκειμένου μαζί με τους συνεργάτες τους να "ζυγίσουν" τις πολιτικές εξελίξεις και να κάνουν προγραμματισμό κινήσεων.

Ο Τσακαλώτος ψάχνει αχτίδα φωτός


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται ήδη στο Ελσίνκι, όπου και θα δει το πρωί τον ομόλογό του Αλ.Στουμπ.Τα δύσκολα όμως ξεκινούν από αύριο, καθώς κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές, οι επαφές  που θα έχει και στο Άμστερνταμ με τον Γ.Ντάισελμπλουμ και βέβαια στο Βερολίνο με τον Β. Σόιμπλε.

Ο κ. Τσακαλώτος πάντως, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εποχή" έδωσε το στίγμα, λέγοντας ότι "η διαπραγμάτευση είναι μια πολύπλοκη και πολύ σύνθετη διαδικασία. Ιδιαίτερα όταν διαπραγματεύεσαι με πολλούς παίκτες που δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους..".

Τα πρώτα μηνύματα

Μετά και την επίσκεψη του υπουργού εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στο Βερολίνο, κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο iefimerida.gr επιβεβαίωναν ότι οι θεσμοί, " το γενικό πλαίσιο του σχεδίου το δέχονται", προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "το παιχνίδι θα παιχτεί στις 18", ημερομηνία που επιστρέφει το κουαρτέτο.

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για την κυβέρνηση μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου -περί τις 25 Ιανουαρίου- στη Βουλή, θα είναι μακρύς και δύσβατος. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει επιφορτιστεί και την ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση. Για την Τετάρτη μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ίδιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη με τις ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων, φαρμακοποιών και άλλων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ζητούμενο η συνοχή της ΚΟ

Με ενδιαφέρον τέλος αναμένεται η ενημέρωση του Γ. Κατρούγκαλου στους βουλευτές, η οποία θα γίνει στις 6 το απόγευμα. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι "μασίφ", αν και δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που στις κατ'ιδίαν συνομιλίες τους, δεν κρύβουν την ενοχλησή τους για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.



Πηγή:  iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3