-->

Το βράδυ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο


Από την περίοδο Γ.Παπανδρέου
http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/31-mnimonio.html
Αθήνα
Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα καταθέσει το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Την απόφαση για την κατάθεση της πρότασης ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Η πρώτη περίοδος αφορά στο διάστημα Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).
Η δεύτερη περίοδος αφορά στο διάστημα Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.
Η τρίτη περίοδος θα αφορά στο διάστημα Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, δηλαδή το PSI και η τέταρτη περίοδος το διάστημα από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν.
Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων.
» Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.
ΠΑΣΟΚ: Την περιμένουμε με χαρά Την απάντηση που είχε δώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί του θέματος, παραθέτει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Την περιμένουμε με χαρά. Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3», τόνιζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απάντηση του σε συνέντευξή του, την οποία παραθέτει το κόμμα.
Συμπλήρωνε δε, «αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004-2009, όχι από το 2010», τονίζοντας ακόμα ότι «οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στη Βουλή».
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν άντεξε τον χειμώνα ο κροκόδειλος της Κρήτης

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/30den-ante3e-ton-xeimwna-o-krokodeilos-ths-krhths.html
Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή ο κροκόδειλος που ζούσε στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κροκόδειλος που ήταν γνωστός με το όνομα «Σήφης» και είχε ανακαλυφθεί το περασμένο καλοκαίρι, βρέθηκε νεκρός απο μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία είχε αναλάβει την παρακολούθησή του. Ο «Σήφης» επέπλεε άψυχος στα νερά της λίμνης στην οποία ζούσε εδώ και μήνες και εντός της ημέρας αναμένεται να ανασυρθεί και να μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης.

Οπω δήλωσε ο ερπετολόγος του Μουσείου, Πέτρος Λυμπεράκης, ο οποίος είναι επικεφαλής της όλης επιχείρησης, τα αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν μετά τις σχετικές εξετάσεις. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να μην άντεξε την κακοκαιρία, τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες τις οποίες αντιμετώπισε η Κρήτη τον φετεινό χειμώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» αλλά το ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Ο κροκόδειλος ζούσε απο το καλοκαίρι στα νερά της λίμνης και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης,  καθώς η πανίδα της λίμνης είναι πλούσια. Βατράχια, νερόκοτες, πάπιες, ακόμη και ζώα που έχουν πεθάνει αποτελούσαν την τροφή του και του επέτρεπαν να παραμένει  μακριά από τα βλέμματα των δεκάδων περίεργων που συνέρρεαν στην περιοχή.

καθημερινη

Ραγδαίες εξελίξεις: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/30-ektati-synedriasi.html
Mε βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας (20:00) ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Φαίνεται ότι οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις είναι ραγδαίες και πιθανότατα δραματικές. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι θεσμοί δεν αποδέχονται τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και οι συζητήσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα απελευθερώσει κονδύλια προς την Ελλάδα. Το Eurogroup που υπήρχαν ελπίδες ότι θα γινόταν μέχρι την Τετάρτη, πάει όλο και πιο πίσω με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει μετά τις 6 Απριλίου.
Υπό το βάρος του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, θέλει να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης και τις πιέσεις των δανειστών. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και αν δεν υπάρξει συμφωνία ενισχύεται ο κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος.
Η συνεδρίαση στη Βουλή θα έχει όπως όλα δείχνουν δραματικούς τόνους με τον κ. Τσίπρα να θέλει να λάβει και τη στήριξη των υπολοίπων κομμάτων στο αίτημα για άμεση σύγκλιση του Eurogroup ώστε να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με τη ρευστότητα και την πιστωτική ασφυξία. Ο πρωθυπουργός θα θέσει ενώπιον της Βουλής τα διλήμματα που υπάρχουν, θα μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές και θα απαριθμήσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η κίνησή του αυτή έχει επίσης σκοπό να αναγκάσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν θέσει στα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες αλλά και να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά.
Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν την έκτακτη αυτή ενημέρωση και ως μια προσπάθεια να κερδίσει επικονωνιακά η κυβέρνηση από το γεγονός ότι αντιστέκεται στους δανειστές και δεν αποδέχεται μια συμφωνί που προβλέπει υφεσιακά μέτρα. Πάντως, ήδη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και αποδέχονται θετικά την πρόσκληση - πρόκληση του κ. Τσίπρα τονίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά συζήτηση για το φλέγον θέμα της οικονομίας καθώς ο χρόνος είναι ελάχιστος για να μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Διαρροές
Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης διέρρευσε ότι υπήρξε συμφωνία σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία προκειμένου «να μετατεθεί το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.
Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».
Ετσι, αναβάλλεται η αυριανή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στις Σκουριές Χαλκιδικής, λόγω της συζήτησης στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.
Πράσινο φως
Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.
Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως καταγράφηκαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ΠΓ επαναβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές» τής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Στο τραπέζι οι μεταρρυθμίσεις, τα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, η πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και το πως διαμορφώνονται οι τελικές επιλογές με στόχο την αποδέσμευση χρημάτων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.
"Θα συζητήσουμε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας", είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, που θα παραστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Και πρόσθεσε: "Πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη και θα το καταλάβουν ότι όσο μικρή και να είναι η χώρα, όταν υπάρχει η βούληση μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης που υπηρετεί τον τόπο να υπερασπιστεί αυτά που πρέπει να υπερασπιστεί θα το κάνουμε και θα δείτε ότι κερδισμένη θα βγει η χώρα".
Ειδικότερα τόνισε πως "εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε σε μια διαδικασία που δεν θα επιτρέψει υφεσιακά μέτρα, δεν θα επιτρέψει μείωση των μισθών, θα πρέπει να πάμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δεν πάμε σε ρήξη αλλά από εκεί και πέρα κια η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό".
Όπως τόνισε "άμα πάνε οι Ευρωπαίοι σε ρήξη, ας αναλάβουν και την ευθύνη" διευκρινίζοντας ότι "Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει".
Η συζήτηση
Όπως ειδικότερα ορίζει το άρθρο 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής»:
1. Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής, η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη «συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως» του επόμενου άρθρου να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση.
2. Tο αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον Πρόεδρο της Bουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους Προέδρους των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον.
3. H ανακοίνωση ή δήλωση της Kυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.
4. Oι Πρόεδροι των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Kυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ'ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Kοινοβουλευτικής Oμάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ'αυτόν.
5. H απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.
6. H δευτερολογία των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.
**7. Όταν οι ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής γίνονται από τον Πρωθυπουργό, οι αναπληρωτές - εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δεν μπορούν να λάβουν τον λόγο, με την επιφύλαξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 4 αυτού του άρθρου.
***8. Η Κυβέρνηση, επίσης, ενημερώνει τη Βουλή δια των Υπουργών για σοβαρά θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο χρόνος αγόρευσης των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών-εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα πέντε (5) λεπτά της ώρας. Η δευτερολογία των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών - εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα τρία (3) λεπτά της ώρας.



Με νέο σύστημα "4 συν 1" οι πανελλαδικές εξετάσεις

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/30-4-1.html
Πιθανώς μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με το Έθνος, ρεπορτάζ του οποίου αναφέρει πως οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα, με δυνατότητα να διαγωνιστούν και σε πέμπτο μάθημα - μπαλαντέρ.


Με τον τρόπο αυτό θα διευρύνουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο με σχολές και από το 2ο επιστημονικό πεδίο.

Συγκεκριμένα:

Για τις επιστήμες Υγείας το μάθημα-μπαλαντέρ είναι η Βιολογία.

Για τα Παιδαγωγικά Τμήματα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Για τα τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών η Φυσική Γενικής Παιδείας.

Για τα τμήματα Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα τμήματα Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει κλειδί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νέο σύστημα θα ισχύσει στις εξετάσεις του 2016.

Τέλος, θα γίνουν αλλαγές και στις ώρες διδασκαλίας, οι οποίες θα αναπροσαρμοστούν, όσον αφορά τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ' Λυκείου και θα δώσουν για πρώτη φορά πανελλαδικές με το νέο σύστημα.

nooz

Κυβέρνηση: Συμφωνήσαμε στις Βρυξέλλες να πληρώνουν οι έχοντες - Τι ζητούν οι δανειστές

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/30-danistes.html
Στο Brussels Group υπήρξε, καταρχήν, συμφωνία ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.
Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».
Οπως φαίνεται μαραθώνιες είναι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες επί της λίστας μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση και η οποία δεν έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρως αποδεκτή από τους θεσμούς.
Οι διαφορές είναι μεγάλες και θα προσπαθήσουν τα κλιμάκια του Brusells Group να τις γεφυρώσουν ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα υπάρξει πλέον έκτακτο Eurogroup για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με το πιο πιθανό σενάριο να κάνει λόγο για συνεδρίαση στις 6 Απριλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα.
Τις τελευταίες εξελίξεις, και τις «διορθώσεις» που πρέπει να γίνουν θα απασχολήσει το κυβερνητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού η συνεδρίαση έχει ορισθεί στις 19:00 στη Βουλή.
"Θα συζητήσουμε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας", είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας που θα παραστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Και πρόσθεσε: "Πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη και θα το καταλάβουν ότι όσο μικρή και να είναι η χώρα, όταν υπάρχει η βούληση μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης που υπηρετεί τον τόπο να υπερασπιστεί αυτά που πρέπει να υπερασπιστεί θα το κάνουμε και θα δείτε ότι κερδισμένη θα βγει η χώρα". Όπως τόνισε "άμα πάνε οι Ευρωπαίοι σε ρήξη, ας αναλάβουν και την ευθύνη" διευκρινίζοντας ότι "Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει".
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το τέλος των υφεσιακών μέτρων και ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης που είπε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ.
Απαιτήσεις και κόκκινες γραμμές
Για δύσκολη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση κάνουν λόγο κύκλοι των Βρυξελλών, την ώρα που στην Αθήνα το Μαξίμου διαρρέει πως οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα αναγνωρίζοντας την ύπαρξη διαφωνιών.
Ενδεικτικό πάντως των δυσκολιών είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες στις συζητήσεις στο Brussels Group υπήρξε απαίτηση από τους εταίρους να προχωρήσει η κυβέρνηση σε παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας ενώ όπως δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ζητήθηκε ακόμα και η μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 90%.
Για την κυβέρνηση οι "κόκκινες γραμμές" εστιάζονται στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και σε αποφυγή μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, με το θέμα ωστόσο να παραμένει αγεφύρωτο.
Η κυβέρνηση πάντως τάσσεται εναντίον νέων μειώσεων μισθών και συντάξεων ενώ όταν το θέμα τέθηκε σε κυβερνητικά στελέχη για μείωση των επικουρικών ήταν αρνητικά διακείμενα.
Το Μαξίμου δεν συζητά περαιτέρω αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με την κυβέρνηση να έχει επεξεργαστεί τις συλλογικές συμβάσεις και αναμένεται να νομοθετήσει σχετικά.
Στο ασφαλιστικό το Μαξίμου δεν συζητά αύξηση ορίων ηλικίας, αναγνωρίζει όμως ότι χρειάζεται παρέμβαση που θα είναι όμως αποτέλεσμα ευρύτατου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου.
Στα "αγκάθια" συγκαταλέγεται το ΦΠΑ για το οποίο τα τεχνικά κλιμάκια ήθελαν αλλαγή, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση μελετά την αντικατάστασή του από ΦΜΑΠ, από τον οποίο θα εξαιρείται η πρώτη κατοικία.
Επίσης συζητούν οι δυο πλευρές ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα με δικαιότερη κατανομή των βαρών, αλλά και το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγή των κλιμακίων φορολόγησης με αύξηση έως και 48% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα.
Πιθανοί είναι οι ειδικοί φόροι σε είδη όπως ποτά, καύσιμα και είδη πολυτελείας όπως τα προσωπικά μεγάλα σκάφη ή κότερα, ενώ αναμένεται επανεξέταση φοροαπαλλαγών από μηδενική βάση αλλά και κατάργηση των επιδομάτων στο Δημόσιο με κάποιες όμως εξαιρέσεις.
Με καλό μάτι βλέπει η Αθήνα το Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο για εξορθολογισμό πόρων και δαπανών ενώ μελετάται και η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Σταδιακό "φρένο" προωθείται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ είναι πιθανός ο φόρος σε τρόφιμα με υψηλά λιπαρά.
Πολύ σημαντικό για την αύξηση των εσόδων του κράτους θεωρείται η online απόδοση του ΦΠΑ γι' αυτό και αναμένονται κίνητρα για χρήση χρεωστικών καρτών ενώ αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις οι δυο πλευρές δεν τις αποκλείουν με την κυβέρνηση, ωστόσο, να θέλει στρατηγικό ρόλο του Δημοσίου και συμμετοχή στο νέο σχήμα, τασσόμενη όμως υπέρ των συμπράξεων με διεθνείς συνέργιες.
Κίνητρο για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις είναι η λοταρία ώστε να ενισχυθεί το κύμα αυτό που έχει υποχωρήσει.
Τα παζάρια
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι ανελαστικοί αναφορικά με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, δεν δέχονται υπερβάσεις δαπανών, συζητούν αλλαγές μέσα στη λογική ότι αν υπάρξουν πρόσθετες δαπάνες θα πρέπει να συνοδεύονται και από πρόσθετα έσοδα.
Τις επόμενες μέρες οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα επικεντρωθούν σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικό με στόχο την περάτωση των συζητήσεων εντός της εβδομάδας αν και πολλοί βλέπουν συνέχιση και την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Τελικός στόχος είναι να περάσει η συζήτηση στο διακρατικό επίπεδο δηλαδή σε συνεδρίαση του EuroWorking Group και μετά του Eurogroup.
Με δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι παρά τις πιέσεις για ανατροπές στο ΦΠΑ, δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις: "H διαπραγμάτευση συνεχίζεται ώρα με την ώρα. Δεν πρόκειται να υπάρξουν υφεσιακά μέτρα, ούτε αύξηση συντελεστών ΦΠΑ. Αντιθέτων, να περιμένετε αλλαγές στον τρόπο είσπραξης του ΦΠΑ ως τον Ιούνιο και διεύρυνση της φορολογικής βάσης".
Κοινοτικές πηγές που επικαλείται το Έθνος της Κυριακής, βλέπουν "φως" στις διαπραγματεύσεις και εκτιμούν ότι είναι δυνατή η άμεση αποδέσμευση 1 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να δοθεί στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διασυνδεθούν με την εκπλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων και η εκταμίευσή τους θα γίνεται τμηματικά.
Το Reuters μετέφερε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει η Ελλάδα παράλληλο νόμισμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Με δηλώσεις του στους Financial Times ο Δ. Μάρδας χαρακτήρισε ανεδαφικά αυτά τα σενάρια, αλλά απέφυγε να απαντήσει για τη δυνατότητα καταβολής 448 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, στις αρχές Απριλίου: "Ό,τι χρειάζεται να πληρωθεί, θα πληρωθεί στην ώρα του. Αυτό σημαίνει μισθούς, συντάξεις και την επιχορήγηση στο ΙΚΑ".
Τι χρωστάμε
Μέσα στον Απρίλιο πρέπει να βγουν από τα κρατικά ταμεία 3,5 δισ ευρώ. Μόλις στις 9 του μήνα, πρέπει να πληρωθούν 448 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και για τόκους συνολικά άλλα 200 εκατ. ευρώ. Για μισθούς και συντάξεις πρέπει να πληρωθεί 1,5 δισ ευρώ. 465 εκατ. ευρώ από αυτά πρέπει να βρεθούν και να καταβληθούν στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα.
Ανελαστικές χαρακτηρίζονται και οι δαπάνες για ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, που φτάνουν στο 1,1 δισ ευρώ. Ο Απρίλιος είναι "φορτωμένος" και με έντοκα 2,4 δισ ευρώ. Στις 14 του μήνα πρέπει να ανανεωθούν 1,4 δισ ευρώ και στις 17 του μήνα άλλο 1 δισ ευρώ.
Πηγή: Mega

Αποξηραμένα σύκα: Το διατροφικό υπερόπλο!!!

Τα αποξηραμένα σύκα είναι πολύ θρεπτικά, κάνουν καλό στη σιλουέτα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ είναι το ιδανικό σνακ για όλη τη μέρα.

Ποια είναι όμως η θρεπτική τους αξία;

Περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο
Τα σύκα είναι από τις καλύτερες πηγές καλίου, το οποίο κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση και ενισχύει την υγεία των συνδέσμων. Η έλλειψη καλίου συχνά οδηγεί σε μυικές κράμπες, πονοκεφάλους και αδικαιολόγητη ένταση και άγχος. Μισή κούπα αποξηραμένα σύκα προσφέρουν 300 mg πολύτιμου καλίου. Είναι επίσης πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των οστών. Το μαγνήσιο είναι απαιτούμενο για την αρτηριακή πίεση, το μεταβολισμό και τη διατήρηση της συγκέντρωσης και ηρεμίας του ατόμου. Μισή κούπα ξερά σύκα περιέχουν το 10% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης μαγνησίου. Μαζί με τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες, τα αποξηραμένα σύκα είναι τέλος τα ξερά φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτό το στοιχείο. Έχουν τέλος, περισσότερο ασβέστιο ακόμη και από το γάλα.

Διατηρούν την αλκαλικότητα

Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, τα αποξηραμένα σύκα διατηρούν το αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό και τη μείωση της οξύτητας σε αυτόν, που με τη σειρά της οδηγεί σε πλήθος φλεγμονών. Η διατήρηση της αλκαλικότητας του σώματος είναι σημαντική καθώς προάγει την ενέργεια και τη γενική υγεία του οργανισμού.

Καθαρίζουν τον οργανισμό

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα σύκα, απορροφούν το νερό, τα περιττά στοιχεία, τη χοληστερίνη και το τοξικό λίπος που βρίσκονται στον οργανισμό και βοηθούν στην αποβολή τους από αυτόν, ενισχύοντας ενεργά, τη λειτουργία του εντέρου. Είναι τα ξηρά φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ τα σπόρια τους είναι το πιο δυνατό τους όπλο, στον καθαρισμό του οργανισμού.

Έχουν λίγες θερμίδες

Τα σύκα είναι τα ξερά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες, ενώ παραμένουν χορταστικά εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, γι’ αυτό και δεν θα έχετε την παρόρμηση να φάτε περισσότερα από αυτά που όντως χρειάζεστε για να ικανοποιηθεί η πείνα σας. Κουβαλάτε πάντα μαζί σας μερικά ξηρά σύκα και θα το εκτιμήσετε και εσείς και η παρέα σας όταν θα θερίζει η πείνα και δεν θα υπάρχει ταβέρνα στον ορίζοντα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Αποφυλακίστηκε ο βουλευτής Νίκος Παππάς

nikos pappas xrisi augi
Αποφυλακίστηκε σήμερα Κυριακή με περιοριστικά μέτρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, αλλά του έχει τεθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παράδοση του διαβατηρίου του, η διανυκτέρευση στο σπίτι του, η απαγόρευση μετακίνησης με εναέρια και πλωτά μέσα, η υποχρέωση να κινείται μόνο εντός Αττικής και η εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης. Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχαν αποφυλακιστεί λόγω συμπληρώσεως του 18μηνου, ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

http://news.makedonias.gr

Προέκυψαν ευρήματα ή δείγματα σεξουαλικής κακοποίησης στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29-giakoumakis.html
Ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αποκάλυψε νέα στοιχεία της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με την ανεύρεση, ακολούθησαν ένα σωρό νέα ερωτήματα, που πλέον εστιάζονται και στο βίντεο που κατέθεσες στην Αστυνομία.
«Επειδή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, δεν μπορώ να σχολιάσω το περιεχόμενο του βίντεο. Καταλαβαίνεις...».

Λέγεται , ωστόσο, ότι σε αυτό φαίνεται ένα απ' τα περιστατικάbullying που υπέστη ο Βαγγέλης: Συμφοιτητές να παίζουν ένα είδος «μακριάς γαϊδούρας» στο κρεβάτι και μετά να γελούν μαζί του.
«Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ο τρόπος που έφτασε στα χέρια μου αυτό το βίντεο: από κάποιον, που με την ευκαιρία ευχαριστούμε δημοσίως, ο οποίος, θέλοντας να βοηθήσει, αξιοποίησε τις καλές σχέσεις που είχε με ορισμένους μέσα στη Σχολή. Μου το παρέδωσε και ενημέρωσα την οικογένεια, την Αστυνομική Διεύθυνση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση».

Ένα από τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί είναι ότι το βίντεο περιλαμβάνει και σεξουαλικές πράξεις.
«Όχι. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προέκυψαν ευρήματα ή δείγματα σεξουαλικής κακοποίησης;
«Όχι. Επίσης διαψεύδω αυτές τις φήμες. Αυτό που ισχύει είναι πως ο Βαγγέλης υπήρξε ερωτευμένος με μια κοπέλα από την Κρήτη που σπουδάζει στα Γιάννενα. Το κορίτσι, μάλιστα, τον είχε απορρίψει επειδή ο νεαρός ήταν χαμηλών τόνων. Όπως, δηλαδή, είναι πολλοί. Κάθε άνθρωπος έχει το χαρακτήρα του».

Τα περιστατικά με τον ιμάντα και το δέσιμο στην καρέκλα αληθεύουν;
«Δεν ήταν ιμάντας, ήταν πετσέτα. Αληθεύει επίσης ότι τον έβαζαν να κάνει μπάνιο με κρύο νερό, ότι του έσπασαν τις τάβλες από το κρεβάτι... Ψάχνουμε, όμως, να δούμε τα πολύ περισσότερα που μπορεί να συνέβησαν. Η Αστυνομία δουλεύει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν να δουν τις οικογένειές τους ένα μήνα. Και οι δικές μας έρευνες, φυσικά, συνεχίζονται. Γιατί έχω την αίσθηση ότι συνέβη κάτι πολύ παράξενο».

Ο νομικός σύμβουλος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, κατήγγειλε ότι στη διάρκεια εξέτασης που έκανε δέχθηκε απειλές. Εσύ;
«Όχι. Δεν δέχτηκα».
Μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση;
«Ναι. Ένας από τους συμφοιτητές που μίλησε με αλλοιωμένη φωνή στην τηλεόραση αναγνωρίστηκε από κάποιους και έγινε δέκτης απειλητικών μηνυμάτων στο Facebook και στο κινητό του. Οι γονείς του ζήτησαν τη βοήθειά μου και τους συμβούλευσα να ενημερώσουν και την αστυνομική διεύθυνση. Όπως κι έγινε. Είναι πλέον προστατευμένος».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται τελικά για δολοφονία. Ποια είναι η δική σου άποψη;
«Είπε ότι μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα του πορίσματος του ιατροδικαστή, κ. Βουγιουκλάκη, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός στο αντικείμενό του, όλα τα σενάρια μπορεί να περάσουν από το μυαλό μας. Κι αυτό είναι το λογικό, γιατί σε πολλές υποθέσεις έχουμε δει να γίνονται μεγάλες ανατροπές. Καλό είναι, λοιπόν, να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλες τις εκδοχές. Ο φόνος είναι μία από αυτές».

Σε πόσες, όμως, από τις περιπτώσεις εξαφάνισης που αποδείχθηκαν δολοφονίες βρίσκονται τελικά οι ένοχοι;
Στις περισσότερες. Γι' αυτό η έκκλησή μας πάντα είναι όσοι γνωρίζουν να καταθέτουν ό,τι ξέρουν. Μιλήστε, στην αστυνομία, στην οικογένεια, στον ιδιωτικό ερευνητή, σε ένα δημοσιογράφο. Στην τραγική ιστορία του Άλεξ, για την οποία είχα πάει στη Βέροια αυθημερόν σχεδόν τριάντα φορές, οι ένοχοι βρέθηκαν και καταδικάστηκαν επειδή κάποιοι μίλησαν. Αλλά και σε άλλες υποθέσεις, που, επίσης, έχω ερευνήσει: Του Νίκου Σεργιανόπουλου, του μουσικού που σκότωσε και έθαψε τη γυναίκα του στο πάρκο Πικιώνη, του παιδιού που απήχθη μεσάνυχτα από το σταθμό του Αμαρουσίου...».

Είναι διατεθειμένος ο κόσμος να μιλήσει;
«Συνήθως όχι. Σκέφτονται «Αν καταθέσω, θα μπλέξω». Πρέπει, όμως, να γίνουμε ενεργοί πολίτες. Η κοινωνία των Ιωαννίνων έδειξε αγάπη και καλοσύνη στην οικογένεια και στον Βαγγέλη που χάθηκε, είδαμε όμως ότι ήταν διστακτικοί στο να μιλήσουν...».

Στις περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας που χειρίζεσαι είναι αλλιώς τα πράγματα;
«Εντελώς. Εκεί έχουμε να κάνουμε με άλλη μια κοινωνία. Οι αρχαιοκάπηλοι είναι πανέξυπνοι. Αν διοχέτευαν την ευστροφία τους σε κάτι σωστό, θα είχαν πετύχει πολλά πράγματα. Αλλά μπλέκουν σε περιπέτειες που τους καθιστούν εθνικούς μειοδότες».

Με τις υποθέσεις παιδικής παραβατικότητας τι γίνεται; Ανοίγουν τα στόματα;
«Αυτό είναι ένα θέμα που με απασχολεί πολύ, γιατί σημειώνεται έξαρση τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, οι γονείς βλέπουν τα σημάδια, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να τα χειριστούν κι ούτε συνεργάζονται με τους δασκάλους, με έναν ψυχολόγο ή με έναν ιδιωτικό ερευνητή. Κι όταν πια αποφασίζουν να κινητοποιηθούν, η κατάσταση για τα παιδιά τους μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Κι αυτό είναι κρίμα...»

People

Σκληρό χτύπημα στην Ελλάδα από τον Fitch – Έπεται η Moody’s

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29fitch-moodys.html
Από την Moody’s αναμενόταν η κίνηση, από τον Fitch τελικώς ήλθε το… χτύπημα για την Ελλάδα, καθώς ο οίκος προχώρησε σε αναπάντεχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες σε CCC από Β το βράδι της Παρασκευής.
Όπως αναφέρει ο οίκος, η αποχή από τις αγορές, οι αβέβαιες προοπτικές για έγκαιρη εκταμίευση κεφαλαίων από τους επίσημους πιστωτές και οι σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό τομέα ασκούν υπερβολικές πιέσεις στην χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο οίκος εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα πίεση ρευστότητας χωρίς να αθετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά τα αυξημένα ρίσκα οδηγούν στην υποβάθμιση.

Εκτροχιάζεται η ανάκαμψη

Το πλήγμα στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς και στην εμπιστοσύνη των καταθετών, έχουν σχεδόν σίγουρα εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές, τονίζει ο οίκος, ακόμη και εάν βελτιωθούν οι προοπτικές επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.
Ο οίκος προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στο 0,5% εφέτος, από πρόβλεψη 1,5% τον Ιανουάριο του 2015 και 2,5% το Δεκέμβριο του 2014, με ρίσκο, όπως επισημαίνει, να μειωθεί ακόμη περαιτέρω. Οι συνθήκες ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις έχουν χειροτερέψει σημαντικά, λόγω των αυξημένων οφειλών του δημοσίου προς τους προμηθευτές και τους περιορισμούς στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Οι ανάγκες ρευστότητας και το Eurogroup

Η συμφωνία του Φεβρουαρίου για επέκταση του προγράμματος του EFSF έως τα τέλη Ιουνίου, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, στηρίζουν το βασικό μας σενάριο ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα φθάσουν τελικά σε μια συμφωνία, αναφέρει o Fitch.
Ωστόσο, έκτοτε η πρόοδος είναι μικρή και είναι ασαφές το πότε θα μπορούσε να δοθεί μια πρώτη δόση βοήθειας από τους πιστωτές και τι θα απαιτηθεί για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Τις επόμενες μέρες, έχει ζητηθεί από την Ελλάδα να υποβάλλει μια πιο λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup. Εάν γίνει αποδεκτή, θα φέρει την κυβέρνηση πιο κοντά στην εκταμίευση μέρους μιας δόσης, πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου, είναι πιθανόν το Eurogroup να θέλει από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει ότι έχει υλοποιήσει μέρος της λίστας προτού υπάρξει κάποια εκταμίευση. Αυτό μεταθέτει την πιθανή ημερομηνία εκταμίευσης στον Απρίλιο το νωρίτερο.
Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πληρωμές προς το ΔΝΤ ύψους 450 εκατ. τον Απρίλιο, 750 εκατ. το Μάιο και 1,5 δισ. τον Ιούνιο. Οι ανάγκες του Ιουλίου και του Αυγούστου ανεβαίνουν στα 4 δισ. και τα 3,2 δισ. αντίστοιχα, λόγω λήξης ομολόγων που βρίσκονται στο ευρωσύστημα. Ο Fitch προβλέπει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αυξάνει τις οφειλές προς τους προμηθευτές για να αντισταθμίσει τα μικρότερα του προϋπολογισμού έσοδα και να αποκτήσει περιθώριο εξυπηρέτησης του χρέους.

Οι εκροές και ο κίνδυνος κεφαλαιακών ελέγχων

Οι μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες (ο Fitch εκτιμά ότι ανέρχονται στο 15% του συνόλου από τα τέλη Νοεμβρίου) έχουν αυξήσει τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία. Ο δείκτης βιωσιμότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι “b”, υποδηλώνοντας αδύναμο αξιόχρεο χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Οι δείκτες βιωσιμότητας και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας είναι επίσης “b” και σε Rating Watch Negative λόγω αυξημένου ρίσκου χρηματοδότησης και ρευστότητας. Οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες αλλά η ποιότητα ενεργητικού τους είναι αδύναμη και ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω εντός του έτους.
Επίσης, ενώ ο Fitch δεν αναμένει μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμμίζει ότι υπάρχει ρίσκο επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων για να περιοριστούν οι εκροές από τις τράπεζες, κάτι που οδηγεί τον οίκο σε υποβάθμιση του “ταβανιού” χώρας στο “B-“.
Αναφορικά με το στόχο για το πλεόνασμα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι ακόμη και στην προοπτική άμεσης συμφωνίας με τους εταίρους, θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος, καθώς η αδύναμη εγχώρια ζήτηση και η επιδείνωση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα θα πλήξουν τα φορολογικά έσοδα.

Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κίνηση

Οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια πρόσθετη υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου είναι:
-Μια ρήξη στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, που θα οδηγούσε σε εξέταση εναλλακτικών λύσεων, όπως για παράδειγμα ένα moratorium ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.
– Μια έξοδος από την ευρωζώνη, κάτι που καθιστά πιθανότερη μια στάση πληρωμών.
Οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν αναβάθμιση είναι:
– Μια συμφωνία με τους πιστωτές που θα ξεμπλόκαρε τις καθυστερημένες εκταμιεύσεις του προγράματος και μια πρόσθετη συμφωνία για έναν νέο διακανονισμό. Αυτό θα μπορούσε να πάρει τη μορφή – αν όχι τον τίτλο – ενός τρίτου προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης υπό όρους.
– Μια επιτάχυνση της ελληνικής ανάκαμψης, τυχόν πρωτογενή πλεονάσματα ή ελάφρυνση του χρέους που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα θα οδηγούσε σε πιθανή αναβάθμιση μεσοπρόθεσμα.
Ο Fitch υπογραμμίζει ότι βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους οίκους αξιολόγησης, θα έπρεπε να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δημοσιεύσεων στις εκθέσεις του, με την επόμενη να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαϊου. Ωστόσο, σημειώνει, “θεωρούμε πως οι εξελίξεις στην Ελλάδαδικαιολογούν μια τέτοια απόκλιση από το ημερολόγιο δημοσιεύσεων“.
Εν τω μεταξύ, η Moody’s ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Παρασκευή έκθεση για την Ελλάδα.


Πηγή: euro2day.gr

Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, «Spectre»

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29-trailer-tis-neas-tainis-tou-james-bond-spectre.html
Δεν έχει κάνει καν την πρώτη της επίσημη και όλοι ασχολούνται και μιλούν για αυτή! Η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ έχει προκαλέσει ήδη συζητήσεις, τόσο λόγω του εκλεκτού καστ της, που απαρτίζεται από τους Ντάνιελ Κρεγκ, Μόνικα Μπελούτσι, Λία Σεντού, όσο και λόγω του σκηνοθέτη της Σαμ Μέντες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί κάτι ακόμα….
Το πρώτο τρέιλερ του «Spectre» κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ώρες, προκαλώντας σάλο στο διαδίκτυο και στους φαν των περιπετειών του 007. Η πρώτη ατάκα που ακούγεται είναι το «Καλωσόρισες Τζέιμς, πάει καιρός» και αν και η υπόθεση παραμένει μυστήριο, καταλαβαίνει κάποιος ότι σχετίζεται με τον περιβόητο πράκτορα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την αποφυλάκιση του Χρήστου Παππά

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29-xrush-aygh.html
Μετά από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Γιάννη Λαγό, εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα και ο Χρήστος Παππάς.
Λίγο μετά από τις 10 το πρωί της Κυριακής ο κ. Παππάς πέρασε τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης.
ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ) ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ) ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ) ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ) ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ) ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)













ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ-Áðïöõëáêßóèçêå óÞìåñá ï âïõëåõôÞò ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ×ñÞóôïò ÐáððÜò áðü ôéò öõëáêÝò Êïñõäáëïý.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)   




http://www.crashonline.gr

Στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό έφτασαν δύο κοσμοναύτες

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29-2kosmonaytes.html
Δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός έφτασαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία ιστορική αποστολή της NASA. Οι δύο από αυτούς, θα μείνουν για ένα χρόνο μακριά από τη Γη, κάτι που θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία τον οργανισμό τους.
Ο Μίκαϊλ Κορνιένκο και ο Σκοτ Κέλι θα περάσουν 342 ημέρες σε τροχιά, σχεδόν διπλάσιο διάστημα από τη συνηθισμένη αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μαζί τους είναι και ο Γκενάντι Παντάλκα, που θα μείνει εκεί για έξι μήνες.
Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα που κάνει η NASA για την παραμονή στο διάστημα για ένα χρόνο. Τέσσερις Ρώσοι έχουν περάσει ένα χρόνο ή περισσότερο στο διάστημα, όλοι τους στο σοβιετικό σταθμό Mir.
Στόχος της αποστολής να καταγραφούν οι συνέπειες που έχει στο ανθρώπινο σώμα μία παρατεταμένη περίοδος σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ένα καθοριστικό βήμα για την εποίκιση άλλων πλανητών. Ο δίδυμος αδερφός του Κέλι, Μαρκ, ένας συνταξιοδοτημένος αστροναύτης, συμφώνησε να πάρει μέρος στο πρόγραμμα, καθώς θα υποβάλλεται στα ίδια ιατρικά πειράματα με τον αδερφό του, προκειμένου να βοηθήσει τους επιστήμονες να βγάλουν ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα για τις συνέπειες της ζωής στο διάστημα.
Τα οστά και οι μύες γίνονται πιο αδύναμα εξαιτίας της έλλειψης βαρύτητας, όπως και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, τα σωματικά υγρά επηρεάζονται, αυξάνοντας την πίεση στον εγκέφαλο και τα μάτια.
Η NASA δεν έχει κρατήσει κανέναν στο διάστημα για πάνω από επτά συνεχείς μήνες. Οι Ρώσοι κατέχουν το ρεκόρ, με την παραμονή 14 μηνών μακριά από τη Γη, το οποίο σημείωσε ο Βαλερί Πολιάκοφ, όταν έμεινε στον παλιό διαστημικό σταθμό Mir το 1994-1995. Αρκετοί ακόμη Ρώσοι έχουν περάσει 8-12 μήνες εκεί, αλλά μόνο ένας από όλους αυτούς είναι ακόμη ζωντανός.

Πηγή: patrastimes.gr

Σαμαράς: Η κυβέρνηση υπέγραψε επέκταση του μνημονίου

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29-SAMARAS.html

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», κατηγορώντας την ότι υπέγραψε επέκταση του μνημονίου, αλλά αρνείται να το παραδεχθεί.
Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα, με την κυβέρνηση να ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι εδώ και δύο μήνες «δεν παρήγαγε κανένα έργο», υποστηρίζοντας ότι τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν «αναδιατύπωση δικών μας πολιτικών».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «η πολιτική λύση βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό» καθώς εάν ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, ενώ επέμεινε ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο.

Αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του παρατήρησε: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».

Πάντως, σημείωσε ότι θα στηρίξει τη νέα συμφωνία «αφού η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία, ούτε την αβεβαιότητα... Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους! Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε! Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές».

«Δεν ήταν στρατηγική του φόβου» απάντησε ο κ. Σαμαράς για την προεκλογική τακτική της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επισήμανση κινδύνων ήταν. Αληθινών κινδύνων. Που τώρα επαληθεύονται».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέδωσε την ήττα του κόμματος σε «επικοινωνιακή υστέρηση» καθώς όπως τόνισε «δεν εξηγήσαμε στον κόσμο ότι όλα τα δύσκολα μέτρα που πήραμε ήταν μόνο προσωρινά. Και αυτό ήταν λάθος! Γιατί μπέρδεψε ο κόσμος τα μέτρα με τη δική μας ιδεολογία που αρνείται τέτοια μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι με μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους «δεν θα δυσκολευθεί» ο αντιπολιτευτικός λόγος της Ν.Δ. καθώς «δικαιώνεται».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι η πιο ουσιώδης αυτοκριτική της Ν.Δ. θα είναι για την υπερφορολόγηση και αναφερόμενος στο στίγμα του κόμματος παρατήρησε: «Τις αστικές αξίες, να κάνουμε σημαία μας... Και όχι να κυνηγάμε την ουρά μας».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής εφόσον ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε: «Βλέπετε τη χώρα να πηγαίνει σε εξομάλυνση; Ή μήπως οι αβεβαιότητες και οι αγωνίες κορυφώνονται μέρα με τη μέρα; Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ούτε τη χώρα, ούτε την παράταξη σε τόσο δύσκολες στιγμές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σπαραχτική ικεσία του πιλότου στον Λούμπιτς: «Ανοιξε την καταραμένη πόρτα»!

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/29-AIRUS.html
Ο κυβερνήτης του Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings ικέτευε τον συγκυβερνήτη του, που φέρεται ότι το οδήγησε σκόπιμα στη συντριβή, να ανοίξει την «καταραμένη πόρτα» του πιλοτηρίου ενώ οι επιβάτες πίσω του ούρλιαζαν έντρομοι, λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ που επικαλείται τους καταγραφείς της πτήσης.

Τα δεδομένα που ανακτήθηκαν από τα μαύρα κουτιά, τα οποία είχε επικαλεστεί την περασμένη Πέμπτη και ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, ο επικεφαλής των ερευνών, έδειξαν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου μετά τη στιγμιαία έξοδο του κυβερνήτη από αυτό και στη συνέχεια έριξε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Μπιλντ, που υποστηρίζει ότι άκουσε τις καταγραφές αυτές, στο πρώτο εικοσάλεπτο της πτήσης ακούγεται μια συνηθισμένη συνομιλία μεταξύ του κυβερνήτη Πάτρικ Σ. και του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς. Ο πρώτος αναφέρει μάλιστα ότι δεν είχε τον χρόνο για να πάει στην τουαλέτα πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από τη Βαρκελώνη.

Στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του (περίπου 11.600 μέτρα) και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ. Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και «Θα δούμε». Αμέσως μετά, ο Λούμπιτς του λέει ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: ο Πάτρικ Σ. έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος.

Στις 10.29 «το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος», γράφει η Μπιλντ.

Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός.

Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος», σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», παρακαλά ο Πάτρικ Σ. ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.

Στις 10.35, νέοι «μεταλλικοί ήχοι στην πόρτα του πιλοτηρίου», την οποία ο κυβερνήτης προσπάθησε προφανώς να σπάσει με το τσεκούρι.

Περνούν άλλα 90 δευτερόλεπτα και σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων.
Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!»

Στις 10.38 ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.
Γύρω στις 10.40 το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.

Ο Αντρέας Λούμπιτς πιστεύεται ότι οδήγησε το Airbus A320 στη συντριβή του, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τους 149 επιβαίνοντες σ' αυτό.


http://www.tanea.gr/

Επαναλαμβάνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

REPEAT-25-3-2015?
Την επανάληψη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά 
τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναξαν άνδρες των ΟΥΚ.


Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η στρατιωτική παρέλαση κρίνεται αντικανονική αν ακουστούν εθνικιστικά συνθήματα και πρέπει να επαναληφθεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να διαλυθεί η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και να δημιουργηθεί μια νέα ειδική ομάδα ανορθόδοξου πολέμου, η οποία θα επανδρωθεί από ανυπότακτους χίπστερ και αντιρρησίες συνείδησης.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ακούστηκαν εθνικιστικά συνθήματα σε στρατιωτική παρέλαση, αφού είναι γνωστό πως στις στρατιωτικές παρελάσεις κυριαρχούν οι προσευχές, τα παιδικά τραγούδια και τα συνθήματα για την ενότητα των λαών.

Οι άνδρες των ΟΥΚ φώναζαν στην Πανεπιστημίου «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε», αλλά αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί εθνικιστικό σύνθημα, αφού απλά οι άνδρες των ΟΥΚ μας ενημέρωσαν για το όνειρο που είδαν όλοι μαζί και μας ζήτησαν να τους το εξηγήσουμε.


Αν δεις στο όνειρό σου πως μπαίνεις στην Πόλη με τα βατραχοπέδιλα, χρειάζεσαι ξεκούραση και στοργή, ενώ πάρε και κάνα λαχείο, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται.

Το θετικό είναι πως τα συνθήματα ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και όχι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, γιατί θα υπήρχε κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας κόψει την χρηματοδότηση, οπότε δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε την Πόλη.

Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα που θα έχει λιακάδα -ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές-, ενώ θα υπάρχει και εισιτήριο, για να καλυφθούν τα έξοδα για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών.

(Πέρασα τρεις μήνες της ζωής μου στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στον Σκαραμαγκά. Ήμασταν σε άγημα άμεσης επέμβασης και μας εκπαίδευαν οι αξιωματικοί των ΟΥΚ. Όποιοι θεωρούν πως το bullying είναι κακό και τους πιάνουν οι ευαισθησίες τους, θα πρέπει να περάσουν μια βόλτα από τα ΟΥΚ. Θα ισιώσουν κανονικά.)

Πηγή: http://www.zoomblog.org

Αυτό είναι το φυτό που διώχνει τη γρουσουζιά, τη γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/apiganos.html
Ο απήγανος είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα της φαρμακευτικής. Το άρωμά του είναι πολύ έντονο και σε κάποιους μάλιστα άσχημο.
ADSAAD
Θεωρείται ότι απωθεί γάτες και σκυλιά αλλά και πολλοί το τοποθετούν έξω από την πόρτα τους για να μην μπαίνει στο σπίτι τους η γρουσουζιά, η αρνητική ενέργεια. Χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία και αρκετό νερό αλλά με πολύ καλή στράγγιση του εδάφους. Να γίνεται έλεγχος καλά γιατί δύσκολα φαίνεται μια κάμπια η οποία επισκέπτεται συχνά τον απήγανο.
Αν δεν το δώσουμε σημασία μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να εξαφανιστεί όλος ο απήγανος. Πάντως γενικά είναι ένα πολύ όμορφο θαμνάκι ειδικά όταν ανθίζει σε κίτρινο χρώμα αρχές καλοκαιριού.

athensmagazine.gr

Απίστευτο: Θα χιονίσει την Μεγάλη Εβδομάδα; - Η θερμοκρασία θα φτάσει και στους 0 βαθμούς

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/snow-big-week.html

Πρωτοφανές για τα καιρικά ιστορικά δεδομένα, θα είναι να χιονίσει μέσα στις γιορτές του Πάσχα στη χώρα μας και να εισβάλλει πολικό ψύχος, ωστόσο όπως τονίζει η έγκυρη σελίδα καιρού της Ελλάδας, Greek-Weather.Org, κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί τελευταία τον Απρίλιο του 2003 με χιόνια ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Θα είναι άκρως εντυπωσιακό να δούμε χιόνι μέσα στο Πάσχα, καθώς κάθε χρόνο την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, έχουμε κάνει Πάσχα με καλοκαιρία και θερμοκρασίες ακόμα και κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτή τη φορά το Greek-Weather.Org, τονίζει πως μερικές περιοχές στην βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδας, δεν αποκλείεται να κάνουν Πάσχα ακόμα και με ολικό παγετό.

Φυσικά και κάτι τέτοιο μας δείχνει πως η Άνοιξη φέτος δεν θα έρθει όπως όλα δείχνουν στη χώρα μας και θα μεταβούμε απευθείας στο Καλοκαίρι. Μάλιστα αν έχετε παρατηρήσει, τα δέντρα ακόμα δεν έχουν ανθίσει και ενώ έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη του Μαρτίου... Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί ως τα μέσα του Απριλίου στον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι περίπου και τα μέσα του Απρίλη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Greek-Weather.Org.

http://www.filathlos.gr/

Bloomberg: Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/bloomberg.html

Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του με τίτλο «Μια ζοφερή θολούρα: Πώς θα μπορούσε να συμβεί η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ».

«Με την Ελλάδα να δίνει για έκτη χρονιά μάχη για την παραμονή της στην ευρωζώνη, η υπομονή όλων αρχίζει να εξαντλείται. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα ξεμένει από ρευστό. Ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων οδηγούν τους επενδυτές να περιμένουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, οικονομολόγοι όπως ο Έρικ Νίλσεν της UniCredit Bank AG, λέει ότι πρέπει να υπάρξει χρόνος πριν εξαναγκαστεί να τυπώσει νέο νόμισμα», αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου το πρακτορείο.
Το Bloomberg με βάσει συνεντεύξεις με οικονομολόγους, όπως ο Νίλσεν, επενδυτές και πρώην βουλευτές παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας για την χώρα μας.
Σενάρια Α: Αποφυγή του Grexit
Ο Τσίπρας, το κόμμα του οποίου κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο, υποσχέθηκε να άρει τους σκληρούς όρους των μνημονίων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Η μικροπολιτική του στέρεψε τα αποθεματικά των ταμείων και τις κατακερματισμένες ελληνικές τράπεζες. Αντιμέτωπος με τις επιλογές είτε της εξόδου από την ευρωζώνη, είτε την εφαρμογή λιτότητας σε αντάλλαγμα τα δάνεια, ο Τσίπρας επιλέγει τα χρήματα. Η ΕΚΤ συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό οικονομικό σύστημα. Ενώ ρέει η βοήθεια, οι ημέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες, καθώς οι περισσότεροι σκληροπυρηνικοί υπστηρικτές της προχωρούν σε ανταρσία. Ένας νέος συνασπισμός σχηματίζεται και στηρίζεται από φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης, παραμένοντας πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ή προκηρύσσονται εκλογές. Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξασφαλίζεται καθώς νέα δάνεια χρησιμοποιούνται για την εξόφληση της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και τα ταμεία της χώρας αποκαθίστανται. Η Ελλάδα λαμβάνει ευκολότερους όρους αποπληρωμής των δανείων και καλύτερες συνθήκες για να κατευναστεί η λαϊκή αντίδραση
Σενάριο Β: Hotel California
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης έχει πει ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σαν το στίχο των Eagles στο τραγούδι του 1976 «Hotel California»: "You can check out any time you like, but you can never leave". Αυτή η αλληλουχία γεγονότων μπορεί να εξελιχθεί ο Τσίπρας αποτύχει να βρει μία συμβιβαστική λύση με τους εταίρους, από τη γερμανική κυβέρνηση μέχρι τις συνιστώσες του κόμμα του, ΣΥΡΙΖΑ. Τα δάνεια, η μόνη πηγή χρηματοδότησης της Ελλάδας, παραμένουν σε τέλμα. Με τους Ευρωπαίους ηγέτες απρόθυμους για προσέγγιση, η ΕΚΤ διακόπτει τον ELA, την γραμμή ζωής των ελληνικών τραπεζών. Αυτό απαιτεί επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων -καθώς δεν υπάρχει αρκετό ρευστό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες- και πιθανώς ένα κλείσιμο των τραπεζών. Τα δύο πιθανά αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν το Bloomberg τα ονομάζει «τούμπα» και «check out».
Σενάριο B1: «Τούμπα»
Οι δραματικές συνθήκες των κεφαλαιακών ελέγχων -όρια στις αναλήψεις και τις συναλλαγές- εξαναγκάζουν τον Τσίπρα σε συμβιβασμό. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες -μεταξύ των 2/3 και 3/4 του πληθυσμού- θέλουν παραμονή στο ευρώ με «κάθε κόστος». Ο Τσίπρας θα επιδιώξει νέο συνασπισμό με βουλευτές φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ένα δημοψήφισμα, εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων και με τις τράπεζες κλειστές, θα του δώσει ένα κίνητρο για μία αλλαγή πορείας. Θα σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς προηγουμένως αυτή η αναστάτωση να έχει προκαλέσει νέα ύφεση.
Σενάριο Β2: Checking out
Με τις τράπεζες κλειστές, η πολιτική κατάσταση θα επιδεινωθεί και η κοινωνική αναταραχή θα ενταθεί, με τη Γερμανία να βρίσκεται στο στόχαστρο ως ο βασικός ανταγωνιστής της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να τείνουν προς την διάσπαση με την ευρωζώνη. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα δώσουν στην κυβέρνηση χώρο και χρόνο για να τυπώσει νέο νόμισμα ή IOUs για εγχώριες πληρωμές. Το νέο σενάριο βυθίζεται γρήγορα, αντανακλώντας τα αδύναμα χαρακτηριστικά μίας οικονομίας που το ΑΕΠ της έχει συρρικνωθεί κατά 25% από το 2008. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δίνουν στην Ελλάδα έαν «γλυκαντικό», ένα δάνειο σε ισχυρό νόμισμα. Η λογική είναι αποφευχθεί η ολική οικονομική κατάρρευση, η οποία θα δημιουργούσε ένα αποτυχημένο κράτος σε μία στρατηγική περιοχή. Το χρέος της Ελλάδας στους πιστωτές αναδιαρθρώνεται, με προτεραιότητα την αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ, είτε από το ταμείο κατά της κρίσης της ευρωζώνης, είτε από τους αναχωρούντες πιστωτές. Η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών.
Οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες και τράπεζες χρεοκοπούν. Μερικές από τις καταθέσεις δεσμεύονται για την ανακεφαλαιοποίηση ενός θρυμματισμένου οικονομικού συστήματος. Η αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 έχει ήδη διασφαλίσει ότι το κράτος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει στην αρχική τιμή το μεγαλύτερος μέρος του δανείου στους ιδιώτες πιστωτές και την ευρωζώνη για τα επόμενα λίγα χρόνια έως ότου σταθεροποιηθεί η οικονομία. Το νέο νόμισμα και το ευρώ κυκλοφορούν ταυτοχρόνως. Η Ελλάδα δεν έχει αποχωρήσει επισήμως από την ευρωζώνη -η πόρτα είναι ανοιχτή για επιστροφή σε καλύτερη κατάσταση- αν και η χώρα υποφέρει σε ένα οικονομικό καθαρτήριο.
Σενάριο Γ': « K», όπως Καταστροφή
Η Ελλάδα φεύγει από την ευρωζώνη σε μία άτακτη χρεοκοπία, εν μέσω διαδηλώσεων, δυστυχίας για τους περισσότερους και την κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες για όλα στους Γερμανούς.
Δεν παρέχεται καμία βοήθεια για τη στήριξη ενός νέου νομίσματος και τη διατήρηση της εξυπηρέτησης των ομολόγων και του χρέους στο ΔΝΤ. Αυτό ενεργοποιεί τα ασφάλιστα χρεοκοπίας για όλους τους πιστωτές. Η κυβέρνηση και οι τράπεζες καταρρέουν, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν χρόνια για να υπάρξει μια νέα κατάσταση. Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μία δεύτερη ύφεση. Ο αντίκτυπος της μεγαλύτερης χρεοκοπίας στην ιστορία του καπιταλισμού οδηγεί την Ευρώπη ξανά στην ύφεση και τις πιέσεις σε άλλες προβληματικές χώρες του ευρώ, όπως η Ιταλία.
Το «κακό αίμα» οδηγεί στην αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαίκή Ένωση. Η ιδέα ότι το ευρώ είναι σταθερό τίθεται υπό αμφισβήτηση, κλυδωνίζοντας τις παγκόσμιες αγορές. Η οικονομική κατάρρευση ανοίγει το δρόμο στους εξτρεμιστές, είτε ακροδεξιούς, είτε ακροαριστερούς, για να ανέλθουν στην εξουσία. Όσοι μπορούν, φεύγουν από τη χώρα. Η κατάρρευση θέτει και εν αμφιβόλω τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Μία νέα -και ασταθής- κυβέρνηση στρέφεται στη Ρωσία για στήριξη, παρέχοντας πρόσβαση στη Μεσόγειο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

http://www.ethnos.gr


Μια «τεχνητή Σελήνη» στη… Σελήνη από τη NASA


http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/nasa-26.html
Τον πρώτο της δορυφόρο θα αποκτήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2030 η Σελήνη, καθώς η NASA θα τοποθετήσει τότε σε σταθερή τροχιά γύρω από το φεγγάρι ένα μεγάλο βράχο από αστεροειδή, ώστε στη συνέχεια να τον επισκεφθούν αστροναύτες για να τον μελετήσουν. Η αφαίρεση του βράχου και η μεταφορά του στη «γειτονιά» της Σελήνης θα γίνει από ένα ρομποτικό σκάφος, στα πλαίσια της αποστολής Asteroid Redirect Mission (ARM).
Αν και στη σχεδίαση της ARM η NASA εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο να μεταφέρει στο φεγγάρι έναν ολόκληρο αστεροειδή, με διάμετρο μέχρι 10 μέτρα, η υπηρεσία κατέληξε χθες στο συμπέρασμα ότι η αφαίρεση ενός μεγάλου τμήματος από κάποιον αστεροειδή θα της δώσει περισσότερες επιλογές όσον αφορά το ουράνιο αντικείμενο που θα μελετήσει. Το τμήμα αυτό θα μπορούσε να έχει διάμετρο έως και 4 μέτρα, από το οποίο λίγο αργότερα οι αστροναύτες θα συλλέξουν δείγματα τα οποία θα φέρουν πίσω στη Γη.
Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της NASA Ρόμπερτ Λάιτφουτ ανέφερε πως με την αφαίρεση ενός βράχου η υπηρεσία θα μπορέσει να δοκιμάσει στην πράξη αρκετές τεχνολογίες που θα είναι χρήσιμες και για άλλες μελλοντικές αποστολές, όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός που θα επιτρέψει στο ρομποτικό σκάφος να προσεδαφισθεί με ασφάλεια πάνω στον αστεροειδή και να παγιδεύσει τον βράχο που θα αφαιρέσει. «Τέτοιες λύσεις είναι απαραίτητες αν αργότερα θελήσουμε να φέρουμε δείγματα στη Γη από άλλα ουράνια σώματα», είπε χαρακτηριστικά.
Παρόλο που η υπηρεσία δεν έχει ακόμη καταλήξει από ποιον αστεροειδή θα προέλθει ο βράχος, για τις εκτιμήσεις του κόστους της ARM και τις άλλες προκαταρκτικές μελέτες χρησιμοποίησε τον 2008 EV5, ο οποίος έχει διάμετρο 400 μέτρα και είναι πάντως ένας από τους πιθανότερους υποψήφιους. Με δεδομένο πως το ρομπότ αναμένεται να εκτοξευθεί τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον Λάιτφουτ η NASA έχει περιθώριο μέχρι τα τέλη του 2019, για να επιλέξει τον προορισμό του.
Σύμφωνα πάντως με το γενικό χρονοδιάγραμμα της ARM, το μη επανδρωμένο σκάφος θα χρειασθεί μία διετία περίπου για να φτάσει στον στόχο του, όπου θα παραμείνει περίπου 400 ημέρες πριν βάλει «πλώρη» για τη Σελήνη. Ο λόγος είναι πως, εκτός από την αφαίρεση του βράχου, θα πραγματοποιήσει αρκετές μελέτες στον αστεροειδή. Επίσης, θα δοκιμάσει κατά πόσο μπορεί με τη βαρύτητά του να εκτρέψει ελαφρώς τον αστεροειδή από την πορεία του. Μία ιδέα που, αν αποδειχθεί ότι λειτουργεί στην πράξη, ίσως στο μέλλον αποδειχθεί σωτήρια για να προστατευθεί η ανθρωπότητα από κάποιο ουράνιο σώμα που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.
Η Σελήνη αναμένεται να αποκτήσει τον τεχνητό της δορυφόρο στα τέλη του 2025, ενώ η «επίσκεψη» των αστροναυτών θα γίνει με την κάψουλα Orion, που έχει ήδη αναπτύξει η NASA. Αν και ακόμη πρέπει να διευκρινισθούν πολλές λεπτομέρειες ώστε η ARM να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Λάιτφουτ ήδη η αποστολή έχει κερδίσει πολύ θετικά σχόλια από κάθε υπηρεσία και φορέα στον κόσμο, που ασχολείται με το διάστημα.
Από την πλευρά της, η αμερικανική υπηρεσία τη θεωρεί ένα από τα σημαντικότερα ενδιάμεσα βήματα για τον απώτερο σκοπό της, δηλαδή την κατάκτηση του πλανήτη Άρη. «Θα μας δώσει πραγματικά τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την τεχνογνωσία που θα χρειασθεί για να επισκεφθούμε τελικά τον Άρη», καταλήγει ο Λάιτφουτ.

http://www.naftemporiki.gr/

Το ιδανικό αρχαίο ελληνικό σώμα στο Βρετανικό Μουσείο

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/greek-body-ideal.htmlΤο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο εξερευνά σε μια έκθεσή του την εξέλιξη των κανόνων του ωραίου στην αρχαία Ελλάδα και τις επιρροές τους, συγκεντρώνοντας εμβληματικά αγάλματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή του καθώς και «θαυμαστά» δάνεια από άλλα μουσεία.

Με τίτλο «Ο ορισμός του ωραίου: το σώμα στην τέχνη στην αρχαία Ελλάδα», η έκθεση παρουσιάζει τις διάφορες απεικονίσεις του σώματος στην αρχαία Ελλάδα. Από το ιδεατό και παγκόσμιο του καιρού των μεγάλων γλυπτών της Αθήνας κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., γίνεται πιο προσωπικό και ρεαλιστικό την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο τέλος του 4ου αιώνα π.Χ..

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και έξι από τα περίφημα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία διατηρούνται στη Βρετανία από τις αρχές του 19ου αιώνα παρότι η Ελλάδα ζητεί μάταια την επιστροφή τους εδώ και 40 χρόνια, καθώς και «θαυμαστά» δάνεια, σύμφωνα με την έκφραση του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ.

Μεταξύ των δανείων αυτών είναι ένα εκπληκτικό μπρούτζινο άγαλμα το οποίο ανασύρθηκε από τα νερά της Μεσογείου το 1999 και πλέον ανήκει στην Κροατία.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων 30 ετών», εξήγησε ο ΜακΓκρέγκορ. «Είναι ένας εθνικός θησαυρός και μια ευκαιρία για εμάς να δούμε πώς έμοιαζαν πραγματικά τα ελληνικά, μπρούτζινα αγάλματα», πρόσθεσε.

Πραγματικά, πολλά από τα μπρούτζινα αγάλματα έχουν εξαφανιστεί, καθώς καταστράφηκαν κατά την αρχαιότητα επειδή είχαν μεγαλύτερη αξία ως μέταλλο παρά ως έργα τέχνης. Η πλειονότητα τους έχει φτάσει ως την εποχή μας μέσω μαρμάρινων, ρωμαϊκών αντιγράφων.

Η έκθεση αυτή, η πρώτη μιας σειράς που έχει στόχο να επιδείξει τις μόνιμες συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, θα διαρκέσει ως τις 5 Ιουλίου 2015.

nooz.gr

Βρέθηκε νέα γιάφκα του Χ. Ξηρού

g
Έρευνες σε νέα γιάφκα που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά τους μήνες που ήταν δραπέτης, πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γιάφκα βρίσκεται στο 30ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, αυτό πιθανολογείται πως είναι το σπίτι στο οποίο ο Ξηρός με τους συνεργάτες του πραγματοποιούσαν δοκιμές για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα επιτίθεντο στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η ακριβής τοποθεσία είναι δίπλα στο χωριό Λουτρόπυργος. Η γιάφκα αυτή διέθετε υπαίθρια αυλή στην οποία ο Ξηρός είχε πραγματοποιήσει δοκιμή με εκρηκτικά ως προσομοίωση για την επίθεση που ετοίμαζε στις φυλακές. Διενεργήθηκε επί τόπου αυτοψία, ενώ οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει και ιχνοστοιχεία από τον τοίχο που είχε υποστεί φθορές από τις δοκιμές, προκειμένου να σταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Το χρονικό της σύλληψής του
Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.
Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, είχε εμφανιστεί με βίντεο-μήνυμα και επιστολή, όπου είχε προαναγγείλει νεό αντάρτικο πόλεων, απειλώντας πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ. Είχε μάλιστα συμβουλεύσει τότε την ΕΛ.ΑΣ., εάν τυχόν τον εντοπίσει να τον σκοτώσει.
Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

www.kathimerini.gr

Restore CERN: απρόσμενο βραχυκύκλωμα αναβάλλει την επαναλειτουργία του επιταχυντή αδρονίων

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/restore-cern.html
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξυπνήσει από τον διετή λήθαργο..

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξυπνήσει από τον διετή λήθαργο ανακοινώθηκε ότι ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) που βρίσκεται κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα θα παραμείνει ανενεργός για λίγες ακόμα ενδομάδες εξαιτίας ενός απροσδόκητου τεχνικού προβλήματος,

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ένα βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική καλωδίωση ενός από τους μεγάλους μαγνήτες που καθοδηγούν τις δέσμες των συγκρουόμενων σωματιδίων επιτρέποντας την ψύξη του επιταχυντή σε θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν (μείον 273 βαθμούς Κελσίου).

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στα μέσα αυτής της εβδομάδας επρόκειτο να κυκλοφορήσουν ξανά οι πρώτες δέσμες σωματιδίων (πρωτονίων) μέσα στον υπόγειο επιταχυντή μήκους 27 χιλιομέτρων μετά από ένα διάστημα δύο ετών κατά το οποίο το σύστημα υποβλήθηκε σε τεχνικό έλεγχο, συντήρηση και αναβάθμιση του εξοπλισμού.

Αφού ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση της βλάβης, το CERN θα ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία επαναλειτουργίας του επιταχυντή. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η επίπτωση δεν θα είναι σοβαρή για τις εργασίες και τους φιλόδοξους στόχους του κατά τη νέα περίοδο 2015-2018.

«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές για μια σπουδαία δεύτερη περίοδο. Βλέποντας την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων, μια καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην αναζήτηση της ανθρωπότητας για την κατανόηση του σύμπαντος, δεν είναι παρά ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του CERN, φυσικός Ρολφ Χόγιερ.

Από την πλευρά τους πάντως, πολλοί επιστήμονες του CERN δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την αναπάντεχη καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι και το 2008, λίγο μετά την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας του, μια σοβαρή τεχνική βλάβη είχε προκαλέσει την επί μακρόν διακοπή της λειτουργίας του.

econews

Αποκάλυψη-σοκ: Κυβερνήτης κλειδώθηκε εκτός πιλοτηρίου, μετά άρχισε η κάθοδος!

Στην αρχή ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα, μετά προσπαθεί να την σπάσει - Πλήθος ερωτημάτων από την αποκάλυψη, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το αεροπλάνο κατέβαινε επί 18 λεπτά σαν να προσγειωνόταν, μέχρι να συντριβεί στα βουνά - Δέκα χρόνια εμπειρία στη Lufthansa είχε ο ένας εκ των δύο πιλότων 

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/sok.html

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την πτώση του Airbus A 320 στις γαλλικές Άλπεις και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα κατέφτασαν και τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.



Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, αρχικά υπάρχει μια «χαλαρή συζήτηση» μεταξύ των πιλότων, μέχρι που ένας από αυτούς βγήκε από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εκείνος άρχισε να χτυπάει, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και στη συνέχεια προσπάθησε να τη σπάσει.

Ένας εκ των ερευνητών, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δήλωσε στους New York Times: «Ακούς τον πιλότο απ' έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση... μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα».

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τρία 24ωρα μετά την τραγωδία λίγες έως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες για τους δύο πιλότους της μοιραίας πτήσης. Τα ονομάτά τους δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο ένας εκ των δύο είχε δέκα εμπειρία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa.



Τα δραματικά, όπως φαίνεται, ντοκουμέντα του μαύρου κουτιού, αναμένεται να αποκαλύψουν πτυχές από το τι διαδραματίστηκε πριν το μοιραίο αεροπλάνο πέσει και παρασύρει στο θάνατο 150 άτομα.

Το μόνο που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα με βεβαιότητα από τους εμπειρογνώμονες και τους ερευνητές είναι πως μέχρι και πριν την πτώση, δεν είχε σημειωθεί έκρηξη στον αέρα.

Ο εκπρόσωπος της Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BEA) Ρεμί Ζουτί, τόνισε πως «ίσως χρειαστούν μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη των στοιχείων που έχουν ανακτηθεί».

«Καταφέραμε να έχουμε ηχητικό απόσπασμα και αρχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με το τι συνέβη», συμπλήρωσε ο Ζουτί. Παράλληλα, δήλωσε πως δεν είναι γνωστή η διάρκεια των συνομιλιών, ενώ τόνισε πως δεν έχει εντοπιστεί το δεύτερο μαύρο κουτί.

Στο σημείο της συντριβής αναμένονται σήμερα Ισπανοί συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης. Οι περισσότεροι θα μεταβούν αρχικά στη Μασσαλία με ειδική πτήση της Lufthansa ενώ δεκατέσσερις πραγματοποίησαν ολονύχτιο ταξίδι με λεωφορεί προκειμένου να βρίσκονται στην περιοχή το μεσημέρι της Πέμπτης.





Συνέντευξη Τύπου του γενικού εισαγγελέα της Μασαλίας το μεσημέρι 

Ο γενικός εισαγγελέας της Μασαλίας Μπρις Ρομπέν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τη συντριβή του A320 Germanwings, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδος).

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί σε αίθουσα του αεροδρομίου του Μαρινιάν, κοντά στη Μασαλία, διευκρίνισε ο Μπρις Ρομπέν λίγες ώρες αφού επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους πιλότους, ο οποίος είχε βγει από το κόκπιτ, δεν κατόρθωσε να επιστρέψει την ώρα που το αεροπλάνο είχε λάβει την καθοδική του πορεία.




Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ στο σημείο της τραγωδίας







http://www.protothema.gr/


Χαμός το πρωί στον ΑΝΤ1. Παραλίγο... να πιαστούν στα χέρια Παπαδάκης και Άδωνις! (Βίντεο)

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/kolotoympas-tis-politikis.html
Διεκόπη η εκπομπή!
Γεωργιάδης: «Να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις;»
Παπαδάκης: «Είσαι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής»
Βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν Γιώργος Παπαδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.
Μάλιστα, ο καυγάς ήταν τόσο έντονος που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμη και το σήμα της εκπομπής.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Παπαδάκης έκανε παρατήρηση στους καλεσμένους για τη θεματολογία της εκπομπής, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά, να απειλεί με αποχώρηση και να εξαπολύει βέλη στον παρουσιαστή λέγοντάς του «να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις;».
Η απάντηση του Γιώργου Παπαδάκη ήταν να αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη «τον μεγαλύτερο κωλοτούμπα» και «μεγαλύτερο υβριστή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/Blagrove.html
O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα όνειρα μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες…
Eξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!
«Τι φανερώνουν τα όνειρά μας;»
Mark Blagrove : «Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.
Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε.»
«Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας»
Mark Blagrove : «Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!»
«Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;»
Mark Blagrove : «Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.
Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο. »
«Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;»
Mark Blagrove : «Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων ότι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνύματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.
Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.
Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.
Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείτε κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!»
ingossip.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3