-->

Ολες οι αλλαγές στο Λύκειο: Επανέρχονται οι δέσμες και παγώνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών [λίστα]

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-post-45.html
Σύστημα Δεσμών του 1983 σε μια light μορφή εν έτει 2015. Την επιστροφή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που καθιερώθηκε το 1983 αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Αρβανιτόπουλου του 2013.
Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η προαγωγή από τάξη σε τάξη στο λύκειο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερη, με αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο ποιοτικός πήχυς της λυκειακής βαθμίδας.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τη νέα ηγεσία του υπουργείου έγινε σαφές ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων με το οποίο θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι φετινοί υποψήφιοι. Αντίθετα, ανατρέπεται η φιλοσοφία του συστήματος που καθιερώθηκε το 2013 και το οποίο επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου.
Οι αλλαγές, που παρουσιάζει η «Καθημερινή», και θα ισχύσουν για την επόμενη διετία, προβλέπουν τα ακόλουθα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από φέτος για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου (σε παρένθεση ό,τι ισχύει έως τώρα, με βάση το σύστημα που εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου):
  • Η Τράπεζα Θεμάτων θα μετατραπεί σε απλό βοήθημα για τους καθηγητές (στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων λυκείου, το 50% των θεμάτων επέλεγε ο καθηγητής του μαθήματος και το υπόλοιπο 50% κληρωνόταν από την Τράπεζα).
  • Στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ δεν θα μετρούν οι βαθμοί προαγωγής στην Α΄ και Β΄ Λυκείου (μετρούσαν στο συνολικό άθροισμα μονάδων, μπορούσαν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν έως και 200 μονάδες).
  • Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ παραμένουν τέσσερα και τα επιστημονικά πεδία έξι. Ομως, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν σχολές από δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Συγκεκριμένα, με βάση τον κλάδο, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να δηλώσει από 60 έως 140 σχολές (έως τώρα οι υποψήφιοι μπορούσαν να δηλώσουν σχολές μόνο από ένα πεδίο). Σε ποιο εκ των έξι πεδίων θα συμπεριληφθεί κάθε σχολή θα ανακοινωθεί έως τις 15 Μαρτίου.
  • Καταργούνται τα μαθήματα βαρύτητας για την προαγωγή και απόλυση. Δηλαδή, πλέον, ο μέσος όρος του μαθητή σε κάθε τάξη θα διαμορφώνεται από τους βαθμούς σε όλα τα μαθήματα και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9,5. Με το σύστημα που καθιερώθηκε το 2013, ο μαθητής για να προαχθεί θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον τη βάση του 10 σε Γλώσσα και Μαθηματικά και μέσο όρο 8 στα υπόλοιπα μαθήματα. Οπως εξήγησε χθες στην «Κ» ο εκπαιδευτικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, με το νέο καθεστώς ο μαθητής μπορεί να προαχθεί στην επόμενη τάξη έχοντας πάρει σε ένα βασικό μάθημα (π.χ. Μαθηματικά) προφορικό βαθμό 8 και μονάδα στα γραπτά, και υψηλότερους βαθμούς σε ευκολότερα μαθήματα (π.χ. Γυμναστική). Ουσιαστικά οι μαθητές θα ολοκληρώσουν το λύκειο ευκολότερα σε σχέση με τώρα, αλλά θα αντιμετωπίσουν οξύτερο ανταγωνισμό στις πανελλαδικές εξετάσεις όπου η μείωση των μαθημάτων από 6 σε 4 θα οξύνει τις επιπτώσεις αποτυχίας σε ένα μάθημα στις συνολικές μονάδες.
Παράλληλα, θα «παγώσει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μέσω διαλόγου θα αναζητηθεί ένας τρόπος αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου και της σχολικής μονάδας ώστε να αντιμετωπισθούν οι αδυναμίες και οι ελλείψεις. Επίσης, θα γίνει διάλογος για νέα δομή λυκείου.

Πηγή:  iefimerida.

Το The Pirate Bay επέστρεψε

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/pirate-bay-31.htmlΤο δημοφιλές torrent site, The Pirate Bay, επέστρεψε μετά 1,5 μήνα περίπου από το κλείσιμο του από την σουηδική Αστυνομία.
Το site είναι και πάλι στον αέρα, με νέο κεντρικό λογότυπο (τον φοίνικα που είδαμε πριν λίγες ημέρες) και δουλεύει κανονικά όπως πριν, ενώ βρίσκεται σε μυστικούς virtual servers.
Ελάχιστες αλλαγές θα παρατηρήσετε στην εμφάνιση, οι λογαριασμοί των μελών του λειτουργούν κανονικά, ενώ είναι ανενεργά τα “Contact Us,” “RSS” και “Register”.
Το νεώτερο torrent έχει "ανέβει" στους servers του στις 9 Δεκεμβρίου, την ημέρα που έγινε η επιχείριση της Αστυνομίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετά μέλη της διαχείρισης του site, δεν συμμετέχουν στην σημερινή επανεκκίνηση του.
Τέλος, η ιστοσελίδα του site, παραμένει η ίδια: thepitebay.se.

H αρχική σελίδα του thepitebay.se όπως είναι στη σημερινή του επανεμφάνιση 31/01/2015 photo
 H αρχική σελίδα του thepitebay.se όπως είναι στη σημερινή του επανεμφάνιση 31/01/2015.

http://gr.pcmag.com

Φωτό που σοκάρουν: Οι μώλωπες ενός 10χρονου από τη μητριά του

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/1031.html
Φωτό που σοκάρουν: Οι μώλωπες ενός 10χρονου από τη μητριά του
Οι σοκαριστικές φωτογραφίες από τους μώλωπες ενός 10χρονου παιδιού θα αποτελέσουν το έναυσμα για μία μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της κακοποίησης παιδιών και της ενδοοικογενειακής βίας.
Ένας 10χρονος μαθητής στην επαρχία Guangdong της Κίνας δεν μπορούσε να μετακινηθεί εύκολα από το θρανίο του και αυτό τράβηξε την προσοχή του δασκάλου του. Όταν ο δάσκαλος ρώτησε επίμονα τον 10χρονο Bin Bin, τι συμβαίνει, το παιδί δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα δείχνοντας στο δάσκαλό το σωματάκι του που ήταν γεμάτο πληγές και μώλωπες από το ξύλο της μητριάς του!
bin bin 2
Η μητριά του τον χτυπούσε με ένα δερμάτινο λουρί κάθε μέρα, αφού προηγουμένως τον έδενε σε ένα ξύλινο έπιπλο! Επίσης τον έβαζε να καθαρίζει το σπίτι και ήταν ιδιαίτερα σκληρή μαζί του, αν θεωρούσε ότι ο μικρός παρέλειψε έστω και την παραμικρή λεπτομέρεια.
bin bin 3

Οι τραγικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην Κίνα. Ακτιβιστές στη χώρα επέλεξαν τον 10χρονο ως το πρόσωπο της αφίσας ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία, ενώ οι αρχές ερευνούν το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Αυτός ο μυστηριώδης πύργος χτίστηκε πριν από περίπου 80 χρόνια. Για ποιον όμως ;

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html
Αυτός ο φωτεινός ροζ πύργος βρίσκεται στην Φλόριντα και είναι το υψηλότερο σημείο της περιοχής. Έχει ύψος 200 πόδια και βρίσκεται κατά μήκος του Yellow Brick Road. Είναι περιτριγυρισμένος από στρέμματα με πορτοκαλιές, φοίνικες και μεγάλες βελανιδιές. Η είσοδος στον πύργο επιτρέπεται μόνο για τα μέλη, για το κοινό η πρόσβαση είναι απαγορευμένη. Ο  Bok Tower Gardens δημιουργήθηκε από τον Ολλανδό μετανάστη Edward W. Bok το 1921. Ο Bok ήταν επίσης εκδότης του περιοδικού «Ladies Home Journal» και δημιούργησε τον πύργο για να έχουν ένα καταφύγιο τα πουλιά.  Αυτό το διακριτικό ροζ χρώμα του πύργου ήταν ένα νεύμα για να προσελκύσει τα φλαμίνγκο, υπήρχαν ακόμη και φλαμίνγκο κατά μήκος του πύργου. Τελικά όμως η προσπάθεια απέτυχε χωρίς να μπορέσει να προσελκύσει τα φλαμίνγκο στον πύργο.  Ακόμα και για τους πιο ήπιους χειμώνες στην Κεντρική Φλόριντα αποδείχθηκαν πολύ κρύοι για τα φλαμίνγκο.
Δείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον πύργο :
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/80.html
πηγη apisteuta.com

Έτσι θα επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι! Κοινοποιήστε το παντού σώζει ζωές!

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-post44.html
Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να… αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους…με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.
Οι βαθιές ανάσες δίνουν οξυγόνο στους πνεύμονες και ο βήχας κινήσεις που συμπιέζουν την καρδιά να κρατήσει το αίμα που κυκλοφορεί. Η συμπίεση στην καρδιά βοηθά επίσης να ανακτήσει φυσιολογικό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό τα θύματα καρδιακής προσβολής μπορεί να καλέσουν για πρώτες βοήθειες. Ενημερώστε πολλούς άλλους ανθρώπους! Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους! Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που βλέπει αυτή την ανάρτηση αν την μοιραστεί σε 10 άτομα μπορεί να στοιχηματίσετε ότι θα κερδίσει τουλάχιστον μία ζωή.
Αντί αστείας ανταλλαγής πληροφοριών παρακαλώ να συμβάλλετε με τη διαβίβαση των πληροφοριών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου . γιατί θα ξέρει τι θα κάνει.

πηγη http://perivolipanagias.blogspot.gr/

Δεν θέλω ρήξη, αλλά χρόνο να καταθέσω ένα πρόγραμμα, χωρίς λιτότητα, λέει τώρα ο Τσίπρας

Δήλωση στο Bloomberg μετά το επεισόδιο στην Αθήνα
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blogpo.html

Καμία πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση - Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του χρέους - Θα αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ΕΚΤ-ΔΝΤ - Είμαι πεπεισμένος ότι οι εταίροι μας θα δεχθούν τη συμφωνία που προτείνουμε

Δεν είναι στην πρόθεσή του να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές, αλλά να λάβει χρόνο, ώστε να καταθέσει το δικό του μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στο Bloomberg, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν από την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί στην Αθήνα την τρόικα και να ολοκληρώσει το μνημονιακό πρόγραμμα.



«Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ» λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη».

«Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Ολόκληρη η δήλωσή του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων έχει ως εξής:

«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.
Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.
Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη.
Αλέξης Τσίπρας»



   http://www.protothema.gr/

Κατολισθήσεις διέκοψαν την κυκλοφορία στα Τρίκαλα [εικόνες]

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-post--0.html
Οι έντονες βροχές και η κακοκαιρία στα Τρίκαλα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων που έκλεισαν το οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού, στην εθνική οδό Τρικάλων-Άρτης, στη Μεσοχώρα, στο Πολυνέρι, στη γέφυρα Αλεξίου, στον Κλεινοβό, στο Χαλίκι, στον Κονισκό, στη Χρυσομηλιά κ.α..
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης και στα ημιορεινά χωριά του Κόζιακα. Παράλληλα φουσκώνουν επικίνδυνα ο Πηνειός ποταμός και ο παραπόταμός του ο «Ανάποδος», ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στο ύψος των Μεγάλων Καλυβίων όπου πιθανόν να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Καρδίτσας.
Μιλώντας στο trikalavoice.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε: «είμαστε επί ποδός, εφτά μηχανήματα βρίσκονται σε όλο τον ορεινό όγκο και παραμένουμε σε επιφυλακή, ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα».
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-post--0.htmlhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-post--0.html

Πηγή:   iefimerida.

Η Ελένη Λουκά ορμάει να αποθεώσει τον Γιάννη Βαρουφάκη [εικόνες]

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/LOUKA.html
 
Φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά την ρήξη με τον Γιερούν Ντάισελμπλουμ, έπεσε επάνω στην... Ελένη Λουκά.
Οχι για να τον βρίσει, όπως έκανε με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά για να τον ευχαριστήσει «για όσα έκανε σήμερα για τους Ελληνες» όπως φώναζε.
Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να την κρατήσουν μακριά από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με το γνωστό ατάραχο ύφος του, αντιμετώπισε την επίθεση αγάπης της τηλεπερσόνας με ένα ελαφρύ μειδίαμα.
Στη συνέχεια, έβαλε το κράνος του, καβάλησε την μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα του και απομακρύνθηκε.
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/LOUKA.html

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/LOUKA.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/LOUKA.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/LOUKA.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/LOUKA.html


Πηγή  iefimerida.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-pos2.html
Περιμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από 1.300 με 1.400 μέτρα υψόμετρο και πάνω και αυτό λόγω των νοτιάδων. Στην υπόλοιπη  χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και περιμένουμε μόνο λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και για λίγο εως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 17 βαθμούς και στα νησιά απο 12 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε μικρά διαστήματα με νεφώσεις και περισσότερες ώρες με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 7 μποφόρ, τοπικά εως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Αυτός είναι ο πατέρας του Βαρουφάκη: 89 ετών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής, καθηγητής

ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/89.html
Η καταγωγή του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είναι από το Κάιρο και ο πατέρας του είναι ένας ξεχωριστός επιστήμονας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη ελληνική μεταλλουργία.
Ο Γιώργος Βαρουφάκης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1925. Με άλλα λόγια, σήμερα είναι 89 ετών. Η αγάπη του για τη μεταλλουργική έρευνα στον χώρο της αρχαιολογίας είναι εκείνη που τον διατηρεί αιώνια νέο, λέει. Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), ασχολείται από το 1959 με την αρχαία τεχνολογία και ιδιαίτερα με τα μέταλλα και τον ρόλο που έπαιξαν στον ρυθμό ανέλιξης του πολιτισμού μας.
Οι τελευταίες έρευνες του Γιώργου Βαρουφάκη έδειξαν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας εφάρμοζαν πρότυπα με αυστηρές προδιαγραφές και προέβλεπαν αυστηρές ποινές για όποιον τολμούσε να τις παραβεί. Στον τομέα αυτό ανήκουν οι μελέτες «Ο έλεγχος ποιότητας του άκρατου οίνου στην κλασική Μακεδονία και Θράκη», «Η επιγραφή της Ελευσίνας. Τεχνικές επιγραφές του 4ου αιώνα π.Χ.» και «Ο έλεγχος ποιότητας των αττικών αργυρών νομισμάτων κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.».
Πολλές πρωτότυπες εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία. Προσκεκλημένος επιστημονικών εταιρειών του εξωτερικού, έχει παρουσιάσει ερευνητικές του εργασίες σε μουσεία της Πράγας, της Ζυρίχης, των ΗΠΑ, της Κύπρου κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη του για τον κρατήρα και τα άλλα εξαίρετα χάλκινα αγγεία του Δερβενιού, που σήμερα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τα παραπάνω ανίχνευσε ο enikos.gr από το www.archaiologia.gr.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στο iefimerida.gr και στην Κατερίνα Ι. Ανέστη για τους γονείς του, είχε πει τον Φεβρουάριο του 2013: «Γεννήθηκα στο Παλαιό Φάληρο, με καταγωγή κυρίως από τo Kάιρο και την Κρήτη. Έχω μεγαλώσει με μια οικογένεια όπου το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πολιτική, με έντονες αντιπαραθέσεις. Ο πατέρας μου προερχόταν από την Αριστερά, είχε περάσει χρόνια στη Μακρόνησο και στην εξορία. Η μητέρα μου προερχόταν από μία συντηρητική οικογένεια. Η ίδια -για λόγους ιστορικών ατυχημάτων- στο πανεπιστήμιο ήταν ενταγμένη ακόμη και στην ακροδεξιά, θα έλεγα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ζούσα με τον Εμφύλιο Πόλεμο μέσα στο σπίτι μου. Βέβαια, πολύ γρήγορα, από τα πρώτα χρόνια που ήταν μαζί, οι γονείς μου συνέκλιναν προς την Κεντροαριστερά και οι δύο, αν και διατηρούσαν πάντα τις διαφορές τους. Ο πατέρας μου ψήφιζε ΕΔΑ, η μητέρα μου στη δεκαετία του '60 έγινε "παπανδρεϊκή". Μετά την πτώση της δικτατορίας ο πατέρας μου συνέχισε να ψηφίζει Κομμουνιστικό Κόμμα, η μητέρα μου ΠΑΣΟΚ, μέχρι που στη δεκαετία του '80 άρχισαν και οι δύο να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Κατά 80% οι συζητήσεις μας αφορούσαν την πολιτική. Ακόμη και όταν ζούσα στο εξωτερικό επί 23 χρόνια, όταν έπαιρνα τηλέφωνο τη μητέρα μου, το πρώτο πράγμα που συζητούσαμε ήταν οι πολιτικές εξελίξεις. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν η κλασική Ελληνίδα μητέρα...».
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/89.html
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/89.html

Πηγή:  .iefimerida. 

ΑΡΧΙΣΑΜΕ! Δήλωση-ΣΟΚ Βαρουφάκη στο BBC...

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/bbc.html
Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει τα χαρτιά του στο BBC...
δεν επιμένουμε για το «κούρεμα», θέλουμε επιμήκυνση και σύνδεση πληρωμών με το ΑΕΠ

Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω θέλουμε συμβιβασμό!



Τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος άνοιξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, βουλευτής πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών (πρώτος σε σταυρούς) και επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε αυτή την υπερβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματευτική σκοπιμότητα. Όπως είπε, πριν από μια διαπραγμάτευση κάθε πλευρά προβάλει το μάξιμουμ των απαιτήσεών της, για να επέλθει τελικά ένας συμβιβασμός στο μέσο της διαδρομής. Το ίδιο κάνουν, είπε, και οι δανειστές, όταν αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος, ενώ είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC σε ποια βάση θα μπορούσε να επέλθει ένας συμβιβασμός, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο αποπληρωμής του χρέους, που δεν είναι ρεαλιστικό, και να συνδεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε ευθέως ότι η οικονομία έχει μπει σε ανάπτυξη και υπάρχουν πλέον «αχτίδες ελπίδας», όπως είχε αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC.

Τόνισε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, αλλά σε ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το προϊόν της οικονομίας συνεχίζει να μειώνεται και η θετική τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του αρνητικού πληθωρισμού.


tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει τα χαρτιά του στο BBC...
δεν επιμένουμε για το «κούρεμα», θέλουμε επιμήκυνση και σύνδεση πληρωμών με το ΑΕΠ

Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω θέλουμε συμβιβασμό!

Τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος άνοιξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, βουλευτής πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών (πρώτος σε σταυρούς) και επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε αυτή την υπερβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματευτική σκοπιμότητα. Όπως είπε, πριν από μια διαπραγμάτευση κάθε πλευρά προβάλει το μάξιμουμ των απαιτήσεών της, για να επέλθει τελικά ένας συμβιβασμός στο μέσο της διαδρομής. Το ίδιο κάνουν, είπε, και οι δανειστές, όταν αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος, ενώ είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC σε ποια βάση θα μπορούσε να επέλθει ένας συμβιβασμός, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο αποπληρωμής του χρέους, που δεν είναι ρεαλιστικό, και να συνδεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε ευθέως ότι η οικονομία έχει μπει σε ανάπτυξη και υπάρχουν πλέον «αχτίδες ελπίδας», όπως είχε αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC.

Τόνισε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, αλλά σε ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το προϊόν της οικονομίας συνεχίζει να μειώνεται και η θετική τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του αρνητικού πληθωρισμού.

- See more at: http://www.hellas-now.com/2015/01/bbc.html#sthash.7LSWSDOC.dpuf
Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει τα χαρτιά του στο BBC...
δεν επιμένουμε για το «κούρεμα», θέλουμε επιμήκυνση και σύνδεση πληρωμών με το ΑΕΠ

Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω θέλουμε συμβιβασμό!



Τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος άνοιξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, βουλευτής πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών (πρώτος σε σταυρούς) και επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε αυτή την υπερβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματευτική σκοπιμότητα. Όπως είπε, πριν από μια διαπραγμάτευση κάθε πλευρά προβάλει το μάξιμουμ των απαιτήσεών της, για να επέλθει τελικά ένας συμβιβασμός στο μέσο της διαδρομής. Το ίδιο κάνουν, είπε, και οι δανειστές, όταν αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος, ενώ είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC σε ποια βάση θα μπορούσε να επέλθει ένας συμβιβασμός, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο αποπληρωμής του χρέους, που δεν είναι ρεαλιστικό, και να συνδεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε ευθέως ότι η οικονομία έχει μπει σε ανάπτυξη και υπάρχουν πλέον «αχτίδες ελπίδας», όπως είχε αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC.

Τόνισε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, αλλά σε ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το προϊόν της οικονομίας συνεχίζει να μειώνεται και η θετική τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του αρνητικού πληθωρισμού.
Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει τα χαρτιά του στο BBC...
δεν επιμένουμε για το «κούρεμα», θέλουμε επιμήκυνση και σύνδεση πληρωμών με το ΑΕΠ

Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω θέλουμε συμβιβασμό!

Τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος άνοιξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, βουλευτής πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών (πρώτος σε σταυρούς) και επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε αυτή την υπερβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματευτική σκοπιμότητα. Όπως είπε, πριν από μια διαπραγμάτευση κάθε πλευρά προβάλει το μάξιμουμ των απαιτήσεών της, για να επέλθει τελικά ένας συμβιβασμός στο μέσο της διαδρομής. Το ίδιο κάνουν, είπε, και οι δανειστές, όταν αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος, ενώ είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC σε ποια βάση θα μπορούσε να επέλθει ένας συμβιβασμός, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο αποπληρωμής του χρέους, που δεν είναι ρεαλιστικό, και να συνδεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε ευθέως ότι η οικονομία έχει μπει σε ανάπτυξη και υπάρχουν πλέον «αχτίδες ελπίδας», όπως είχε αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC.

Τόνισε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, αλλά σε ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το προϊόν της οικονομίας συνεχίζει να μειώνεται και η θετική τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του αρνητικού πληθωρισμού.

- See more at: http://www.hellas-now.com/2015/01/bbc.html#sthash.7LSWSDOC.dpuf

Aθάνατος! Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Ντέμη Ρούσσο [εικόνες]

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.
Λίγο πριν από τις το 12 έφτασαν στο νεκροταφείο, συντετριμμένοι από τον αδόκητο θάνατό του, η σύζυγός του Μαρί, η κόρη του Εμιλι, ο γιος του Κύριλλος, τα εγγόνια του, καθώς και ο αδερφός του, Κώστας Ρούσσος. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και οι απλοί θαυμαστές του, ακόμα και από το εξωτερικό, που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο ερμηνευτή.
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html  
Η σύζυγος του Ντέμη Ρούσσου, Μαρί
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.htmlΣυγκινημένος ο αδερφός του, Κώστας Ρούσσος
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html 
H κόρη του, Έμιλι
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.htmlΣυντετριμμένος ο γιος του, Κύριλλος Ρούσσος

Στο Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νίκος Αλιάγας, ο Πασχάλης με τη σύζυγο του Αλίκη Αρβανιτίδη, η Μαρίζα Κωχ, ο Πασχάλης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Ηλίας Ψηνάκης. Στεφάνια έστειλαν η Νάνα Μούσχουρη, ο στενός φίλος του Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και άλλοι.
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.htmlhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Η Μαρίζα Κωχ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέριhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Ο Γιώργος Χατζηνάσιοςhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Ο Πασχάλης με τη σύζυγό του Αλίκη Αρβανιτίδηhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Ο Λάκης Παπαδόπουλοςhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Ο Ηλίας Ψηνάκηςhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Ο Νίκος Αλιάγας
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.htmlTo στεφάνι της στενής φίλης του, Νάνας Μούσχουρη, θύμισε τη μεγάλη επιτυχία του «Goodbye my love, goodbye»  

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Υγεία».
«Ο θρύλος της διεθνούς μουσικής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε σε ηλικία 68 χρονών. Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε ότι η τελετή για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου μας καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και τα μηνύματα συμπαράστασης αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας του Ντέμη Ρούσσου για τη νεκρώσιμη ακολουθία.
http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html Ο Νίκος Αλιάγας πέφτει στην αγκαλιά της Εμιλι Ρούσσουhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.htmlhttp://freshsnews.blogspot.com/2015/01/kideiadroussou.html

Πηγή:  iefimerida.
 

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το σκηνικό του καιρού και σήμερα

http://freshsnews.blogspot.com/2015/01/blog-post67.html
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κατά περιόδους στα βόρεια  με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κατά διαστήματα πυκνές στα βορειοδυτικά ορεινά και ημιορεινά αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 10, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας όπου κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 8 βαθμούς χαμηλότεροι.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειότερων περιοχών οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 6 με 8 στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικε΄ς καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι, νότιοι - νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμορμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία βελτίωση στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 με 9 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια κατά περιόδους θα είναι ισχυρές αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, στα Δυτικά 5 με 7 και στα αντολικά 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίου 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3