-->

Η Ρωσία έστειλε τους "εξολοθρευτές" Ka-52 Alligator και Mil Mi-28NH στη Συρία - Αναλαμβάνουν να "θερίσουν" τους τζιχαντιστές (vid)

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/12/ka-52-alligator-mil-mi-28nh-vid.html
Η Ρωσία έστειλε τους “εξολοθρευτές” Ka-52 Alligator και Mil Mi-28NH στη Συρία, γεγονός που καταδεικνύει πώς η μεγάλη επίθεση κατά των τζιχαντιστών, να τους βγάλουν από τα λαγούμια και να τους “καθαρίσουν” ξεκινάει. Η παρουσία αυτών των δύο τύπων ελικοπτέρων με μεγάλη ισχύ πυρός, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων δείχνει πώς ετοιμάζονται συντονισμένες και γενικευμένες χερσαίες επιχειρήσεις το έδαφος της Συρίας.
Μέχρι στιγμής η παρουσία των Ka-52 Alligator και Mil Mi-28NH δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί, αλλά σε βίντεο που ελήφθη από τη Συρία και συγκεκριμένα από τη βάση Hmeymim απεικονίζεται η δράση των δύο ελικοπτέρων. Άλλωστε, ούτε η αποστολή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 είχε ανακοινωθεί παρά μόνο όταν έπρεπε.
Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες το Ka-52 Alligator έλαβε μέρος ήδη στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του ρωσικού Su-24 όταν αυτό καταρρίφθηκε από τους Τούρκους. Η βάση που έχουν αναπτυχθεί είναι η Hmeymim, αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμη πόσα επιθετικά ελικόπτερα έχει μεταφέρει εκεί η Ρωσία.
Τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator χρησιμοποιούνται συνήθως από το ρωσικό στρατό για την υποστήριξη επιχειρήσεων των ειδικών δυνάμεων, ενώ πιο ευρεία είναι η χρήση του Mil Mi-28NH. Το βίντεο που ακολουθεί είναι το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο για την παρουσία τους στη Συρία και απ' ότι φαίνεται δεν είναι μόνο η ανάπτυξη περίπου 100 αεροσκαφών από τη Ρωσία, αλλά η μεταφορά εναέριων μέσων είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν δράση ακόμη πιο έντονα οι επίγειες δυνάμεις με στόχο να απελευθερώσουν πόλεις και χωρίς στη Συρία που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές και να τους εξολοθρεύσουν. Ασφαλώς με την υποστήριξη από αέρος και με τη βοήθεια του Συριακού Στρατού.
Τα Ka-52 Alligator σε αυτή την κατεύθυνση θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σημαντικό οπλισμό σε τέσσερα εξωτερικά σημεία και σε ακόμη δύο εξωτερικά σημεία που βρίσκονται στις άκρες των πτερυγίων που διαθέτει.
Συνολικά κάθε ελικόπτερο μπορεί να φέρει έως και 2000kg οπλισμό. Ο βασικός οπλισμός του Ka-52 είναι 12 αντιαρματικοί πύραυλοι τύπου 9K121 Vikhr οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι με laser. Το σύστημα κατάδειξης-σκόπευσης του ελικοπτέρου έχει την δυνατότητα εμπλοκής εναντίον πολλαπλών στόχων, ενώ τα βλήματα 9K121 Vikhr είναι τύπου Fire and Forget κάτι που σημαίνει ότι κατευθύνονται αυτόνομα προς τον στόχο. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές των Ka-52 άμεση απεμπλοκή και εκτέλεση ελιγμών αποφυγής.
Επίσης το Ka-52 μπορεί να μεταφέρει εκτοξευτές ρουκετών των S-13 και S-8. Το πυροβόλο των 30mm βρίσκεται στερεωμένο στην πλευρά του ελικοπτέρου σε ημι-μόνιμη βάση παρέχοντας μεγαλύτερο βεληνεκές και βελτιωμένη ακρίβεια βολής. Στο στόχαστρο του από εδώ και στο εξής θα μπαίνουν οι τζιχαντιστές της Συρίας.

 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3