-->

Φρικτός θάνατος για 16 άτομα από έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο στο Κάιρο

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας μολότοφ σήμερα, σε εστιατόριο του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.
Φρικτός θάνατος για 16 άτομα από έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο στο Κάιρο Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι δράστης της επίθεσης είναι έναςεργαζόμενος που είχε απολυθεί από το εστιατόριο που βρίσκεται στη συνοικία Αγκούζα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Από την επίθεση προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά στο κτίριο, απ΄όπου αναδύεται ακόμη ένα πυκνό σύννεφο καπνού.
 

Τα θύματα κάηκαν ζωντανά ή πέθαναν από την εισπνοή καπνώνμέσα στο κτίριο. Το εστιατόριο, που είναι και ντισκοτέκ, βρίσκεται σε υπόγειο το οποίο δεν έχει έξοδο διαφυγής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή για τον εντοπισμό τους. Αιτία της επίθεσης ήταν πιθανόν ένας διαπληκτισμός μεταξύ εργαζομένων στη ντισκοτέκ και ομάδας νεαρών, δήλωσε άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Σπάνια σημειώνεται επίθεση σε νυκτερινό κέντρο στην Αίγυπτο, μια χώρα που πλήττεται από τη βία εξτρεμιστικών οργανώσεων κυρίως εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με βόμβες και πυροβολισμούς στην Αίγυπτο, οι περισσότερες έχουν σημειωθεί εναντίον μελών των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άσκηση της εξουσίας του.

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3