-->

Χειμερινό σκηνικό με κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/12/11-weather.html
Αθήνα 
Το τσουχτερό κρύο, οι βροχές και τα χιόνια στα βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Από το Σάββατο τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Για σήμερα, Παρασκευή, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο με ένταση μέχρι 7 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα (πάνω από 1200 μ.) μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πιθανότατα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι ανεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθουν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονιά στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλίαανατολική ΣτερεάΕύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες στην Πελοπόννησο θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανόν το βράδυ να είναι ισχυρές. Στα ορεινά της Κρήτης (από τα 1300μ) θα χιονίσει. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Σάββατο ο καιρός θα είναι στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία την ημέρα στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3