-->

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με βόμβα υδρογόνου

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/12/11-kim-ouan.html
Του Παναγιώτη Παπαϊωάννου
Λόγια του «αέρα» ή απειλή που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τη διεθνή κοινότητα; Σε κάθε περίπτωση, για ακόμη μια φορά, ο «ηγέτης» της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της διεθνούς ειδησεογραφίας, αποκαλύπτοντας ότι η χώρα του όχι μόνο διαθέτει βόμβα υδρογόνου, αλλά αν χρειαστεί δεν θα διστάσει και να τη χρησιμοποιήσει... «Αποκάλυψη» που αν είναι αληθινή και επιβεβαιωθεί σημαίνει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σημαντικά το πρόγραμμα πυρηνικών εξοπλισμών της.
«Η Βόρεια Κορέα είναι ήδη ένα ισχυρό κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο και είναι έτοιμη να προκαλέσει την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας και μιας βόμβας υδρογόνου για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία επαρκώς», ήταν η ακριβής δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν που προκάλεσε διεθνή ανατριχίλα.
«Διέρρευσε»
Η δήλωσή του έγινε στο περιθώριο πρόσφατης επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων και «διέρρευσε» στα διεθνή ΜΜΕ μέσα από το επίσημο και απόλυτα χειραγωγούμενο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Το μόνο που μέχρι στιγμής την πιστοποιεί, είναι οι φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη δικτάτορα να ποζάρει χαμογελαστός μπροστά σε όπλα και να περπατά συνοδευόμενος από «περιχαρείς» στρατηγούς και γραμματείς του... Αν μη τι άλλο, μια τέτοια αποκάλυψη προκαλεί εύλογα διεθνή ανησυχία όταν μιλάμε για την πλέον απομονωμένη χώρα και το πιο «ανεξέλεγκτο» καθεστώς στον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2002, οπότε και παραδέχθηκε ότι διαθέτει μυστικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε τρεις δοκιμές ατομικής βόμβας: το 2006, το 2009 και το 2013. Οι δοκιμές αυτές προκάλεσαν την επιβολή διεθνών κυρώσεων, ενώ παρά το εμπάργκο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει ακάθεκτος ανακοινώνοντας ακόμη και φέτος τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο. Αυτή ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται άμεσα και επίσημα αναφορά σε βόμβα υδρογόνου.
Προκλητικές δηλώσεις 
Συχνά-πυκνά, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ αρέσκεται να προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις για τις πυρηνικές του δυνατότητες, αδιαφορώντας για όλες τις διεθνείς συνθήκες. Οπως υποστηρίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να πλήξει το αμερικανικό έδαφος, κάτι το οποίο οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν αδύνατο, τουλάχιστον προς το παρόν. Η Πιονγκγιάνγκ αποχώρησε το 2003 από τη διεθνή Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών όπλων. Εκτοτε, ξεκίνησαν εξαμερείς συνομιλίες για να αμβλυνθεί η απειλή που θέτει το πρόγραμμά της, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας, των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3