-->

Στα χέρια της Ρωσίας το μαύρο κουτί του μοιραίου Sukhoi που κατέρριψε η Τουρκία

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/12/10-sta-cheria-tis-rosias-to-mavro-kouti-tou-mireou-sukhoi.html
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα του μπόρεσε να ανακτήσει το «μαύρο κουτί» του μαχητικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στις 24 Νοεμβρίου και περιμένει την ανάλυση των δεδομένων ώστε να διευκρινιστεί η πορεία που ακολούθησε πριν το «προδοτικό χτύπημα» της τουρκικής Αεροπορίας.
«Σας ζητώ να μην το ανοίξετε για την ώρα. Ανοίξτε το μόνο μαζί με ξένους ειδικούς», είπε ο κ. Πούτιν στον ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοΐγου, ο οποίος του παρέδωσε τον καταγραφέα στο Κρεμλίνο. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το ρωσικό Su-24 καταρρίφθηκε αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο ενώ δεν ανταποκρίθηκε σε 10 προειδοποιήσεις των τούρκων πιλότων. Από την πλευρά της, η Μόσχα αναφέρει πως το Σουχόι δεν εισήλθε ποτέ σε τουρκικούς αιθέρες και πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από την πλευρά των τούρκων χειριστών.
«Όπως καταλαβαίνω, ο καταγραφέας της πτώσης θα μας δώσει την ευκαιρία να καταλάβουμε την πορεία του Su-24 από την απογείωσή του έως τη στιγμή της συντριβής. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε πού ήταν [τη στιγμή της κατάρριψης] και πού πραγματοποιήθηκε το προδοτικό χτύπημα της τουρκικής Αεροπορίας», δήλωσε ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο υπουργός Άμυνας Σοΐγου δήλωσε ότι το «κουτί» ανακτήθηκε μετά από προσπάθειες ρωσικών και συριακών ειδικών δυνάμεων στην περιοχή της συντριβής.
Σημειώνεται ότι πολλά πολεμικά αεροσκάφη δεν διαθέτουν καταγραφείς πτήσης. Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του καταγραφέα.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3