-->

Μολότοφ και πετροπόλεμος στο Σύνταγμα -Επεισόδια στη διαδήλωση

http://freshsnews.blogspot.com/2015/11/12molotof-kai-petropolemos-sto-syntagma.html
Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβα μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ που ήταν στη Βασιλέως Γεωργίου.
Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν από την κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος και πέταξαν πέτρες στο κτίριο που στεγάζονται τα ΕΛΤΑ.
Βόμβες μολότοφ και εστίες φωτιά και κοντά στο μνημείο του Αγνωστους Στρατιώτη.
Στη συνέχεια η ομάδα των αντιεξουσιαστών μετακινήθηκε προς την οδό Κολοκοτρώνη σπάζοντας αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων.
Οι συγκρούσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην Ομόνοια. Ενα βαν του ΟΤΕ παραδόθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο οδηγός του βαν είχε βγει από αυτό μόλις λίγα λεπτά πριν.



Το χρονικό των επεισοδίων 
Ολα ξεκίνησαν περίπου στις 13:30 όταν μία αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στην πλατεία Συντάγματος. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς.
Αμέσως το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους να απαντούν με πετροπόλεμο, ενώ έσπαγαν υποκαταστήματα τραπεζών. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη με τους αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ προς τα φυλάκια.


Επίθεση σε αστυνομικούς -Ενας τραυματίας στο νοσοκομείο 
Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα στην οδό Πατησίων αντιεξουσιαστές εντόπισαν τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και αφού τους απομόνωσαν τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν. Ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία ελαφρά τραυματισμένος.



Καρέ καρέ οι μολότοφ και τα επισόδια 






Φωτογραφίες: PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3