/* ---- Δαιφημησεις αυτοματε απο την google --------- */ Με ένα νόμο στη Βουλή όλα τα προαπαιτούμενα - Εως τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν ψηφιστεί | Fresh News

Με ένα νόμο στη Βουλή όλα τα προαπαιτούμενα - Εως τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν ψηφιστεί

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/7-se-ena-nomo-sth-boylh-ola-ta-proapaitoymena-ews-tis-15-oktwbrioy.html
Εως τις 15 Οκτωβρίου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος με τα προαπαιτούμενα μέτρα του Μνημονίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Μέχρι την Παρασκευή  οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος και σημείωσε: «Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα, και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση».

 Όπως εξήγησε «είναι μία γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Ο στόχος είναι διπλός, σ' αυτήν τη φάση. Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο, το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι ένας πλατύς διάλογος που χρειάζεται να γίνει και θα γίνει, σε σχέση με το πολιτικό μας σύστημα, γενικά, για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Έχει προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και εμείς θέλουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, συνταγματικά κατοχυρωμένη».

Για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, κ. Γερβασίλη υποστήριξε: «Δεν είναι οριστικοποιημένα τα ισοδύναμα από το οικονομικό επιτελείο, όσο εγώ γνωρίζω. Θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα... Αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχουμε και η άποψη και κατεύθυνση του πρωθυπουργού που έχει δοθεί στο οικονομικό επιτελείο. Να υπάρξουν ισοδύναμα, τα οποία θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο».

http://www.tanea.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive