Λουκέτο σε 50 από τα 110 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/7-50-110.html
Το καλλικρατικό «κούρεμα» των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά σήμερα με τη σταδιακή παρουσίαση των προτάσεων από αξιωματικούς διοικητές αστυνομικών διευθύνσεων της περιφέρειας προς την πολιτική και αστυνομική ηγεσία.

Το «τσεκούρι» στις αστυνομικές υπηρεσίες αναμένεται σε κάποιες περιοχές να ξεπεράσει το 50%, στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων από τα μισθώματα των κτιρίων και αστυνομικού προσωπικού που θα διατεθεί σε αποδυναμωμένα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας.

Το «στοίχημα» για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης είναι η διαμόρφωση ακλόνητων επιχειρημάτων για την επιτακτική ανάγκη αυτών των καταργήσεων και συμπτύξεων αστυνομικών υπηρεσιών, τα οποία θα πείσουν τοπικούς φορείς και κατοίκους περιοχών για την καλύτερη αστυνόμευση.

Οι σχετικές εισηγήσεις των αστυνομικών διευθυντών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πλήρεις στις περισσότερες περιπτώσεις και θα παρουσιαστούν αναλυτικά με Power Point, ηλεκτρονική μορφή και αναλυτικά στοιχεία με τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών, χάρτες και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές.

Ηδη από τις περικοπές των μισθωμάτων κτιρίων όπου στεγάζονταν αστυνομικές υπηρεσίες εξοικονομήθηκαν 400.000 ευρώ ετησίων ενοικίων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη πως αυτό το ποσό μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ.


Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

http://parenthesesnews.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive