-->

Με αστικά λεωφορεία η μεταφορά προσφύγων σε Γαλάτσι και Ελληνικό

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/5me-astika-lewforeia-h-metafora-prosfygwn-se-galatsi-kai-ellhniko.html
Αστικά λεωφορεία θα σταθμεύουν έξω από την πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως, όποτε κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στις δύο προσωρινές δομές φιλοξενίας στο Γαλάτσι και το Ελληνικό. 

Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ.

Το μέτρο αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι μετανάστες και πρόσφυγες, αφού ενημερώνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις ότι δεν μπορούν να μείνουν στην πλατεία Βικτωρίας, κατασκηνώνουν στο Πεδίον του Άρεως, μη γνωρίζοντας πώς να πάνε στις δύο ολυμπιακές εγκαταστάσεις που λειτουργούν προσωρινά ως χώροι στέγασης.

Όταν υπάρχει συγκέντρωση προσφύγων στα δύο σημεία του κέντρου της Αθήνας, διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους προς όποια από τις δύο εγκαταστάσεις έχει ελεύθερο χώρο, έπειτα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των δύο δομών.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, το μέτρο εφαρμόστηκε ήδη χθες, Κυριακή και σήμερα, Δευτέρα, οπότε και μεταφέρθηκαν στις δύο δομές περίπου 200 άτομα ανά μέρα.

Μπουφάν και αδιάβροχα μοιράζουν ΜΚΟ

Δύο ΜΚΟ, η ΧΕΝ και η ΑΡΣΙΣ συγκεντρώνουν στη Θεσσαλονίκη μπουφάν και αδιάβροχα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη πριν μπει ο χειμώνας.

«Ας κάνουμε το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή ευκολότερο» προτρέπουν τα μέλη των ΜΚΟ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, καθώς χειμωνιάζει, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και προκύπτουν νέες, διαφορετικές ανάγκες για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Έτσι, εκτός από τις παιδικές τροφές και τα είδη καθημερινής διαβίωσης και υγιεινής, τα μέλη των οργανώσεων συγκεντρώνουν πλέον μπουφάν και αδιάβροχα για όλες τις ηλικίες.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3