-->

Επιτροπή Πόθεν Εσχες: Περαιτέρω έρευνα για Σταθάκη και Φλαμπουράρη

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/23-epitroph-po8en-esxes-peraiterw-ereyna-gia-sta8akh-kai-flampoyrarh.html
Ασάφειες και κενά περί την πορεία ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης νυν και πρώην πολιτικών από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αλλά και ανεπίσημες πληροφορίες αναφορικά με την δρομολόγηση διαδικασίας περαιτέρω ελέγχου ειδικά των περιπτώσεων Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Μητρόπουλου και Χαϊκάλη από τους ορκωτούς λογιστές, ανακύπτουν μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης της Επιτροπής Πόθεν Εσχες σήμερα το πρωί στο Κοινοβούλιο.

Για την περίπτωση του κ. Σταθάκη, φαίνεται να ζητήθηκε ο έλεγχος του κατά πόσον έχει φορολογηθεί το ένα εκατομμύριο ευρώ που πράγματι δεν υπάρχει σε μία ετήσια δήλωση και εμφανίζεται σε επόμενη. Για το ζήτημα του κ. Φλαμπουράρη σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων δόθηκε εντολή να προσκομιστεί ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας στην οποία συμμετείχε, καθώς ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες υπήρξε δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χ. Θεοχάρη περί την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην εν λόγω επιχείρηση.

Για τον κ. Χαϊκάλη φαίνεται να εκγαταλείπεται, μετά και από επικοινωνία με την Κύπρο η διάσταση της «εξωχώριας εταιρείας» και αναζητείται αν το ποσό των 30.000 ευρώ που εμφανίζεται σε ένα παραστατικό, έχει δηλωθεί και φορολογηθεί. Με την περίπτωση του κ. Μητρόπουλου απλώς σημειώθηκε, βάσει της ίδιας πληροφόρησης, ότι θα αναμένονται νέα από τους οικονομικούς εισαγγελείς στους οποίους παραπέμφθηκε η υπόθεση.

Αξιοππρόσεκτο, σε κάθε περίπτωση, είναι πως όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Βαρεμένος, οι όποιοι περαιτέρω έλεγχοι θα αρχίσουν αφού νωρίτερα «ανανεωθεί» η σύμβαση της Βουλής με τους ορκωτούς λογιστές, η οποία φέρεται να έχει προ αρκετού χρονικού διαστήματος λήξει! Αυτή η νέα σύμβαση, είπε ο κ. Βαρεμένος, θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Παράλληλα σημείωσε πως δρομολογούνται οι διαδικασίες για την δημοσιοποίηση –με προφανή μεγάλη καθυστέρηση- των δηλώσεων πόθεν έσχες 2013 (χρήση 2012), ενώ πρόσθεσε ότι για τη χρήση 2012 υπάρχουν περί τις 50-60 περιπτώσεις νυν και πρώην βουλευτών για τις οποίες υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες: Θα ζητηθεί απ’ όλους, εντός 10ημέρου να προσκομίσουν ό,τι τους ζητηθεί, κατέληξε, αλλιώς θα γίνουν οι πρέπουσες για την περίσταση ενέργειες.

http://www.kathimerini.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3