-->

Άνθιμος για τον τριπλό βιασμό 7χρονου στο Παπάφειο: Συμβαίνουν αυτά, υπερβολική η δημοσιότητα που δόθηκε

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/16anthimos-gia-ton-triplo-viasmo-7chronou-sto-papafio-simvenoun-afta-ipervoliki-i-dimosiotita-pou-dothike.html
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τη συγκάλυψη της υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο στο Παπάφειο ίδρυμα, του οποίου προΐσταται, επιχειρεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Άνθιμος αναφέρει πως το Παπάφειο φιλοξενεί παιδιά που τελούν «υπό δυσχερείς καταστάσεις στο οικογενειακό και ευρύ­τερο περιβάλλον τους.
»Τα πρόσωπα αυτά δεν εγκλιματίζονται πάντοτε στο πε­ριβάλλον του Ιδρύματος και η τριβή τους με τους λοιπούς τροφίμους δημιουρ­γεί δυσανεξίες και προβλήματα», ενώ «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιητικά αποτελέσματα».
Όσον αφορά τη στάση της διοίκησης του Ιδρύματος αναφέρει πως «διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης και βεβαιώνει την κοινή γνώ­μη πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επι­βληθούν οι δέουσες κυρώσεις».
Υποστηρίζει δε ότι το περιστατικό «δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του μητροπολίτη Άνθιμου:
«Το Παπάφειο τυγχάνει αναγνωρισμένο κοινωφελές ίδρυμα με μακρά προσφορά στον τόπο και ταυτοχρόνως ΝΠΔΔ. Το διοικητικό του συμβούλιο και το προσωπικό του υπό αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη επαρκών πόρων, αναλώνεται στην περίθαλψη και συντήρηση των τροφίμων του, αρρένων ορ­φανών παιδιών, παρέχοντας σ’ αυτά κάθε μέσο αναγκαίο για την διαβίωση, ε­πιμόρφωση, καλλιέργεια, εκπαίδευση, προαγωγή και ανάπτυξη των προσωπι­κοτήτων τους.
Είναι ευρύτερα γνωστό ότι, το Παπάφειο, όπως και άλλοι οργα­νωμένοι χώροι διαβίωσης ανηλίκων, που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφα­λούς παραμονής τους υπό άριστες συνθήκες διαβίωσης, επιλέγονται από αρ­μόδιες κρατικές και εισαγγελικές αρχές προκειμένου να απαιτηθεί φιλοξενία προσώπων, τελούντων υπό δυσχερείς καταστάσεις στο οικογενειακό και ευρύ­τερο περιβάλλον τους. Τα πρόσωπα αυτά δεν εγκλιματίζονται πάντοτε στο πε­ριβάλλον του Ιδρύματος και η τριβή τους με τους λοιπούς τροφίμους δημιουρ­γεί δυσανεξίες και προβλήματα.
Το Παπάφειο, παρά τις ελλείψεις του σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει την φι­λοξενία προσώπων, τα οποία οι αρμόδιοι Εισαγγελείς μάς καλούν να περιθάλψωμε. Από εκεί και πέρα, στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιη­τικά αποτελέσματα.
Στην περίπτωση κακοποιήσεως επτάχρονου τροφίμου μας, που απασχόλησε όλως προσφάτως τα ΜΜΕ, το Ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης και βεβαιώνει την κοινή γνώ­μη πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επι­βληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Η αυτονόητη δε ευαισθησία του θέματος, φρο­νούμε ότι δεν  δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό.
Επισημαίνομε ωστόσο ότι, το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Ιδρύματος μας, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου μας.
Τέλος, αξιολογώντας την όλη υπόθεση νομίζομε ότι πρέπει να αφήσωμε την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψωμε
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος
Ο Μητροπολίτης
+ Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος».


topontiki.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3